balkong med vit soffa och tratrall

Styla balkong inför visning – 6 tips

Innehållsförteckning

Vi har fått frågor hur man kan styla balkong inför visning. Så i detta inlägg kommer vi gå igenom några bra tips hur ni kan inreda balkongen, när ni ska sälja hemmet. Just en balkong kan ju vara mer utmanande då det ofta är en liten yta att jobba med. I ett stort rum kan man ta ut svängarna mer. På små ytor gäller det att planera rätt, för att kunna maximera ytan så mycket det bara går.

Sedan är det också skillnad på att inreda personligt som man gör själv i ett hem. Med att inreda och styla inför när man ska låta spekulanter se på hemmet. Det gäller att hålla hemmet mer avskalat, så att eventuella köpare kan se vad de skulle kunna göra med ert hem.

LÄS MER: Styla kök inför försäljning billigt

Här får ni nu 6 bra tips hur ni kan styla en balkong inför visning och öka värdet.

1. Rensa allt och starta från scratch

Vissa har balkongen som ett avlastningsrum för prylar som inte används. Eller så är balkonginredningen odaterad och mossig. Vi tipsar därför om att rensa hela balkongen ren från precis allt. Detta är som att börja med en ren vit målarduk, när man ska måla. Man ser dessutom ytan mycket bättre när alla möbler och plotter är borta.

jutematta i beige

Jutematta ovan finns HÄR

2. Börja med att inreda underifrån

Vi brukar säga att all inredning börjar med golvet. Så även när det kommer till balkong och uteplats. Ofta har balkonger och speciellt äldre modeller, fula slitna betonggolv. Detta kommer snarare skrämma iväg köparen, än att locka honom.

LÄS MER: Styla blå soffa – 6 bästa stil tips

Mät därför golvytan och skriv upp måtten. Sedan finns tre vägar att ta för att styla balkongens golv.

1. Måla hela balkonggolvet i en ljus fräsch nyans. Såklart ska ni då använda en vattenbeständig utefärg, som fäster bra.

2. Köp en stor stilren utematta som täcker hela balkonggolvet. Vi tipsar om naturmaterial som jute, som trendar stort ute denna säsong.

3. Dölj hela balkongen s golv med löstagbara trätrall rutor. Dessa är lätta att lägga och även att ta bort senare vid behov.

trätrall brun ikea

Snygg löstagbar trätrall från Ikea!

3. Dags för rätt smidiga balkongmöbler

Nu kommer vi till vilka möbler ni ska ha inför försäljningen. Det kan vara en god idé att köpa några nya möbler inför visning. Har ni tex. stora klumpiga balkongmöbler innan, som tar upp hela balkongens yta. Då kan det vara en bra grej att köpa några små smidiga och hopfällbara möbler istället.

Ett hopfällbart klaffbord och klaffstolar är bra på en liten yta. Dessa går lätta fälla ihop om köparen vill kolla runt lite extra. Vi tipsar er om ni har pytteliten balkong, att köpa ett hängande balkongbord. Dessa hänger ni smart på balkongräcket och tar ingen plats alls. Nätta små cafémöbler kan också vara en god idé att ha.

vit utesoffa jotex

Ni hittar nätt perfekt utesoffa HÄR

4. Nästa steg är gröna växter

Gröna växter har blivit supertrenden på Tik Tok i år. Man ser folk inreder allt mer med gröna växter. Tyvärr går många överstyr helt och hemmen ser mer ut som en djungel, än ett hem i balans. När man inreder med gröna växter, handlar det om att veta när man ska sluta. Speciellt när ni ska styla balkong för försäljning.

Tänk på att köparen vill ha rena ytor att se potential på. Så ha bara några väl valda gröna växter på din balkong. Det kan tex. vara en balkonglåda fylld med väldoftande kryddplantor. Och några stilrena golvpalmer i hörnen. Tänk less is more i detta fallet!

5. Mysa till balkongen med rätt belysning

En annan viktig faktor på en uteplats, är belysningen. Speciellt inför en visning om den ska ske på kvällen. Ni vill highlighta balkongen så den ser mysigt inbjudande ut. Ställ några vackra golvlyktor med levande ljus i, på balkongens hörn. Nån lykta på balkongbordet är bra med. Sedan häng upp ljusslingor längs väggarna och även några i taket om det går.

Skippa däremot att vira julaktiga ljusslingor runt balkongens räcke. Detta kan ge ett tack intryck istället för ett snyggt.

vitt balkongbord hängande

Ni hittar hängande bord HÄR

6. Avsluta med stilrena textilier

Precis som inomhus är textilier i ett rum A och O! Så även när det kommer till att inreda en balkong inför visning. Köp några lyxiga dyrare prydnadskuddar och placera på stolarna, eller eventuell balkongsoffa. Låt kuddarna ha neutrala färger som beige, blått eller grått. Undvik skrikiga starka färger, då detta kan skrämma iväg minimalistiska köpare. ha några mysiga plädar och pälasr slängda över möblerna, för att ge balkongen en inbjudande myskänsla.

utesoffa vit jotex

Soffa ovan finns HÄR

Slutsummering – Styla balkong inför visning

Som ni sett i detta inlägg handlar det om att styla, men inte för personligt. När det kommer till visning av ett hem, då måste man utgå från att alla eventuella köpare har olika smak. Därför är det bäst att styla mer minimalistiskt, så köparen själv kan fantisera hur hen skulle inrett balkongen. Vi hoppas dessa tips hjälper er att få ordning på balkongen, inför ni ska ha visning.

 

Foto längst upp: lidl.se

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024