fbpx

10 största uteplats trender 2023

(Innehåller adslänkar)

Vår uteplats har blivit som ännu ett rum i hemmet! Sedan COVID-19-pandemin har trenderna för utomhusliv  drastiskt förändrats. Din bakgård är inte längre bara en plats att koppla av. Istället kan du konvertera det till vilket utrymme du vill. Du kan ordna fester där, installera ett utekök och lägga till grönska. I efterhand fick pandemin människor att uppskatta sin uteplats ännu mer. Uterummet har även blivit en förlängnng av hemmets inomhusdekor och allt flyter samman.

LÄS MER: DIY solskydd tips för uteplats & trädgård

Med 2023 äntligen här, så finns det flera uteplats trender,både nya och gamla, att se fram emot. Den här artikeln beskriver några av dem.

10 Uteplats trender

Ni hittar snygg loungegrupp HÄR

Djärva juvel färger

Utemöbler i juveltoner är en het trend. Dessa rika nyanser, är mättade med färg för att skapa en behaglig dynamisk effekt. Om du är ny på juveltoner, börja smått. Börja med att hitta de områden på uteplatsen, som du vill markera. Detta kan tex. vara runt en loungeuppsättning. Använd sedan juveltonerna i detaljer och textil så som vaser, kuddar eller sidobord.

Fakta: Juvelfärger inkluderar variationer av rött, gult, grönt, blått och lila som sträcker sig från mellantoner till djupa, mättade nyanser. Omfamna en slående, färgstark look både inne och ute i sommar.

SOMMAR REA SHOP

Ellos
4 4995 999
Ellos
3 5994 999
Ellos
4 4996 999
Ellos
2 6243 499
Ellos
2 2493 299
Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK

Ni hittar rosa trend soffa HÄR

Vilka andra färger kan du använda till dina utemöbler?

Förutom juveltoner, här är några lugnande färgscheman som du kan använda för dina utemöbler:

 • Rosa: Det är perfekt för ett utrymme omgivet av grönska
 • Trädgård: Det går bra med alla trädgårdsscheman
 • Vitt och beige: Denna färgpalett är lika bra i ditt inomhusutrymme som i utomhus
 • Grått och blått: Detta ger ditt utrymme en känsla av friskhet och komfort.

Metalliska accenter

Metalliska accenter får långsamt popularitet tack vare den visuella intrigen och utrymmet de ger ditt rum. Beroende på din önskade nyans kan dessa ytor ge chill vibbar, eller värme till ditt ute utrymme. Är du redo att införliva metaller i din utomhusestetik? Du kan hänga väggspeglar med snygga silverramar.  Alternativt kan du slänga in några ändbord toppade med brända mässingsvaser.

Hållbara Material

Som med de flesta branscher fortsätter hållbarhet att vara prioritet.  Många människor älskar hållbara uteplatser, och det är numer vanligt att kunder frågar efter produkter som permeabla stenläggare och komponenter gjorda av återvunnet material. Varje husägare letar efter utrymmen som uppmuntrar en hälsosam livsstil och har tillräckligt med mångfald för att tillgodose deras behov utan att offra miljövänlighet.

I en anda av hållbarhet, här är några lösningar du kan prova:

 • DIY-planteringar gjorda av återanvända föremål
 • Soffbord i återvunnet trä
 • Soldrivna lampor
 • Jute mattor
 • Biologiskt nedbrytbara krukor
 • Vedelbrända badtunnor

Rotting regerar!

Rotting är ett hållbart naturmaterial som fortsätter att trenda även denna ute säsong!

Ni hittar rotting utegrupp ovan HÄR

Ni hittar rotting stolar ovan HÄR

En säker uteplats i fokus

När det gäller uterum är säkerhet och tillgänglighet avgörande. Här är några idéer för att underlätta åtkomst till din trädgård:

 • Sättting dragband vid kanterna av stegen
 • Installera rörelseavkännande lampor i områden med hög trafik
 • Installera LED-ljusremsor längs gångvägar, på trappor och under räcken
 • Uppdatera dörrhårdvara med deadbolts som du kan låsa och låsa upp med din smartphone

Inomhus och utomhus flätas samman

En annan av alla uteplats trender, handlar om att integrera utomhus- och inomhus utrymmen med varandra. Det tar bara några justeringar för att suddiga linjerna som skiljer dina utomhus- och inomhus utrymmen. Ett sätt att göra detta är att installera vikbara glasdörrar, slutna verandor eller delvis täckta trädgårdar.

Du kan också välja lyxiga material för utemöbler för att ge din uteplats en känsla av inomhus. Populära material inkluderar granit och marmor. När det gäller metaller, välj koppar eller mässing. Slutligen skadar det inte att testa ta ut några inomhusmöbler på uteplatsen, så länge ni tar in dem vid spöregn.

Ni hittar utesäng ovan HÄR

 Hemmakontor V.s uteplats

Fler och fler människor omvandlar sina utomhusutrymmen till rena och bekväma hemmakontor. Vem skulle inte vilja träna i det fria, serenad av de sjungande fåglarna? Gå till ett allvädersbord och stötta upp ett paraply för att skinadig från den hårda solen.   Glöm inte att skaffa en stolsdyna och små accenter som vatten för attgöra de stressiga arbetsdagarna mer uthärdliga.

Vertikala trädgårdar trendar

Du kan verkligen använda dekorativa skärmar och staket för att skapa avskilda utrymmen. Räkna dock med att se fler välja växter istället. Vertikala trädgårdar hyllas för sina utrymmesbesparande förmågor. De är perfekta för att erbjuda avskildhet samtidigt som de får ut det mesta av utomhuslivsutrymmet. Detberor på att du kananvända spaljéer, planteringslådor eller hängande korgar.  Om du vill att din partition ska se naturlig ut, överväg att lägga till en levande vägg.

Ni hittar utebelysning 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Ni hittar vägglampa ovan HÄR

Magisk utebelysning

Belysning kan säkert höja vilket utrymme som helst. Liva upp stämningen utomhus med kurviga hängande lampor. Du kan också gå till golvlampor med tunga naturstensbaser eller lyktor med älvljus.  Inredningsarkitekter hävdar  att  belysning är bland de viktigaste faktorerna att tänka på när det gäller utomhus.  Det har en nästan magisk effekt på ditt utrymme och höjer dem direkt.  Och människor kommer alltid att älska varma eldfunktioner och mjuka skiktade landskapsbelysning som belyser arkitektoniska och trädgårdsfunktioner.

Vilket är bättre för utomhusbelysning – varma eller svala lampor?

Som en allmän tumregel, överväga varmare färgtemperaturer (2500k–2700k) förarkitektoniska element. Spara de svalare temperaturerna (3000k–4000k) för växter och träd.

Lyxigt Utekök ovan finns HÄR

Bygg ett utekök

Eftersom de flesta familjer tillbringar större delen av sin tid ute, varför inte ta med köket? Detta 2023 förväntar du dig att se fler utomhuskök fyllda med inredning och stora apparater som:

 • Sjunker
 • Diskmaskiner
 • Väderbeständiga möbler
 • Sidobrännare
 • Mini kylskåp
 • Inbyggda kol- och gasgrillar

Eklektisk stil

Varför välja när man kan ha båda? Detta bör vara ditt mantra när du väljer estetik för ditt utomhusutrymme. Utomhuseklekticism blir populär eftersom fler husägare förstår friheten och det roliga som följer med denna stil. Ta med denna trend till din uteplats genom att blanda och matcha tyger. Du kan lägga en mönstrad matta under neutralfärgade möbler och lägga på lager på filtar och kuddar i olika nyanser. För att avsluta detta utseende, överväg att lägga till överdimensionerade lyktor, diverse planteringar och metallväggkonst.

Smart utemöbel ovan HÄR

Vilka andra trender för utomhusmiljöer kommer att dominera 2023?

Andra trender du sannolikt kommer att se 2023 och de kommande åren inkluderar:

 • Globalt inspirerade utrymmen
 • Inredning på gården
 • Kök trädgårdar
 • Medelhavsinspirerad landskapsarkitektur
 • Användning av mindre permanenta prylar som pizzaugnar utomhus

Ni hittar utemöbler ovan HÄR

Slutliga tankar – uteplats trender

Varje år för med sig nya trender, och 2023 är inte annorlunda. Vissa trender är dock tidlösa och går inte  någonstans när som helst snart.  Från utomhuskök och arbetsplatser till mer tillgängliga utrymmen och användning av hållbara material finns det flera trender att se upp för detta 2023.

SOMMAR REA SHOP

Ellos
4 4995 999
Ellos
3 5994 999
Ellos
4 4996 999
Ellos
2 6243 499
Ellos
2 2493 299
Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK

 

 

 

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis