Ett makalöst utekök DIY projekt – förändringen😍

Jag kommer gå ut och efterlysa både hemmaprojekt och uteplats projekt i vår och sommar. Vi älskar att inspireras av alla underbara läsare och självklart ska ni vara med här. Jag kommer ha med både utländska och inhemska trädgård och uteplats projekt. Vi rivstartar med ett makalöst fint utekök DIY projekt i UK. Där ägarinnan inspirerats från bla. Pinterest och återanvänt byggmaterial som blivit över från deras pergola. Detta gör att detta projekt är inte bara vackert att se på det är även ett hållbart uteprojekt för er att ta inspo från.

LÄS MER: 10 ursnygga utekök att älska

Här får nii nu ett av de bästa DIY utekök jag sett och tips hur ni också kan få till ett utekök billigt.

Utekök DIY inspiration

UTEKÖK FÖRE!

Ovan: Så här trist såg utekök arean ut innan Annabelle satte tänderna i projektet.

Om hemmets ägare:

Annabelle har ett känt hemma Instagram konto och är baserad i Nottinghamshire. Hon är en social media influencer, bloggare och designer. Annabelle brinner för hem och interiör, och styling är ett sätt där hon alltid kan uttrycka sin kreativitet.

LÄS MER: Därför krävs bygglov för en pergola

Annabelles övergripande mål är att dela med sig av sina kunskaper och idéer. Hon vill uppmuntra andra att vara modiga, experimentera och njuta av designens olika aspekter. Hon vill även göra det möjligt för alla att skapa något underbart att vara stolta över i sitt hem.

UTEKÖK EFTER

Och här ser ni den makalösa transformationen av köket och nedan kan ni läsa hur Annabelle gjorde. Visst blev det fint?

INTERVJU MED ÄGAREN

Vad fick dig att starta detta utomhusprojekt? Var det planerat länge?

Nej det var inte planerat. Vi började med vår uteplats och diptank och det eftersom en mini underhållande område. Vi insåg då att vi inte hade någonstans att laga mat eller servera mat och att det fanns ett fint utrymme för ett kök så jag tänkte varför inte! Min man var inte särskilt imponerad av idén så jag sa till honom att jag skulle göra det på en budget och han gick med på det.

Vad var den mest utmanande delen av detta projekt?

Använda material som vi redan hade! Jag ville inte spendera så mycket på det så det var en hel del upcycling och att hålla mig inom min budget på 100 £!

Har du tänkt på hållbarhet och miljötänk när du väljer material? I så fall kanske du har några tips?

Ja vi använde alla gamla material för att göra uteköket. Skåpen gjordes av gamla träpallar. Kakelplattorna var från 2 gamla badrumsrenoveringar. Mitt tips skulle vara att testa och titta runt i ditt hem för att se vad som ligger runt omkring. Oftare än inte kan vi alltid uppgradera något som inte används.

Gick något fel i det här projektet? Och i så fall, vad lärde du dig av misstaget?

Jag glömde sätta ett handfat! Så jag var tvungen att placera den någon annanstans i trädgården vilket inte var idealiskt, men jag har lärt mig att planera hela användningen av något ordentligt och inte stressa! Ta dig tid och planera!

Vad är du mest stolt över med detta utomhusprojekt? Det faktum att det bara kostade mig £60!

Blev det som du tänkt dig? ja

Ge 3 tips till alla där ute som planerar att starta ett utomhusprojekt? Av egen erfarenhet.

 • Ta dig tid och planera noga
 • Ta en titt på Facebook Marketplace för allt du kan behöva eftersom det alltid är mycket billigare än att köpa nytt
 • Handla i ditt eget hus för saker du kan återanvända.

UTEKÖK FÖRE

EFTER WOW!!

BYGGA UTEKÖK DIY – SÅ GJORDES PROJEKTET

Annabelle har varit klimatsmart och återanvände överblivet material och oanvända möbler, för att skapa ett utekök för endast £60.

Idén kom från något hon såg på Pinterest, och eftersom familjens egentliga kök är i andra änden av huset, var det mest vettigt att placera detta nya utekök på uteplatsen.

Familjen hade överblivet trä från vår pergola, kakel från vår uteplats och badrum och plattor från uteplatsen på baksidan.

Annabelle berättar: Den huvudsakliga metallramen är ett gammalt skrivbord från vårt kontor och skåpluckorna och hyllorna gjordes med gamla träpallar. Jag hade också kvar färg! Det kostade mig bara järnhandeln för dörrarna och krokarna/redskapsskenan, som kostade cirka 40 £ totalt.

Det färdiga uteköket har en hylla och skåp för att förvara nödvändigheter, en sektion för stockförvaring och en skena med krokar för att hänga upp redskap eller dekorationer.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024