fbpx

Mysig uteplats Inspiration & tips

Vem vill inte ha en mysig uteplats? Alla älskar att spendera tid utomhus under  sommaren, men det betyder inte att du ska överge dina trädgårdar under de svalare årstiderna.  Med hjälp av några intressanta möbler och tillbehör kan du förvandla din uteplats så att den ser mysig och mer inbjudande ut.

LÄS MER: Uteplats trender 2023 – 10 största ute trender

Från mysig utebelysning till inbjudande uteplats inredning. Den här artikeln har alla tips och inspiration som ni behöver för att få en mysig uteplats.

Mysig uteplats inspiration

Ni hittar utomhus belysning ovan HÄR

Lys upp!

Att installera altanbelysning i ditt utomhusutrymme är enkelt och snabbt. Och resultatet? Ett välkomnande sken när mörkret sätter in. För maximal effekt kan du överväga att lägga upp olika stilar samtidigt som ljusstyrkan hålls låg och varm.

Går du för en avslappnad look? Festoonljus är vägen att gå. Du kan stränga dem mellan träd eller längs staket. Du kan också placera lyktor av varierande storlek på marken eller occasional bord.

Dessutom är uplights alltid ett välkommet tillskott. De är ett härligt sätt att visa lövverk vid nattfall. Ett annat lysande alternativ är vägglampor. Se till att du väljer en stil som passar bra med ditt hems exteriör.

SHOPPA BILLIGT

Ni hittar parasoll ovan HÄR

Skaffa ett parasoll

Ett parasoll är inte bara bra mot solen, det ger även balkongen och uteplatsen myskänslan.

Du kan aldrig gå fel med en eldskulptur

Vill du uppnå den känslan av värme, trygghet och hem? En eldstad kommer att vara till nytta. En l iving flammas skönhet föregår den. Det är kraftfullt och estetiskt tilltalande och skulle ge en fantastisk uteplats mittpunkt.  Vidare?  Eldgropar finns i olika stilar.  Men om du vill göra ett uttalande, välj något mer skulpturellt. Förutom  att imponera på dina gäster, kommer denna fantastiska design att hålla stämningen bättre.

Runt smidigt bad finns HÄR

Fixa ett utomhusspa

Vill du ge ditt uterum en liten touch av lyx? Varför inte inreda uteplatsen med ett SPA-bad? Ja, det här är djärvt, och ni bör ha en större uteplats för att göra detta. Du kan alltid hitta en badtunna som passar dina personliga behov och preferenser. Du kan välja mellan uppblåsbara stilar till dyrare  träklädda .

Vad är några utomhus spa idéer du kan prova?

Här är några smarta idéer du kan utforska för ditt utomhusspa :

 • Bygg en inomhus-utomhusstruktur för badkaret
 • Satsa på ett badkar som lyser upp , så det lyser upp i mörker
 • Tänk på ett vertikalt trädgårdsstaket för integritet
 • Gå till ett stort spa om du funderar på att vara värd för vänner
 • Skapa en avkopplande sittgrupp
 • Sänk ner den i trallen
 • Tänd ljus för en sagolik känsla

Ni hittar möbler ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Kasta in en kokongstol

Var det någon som sa mysigt? Jo, kokongstolen är mysmusens moder. Det är den ultimata reträttplatsen under alla årstider.  Dessutom är de snygga och kommer att komplettera ett modernt system. Du kan styla dem med bekväma kuddar, kuddar och filtar för att uppnå önskat utseende.  Du kan mysa på natten med din  favoritflaska vin eller en bok.

Här är andra sittplatser att tänka på för ditt utomhusutrymme:

 • Skapa en multifunktionell bänk
 • Få en vacker dagbädd
 • Köp en elegant hörn soffa
 • Ta in en slum zen med en täckt avkopplingszon
 • Hoppa på den hängande stolsvurm

Ni hittar billig paviljong ovan HÄR

Ni hittar paviljongen ovan HÄR

Skaffa en paviljong

Att köpa en snygg paviljong kan förvandla trädgård och uteplats till en lyxig oas direkt. Plantera några snygga gröna klätterväxter runt om och ni har en mysig uteplats.

Stol ovan HÄR

Vad tänker du på när du köper uteservering?

När du köper uteservering finns det faktorer att tänka på:

 • Hur du tänker använda ditt utomhusutrymme
 • Hållbarhet
 • Varumärken (överväga varumärken som använder återvunnen plast för att göra möbler)

Perfekt plantering

Planteringskärl fyllda med primulas, prydnadskål och penséer är det perfekta sättet att få ettdd säsongsbetonat intresse och färg och ge omedelbart liv. Tänk på högre behållare med stauder som barrträd. De är samtida och skyddar dig från hårt väder.  Du kan också prova den italienska cypressen. Det är snyggt, och du kan lämna det i behållaren länge.

Öva påatt kapsejsa – ordna många containrar tillsammans till en trevlig funktion.  Ta med naturmaterial som kork och bark. Trädgårdsspecialister hävdar att krukor kan se underbara ut  när de sätts ihop, även utan växter inuti.

Lägg till lite färg

Den där dystra dagen när du behöver lite jubel hjälper det att din uteplats har lite färg. Här är några enkla sätt att lägga till lite färgpop i ditt utomhusutrymme:

 • Satsa på Colorful Outdoor Furniture: Bord och sittgrupper är ofta fokuspunkterna i ett utrymme, vilket gör dem till bra ställen att lägga till färg. Du kan dike kuddar  i tråkiga färger och välja dem i ljusare nyanser.  Alternativt kan du införliva kuddar i iögonfallande färger.
 • Få färgglada krukor: Överväg att ta in behållare i nyanser av lila, rött, orange eller blått. Detta är det perfekta tillfället att skapa en slående färgvariation.
 • Ta in en Rug: Underskatta aldrig kraften i en matta med en tilltalande design och nyanser. Det ger intresse för ditt utrymme och höjer det omedelbart.
 • Måla väggarna i iögonfallande färg: Några lager färg kan vara precis vad du behöver för att förvandla ditt utrymme. När du väljer en färgfärg, välj en som kompletterar omgivningen, inklusive växter och möbler.
 • Måla en väggmålning: En väggmålning ger intresse och färg till en utomhusvägg

Ni hittar lounge stol ovan HÄR

Mysigt med utetextilier

Du kommer med största sannolikhet att vilja mysa med dina utemöbler och blicka ut över den stjärnfyllda himlen. Så du måste investera i bra utomhustextilier.

Här är några favoriter:

 • Kuddar: Det här är de bästa textilierna att använda för att injicera färg i ditt utomhusutrymme. Du kan enkelt samordna deras färger för att matcha bänkens sittdynor.
 • Mattor: om din trädgård har betonggolv eller beläggningsplattor är mattor ett fantastiskt sätt att mjuka upp ditt utrymme och lägga till en färgpop.
 • Bean Bags: de är bekväma att mysa i, och när det börjar regna kan du enkelt ta med dem inomhus.

Vad gör du med dina textilier när det börjar regna?

Denna fråga borde inte besvära dig, eftersom många trädgårdsprodukter är gjorda för dåligt väder. När du har duschsäkra kuddar kan du lämna dem utomhus när det börjar rinna utan att behöva oroa dig för skador.

Ni hittar eldstad ovan HÄR

Slutsummering – Mysig uteplats inspiration

Att skapa en mysig uteplats på bakgården kan vara besvärligt, särskilt om du inte vet vad du gör. Men med dessa tips kan du  skapa ett inbjudande utrymme som du och dina nära och kära kommer att älska hela sommaren lång.

Keep it cozy!

SHOPPA INREDNINGSVIS FAVORITER

Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Nordic Nest
1 3691 825
Nordic Nest
2 0953 499

 

 

 

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis