new england dekor

Få en lyxig New England uteplats – 6 tips

Innehållsförteckning

(Innehåller adslänkar)

Vill du få till en lyxig New England uteplats, som påminner om Hamptons? I detta inlägg kommer vi tipsa hur ni får till den exklusiva New England stilen. New England som stil härstammar ju från de exklusiva områden i New England i USA. Materialen i New Englands kuststil, är starkt influerad av nautiska teman. Material som jute, drivved och shiplap används ofta och väcker känslan av hav. Mönster och färger man ofta ser i New England stilen är, marinblått, havsskumvitt. Mönster är nautiska ränder och sjöfartsmotiv, allt från kompasser och ankare till fartygshjul och klockor.

LÄS MER: Få ett snygg New England vardagsrum så här

Här får ni nu 6 tips hur ni kan få en lyxig New England uteplats!

Snabba tips för New England stilen:

 • Trämöbler som teak
 • Marina färger som blått och vitt
 • Naturmaterial som konstrotting
 • Lyxiga gröna palmer

New England uteplats

new england veranda med blå möbler och träbord

1. Vilka är rätt sorts utemöbler?

konstrotting utemöbler

Utemöbler ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR

Rotting är New England!

Konstrotting är ett populärt material när det kommer till New England uteplats stilen. Inte konstigt med tanke på vilken exklusiv känsla dessa möbler ger. Matcha med beige eller blå sittdynor för den rätta marina känslan. Snyggt är även att ha kuddar i New England mönster till rottingmöblerna.

Även träbord och smide är populära material i New England möbelstilen.

uteplats med rotting utemöbler och träbord

Ni hittar lyxiga stolar ovan HÄR

Ovan ser vi den perfekta Newport uteplatsen, lägg märke till båten hängande i taket. Hur snyggt?

newport rottingstol med blå kudde

Ni hittar rottingstol HÄR

2. Skydda uteplatsen lyxigt

uteplats newport med beige parasoll

Parasoll ovan hittar ni HÄR

På uteplatsen kan det lätt bli överhettat av den starka vår och sommarsolen. Se därför till att ha solskydd att ta till. Det kan vara något större som en pergola med tak. Men det går även att ha ett stort snyggt parasoll som skyddar bra. Här ovan ser vi ett parasoll med trädetaljer, som matchar perfekt till New England stilen i uterummet.

beige utemattor

Mattor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

3. Vilken matta funkar i New England stilen?

Allt med inredning börjar underifrån brukar vi säga! Rätt golv och rätt matta är som en foundation för makeup, den sätter rätt bas att jobba med. När det kommer till New England stilen, ser man mest mattor i naturmaterial som de ovan. Och ha gärna dova färgnyanser, som beige, greige och bruna nyanser. Det gör sig bäst mor de olika blå och marina nyanser, på övrig New England inredning.

4. New England lampor

En annan viktig sak i denna marina stil är belysningen. På uteplatsen kan man inte ha massa bordslampor som inne. Men det går om uteplatsen har tak, att installera några hängande taklampor. Här har vi valt ut några exklusiva lampor, som matchar perfekt med den marina New England looken.

new england lampor

Ni hittar lampor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR

newport bord tra

Ni hittar teakbord 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

5. Teak bord med en exklusiv vibe

Teak är ett material som både ger en exklusiv känsla och är samtidigt hållbart. Detta trämaterial passar perfekt till New England och matchar även bra ihop med konstrotting. När det gäller valet av bord på uteplatsen, tipsar vi att mixa större bord med små sidobord. Detta ger uterummet mer symetri och balans. Sedan är även småbord bra att ta fram om det kommer fler gäster.

newport blå kuddar

Kuddar ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

6. Rätt New England textiler

Valet av textiler kan höja hela uteplatsen direkt! Vi tipsar om att ha marina kuddar i blått och beige i stolar och soffor. Samt några lyxiga plädar slängda över armstöden på möblerna. När det kommer till sittdynor på möblerna, rekommenderar vi beige eller vitt här. då det utgör en bra bas för andra färger på kuddar, samt ljusa färger gör sig bra mot mörkt trä som teak.

Soffgrupp Med Soffbord

Soffgrupp Med Soffbord ovan finns HÄR

Slutsummering

I detta inlägg har vi tagit upp de olika stegen hur ni kan få New England stilen på er uteplats. Såklart kan ni även lägga till detaljer som golvlyktor och gröna växter. Vi tipsar er om att ja minst en Kentiapalm, då dessa palmer ger den där exklusiva Hamptons känslan. Vi hoppas att ni fått lite skön New england inspiration och missa inte heller att Inredningsvis shop har massa snygga New England möbler samlat.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024