fbpx

Lampor över köksö – 10 snygga idéer

Om du funderar på att byta ut belysningen ovanför din befintliga köksö eller designar en ny matlagningsplats från grunden, kanske du undrar vilken typ av armatur du ska välja. Det finns mycket att tänka på när du handlar och ska inreda med lampor över köksö, men dessa 15 belysnings idéer nedan kommer att bevisa att det finns massor av utmärkta armaturer för varje hem.

LÄS MER: Inreda litet vardagsrum – bäst tips nånsin

Fortsätt läsa för massor av olika stiltips när ni ska välja belysning för köksön hemma.

Lampor över köksö – idéer

Lätta pendellampor för små köksöar

I ett mindre kök, välj gärna genomskinliga pendellampor som inte tar upp mycket visuellt utrymme. De är lika funktionella men gör att ett rum ser mer öppet och mindre trångt ut.

SHOPPA LAMP STILEN

Genomskinliga snygga pendellampor ovan finns HÄR

2. Industriellt och lantligt

Om du vill ha en industriell lantlig look i köket, välj armaturer som dessa, som passar vackert ihop med de synliga bjälkarna och vävda barstolar.

SHOPPA LAMP STILEN

Industriella lampor ovan finns HÄR

3. Mixa svart och vitt

Svarta pendellampor i rad poppar i detta mestadels vita kök. I allmänhet är de flesta köksinredningar svarta, vita eller metalliska – dessa nyanser kommer att stå sig genom tiderna och är ganska mångsidiga. Vitt och svart gifter sig perfekt ihop!

SHOPPA LAMP STILEN

Svarta pendlar ovan finns HÄR

4. En enda stor statement lampa

Gör ett uttalande i köket med en skulpturell ljuskrona som denna. Denna lampa fungerar i huvudsak som konst och kompletterar detta moderna utrymme perfekt.

SHOPPA LAMP STILEN

Mega lyxig statement lampa finns HÄR

En annan fantastiskt vacker lampa är denna ovan HÄR

Med lampan i mässing ovan till köksön får ni ett kök alá Hollywood glam!

Naturliga lampor ovan finns HÄR

5. Naturligt och trendigt

För den trendiga personen är dessa naturfärgade lampor ett måste! Matcha gärna ett grått kök med trä/natur inredning, det blir jättesnyggt tillsammans.

6. Vitt klassiskt och stilrent

Less is more sa Chanel! Och så rätt hon hade se bara här så snyggt det kan vara med bara några enkla vita lampor ovanför köksön. Matcha gärna med ett mörkt kök för en snygg kontrast!

SHOPPA LAMP STILEN

Snygga vita lampor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

7. Lyxigt, guld och mässing

Vill ni få in Hollywood glam vibbar ovanför köksön, då ska ni satsa på guldiga lampor eller lampor i mässing. Mässing och guld matchar superfint ihop med marmor som ni ser ovan.

SHOPPA LAMP STILEN

Mässing lampor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Extra lyxig lampa i mässing!

Denna vackra mässingslampa är ett rent smycke! Den finns HÄR

Rottinglampor ovan HÄR

8. Rotting är rätt

Gillar ni naturtrenden kan att köpa några rottinglampor och hänga över köksön vara en god idé. Det ger köket ett varmt, mysigt och ombonat intryck.

Foto: marieflanigan.com

9. Klassiskt är alltid rätt

Med en klassisk lampa som denna kan det bara inte gå fel i köket!

KÖP LAMP STILEN

Lampa ovan finns HÄR

Lampor ovan finns HÄR

10. Modernt och stilrent

Hur snyggt är inte detta ovan? Moderna nästan genomskinliga lampor som bara svävar exklusivt ovanför köksön. Passar perfekt till alla moderna kök med marmor och trä.

Foto: michelleberwickdesign.com

3 tips för bra belysning i kök

 

1 Allmän belysning kök

Ett kök kräver vanligtvis en bra allmänbelysning som ger tillräckligt med ljus för att hela rummet ska synas och att man kan se ordentligt vid städning, lätt hitta borttappade föremål och se bra vid reparation. Allmän allmänbelysning är oftast en bra taklampa. Testa gärna en taklampa som monteras direkt mot taket. De tar inte mycket plats och ger ofta ett starkt sken som sprider sig jämnt i rummet.

2. Myslys med stämningsljus

Så kallad stämningsljus belysning är minst lika viktig, som praktisk belysning. Här kan du tänka dig att inreda med lite mindre ljuskällor, som har svagare och varmare ljus. Det kan vara en mindre taklampa ovanför köksön eller vägglampor i ett hörn.

3. Taklampa ovan köksbordet

Kökslampan som hänger ovanför matbordet står kanske för den lampa som har störst inflytande på intrycket av köket.  Därför kan det vara rätt tillfälle att investera i en taklampa som du tycker har något extra och ger ditt kök en personlig touch. Rådet är att börja med denna lampa och sedan välja stämningsbelysning för hela bilden. Tänk på att kökslampan måste sitta tillräckligt lågt ovanför köksbordet, ca 60 cm från bordskanten, så att ljuset sprider sig bra och ingen bländas.

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis