vardagsrum med beige soffa och svart stol

Styla beige soffa – 7 bästa tips nånsin

Innehållsförteckning

Vi får många frågor hur man kan styla en beige soffa! Det känns som just beige soffa är det allra populäraste valet för de flesta Svenskar. Förmodligen för att beige är en neutral bakgrundsfärg, som är lätt att ha som bas i rummet. Har man en soffa i färg, ja då kan det bli svårare att hitta matchande färger och framför allt minskar urvalet. En beige soffa är mer som en konstnärs vita duk, det går att vara kreativ med färger och mönster.

LÄS MER: Så stylar du en grå soffa snyggt

Det bästa nu kan göra när ni ska inreda en soffa och ett rum, är att göra en inspirations moodboard. Där går ni igenom vilka färger ni vill ha som bas i rummet. Sedan låter ni dessa färger gå som en röd tråd igenom hela hemmet.

Styla beige soffa – 7 tips

1. Utgå från inredningens stil

Det första ni ska göra när ni har en tom beige soffa och rum. Det är att tänka igenom vilken inredningsstil hela rummet ska ha. Ska det vara modern stil, Newport stil, orientalisk stil eller lantlig stil osv. När ni väl kommit fram till stilen, då är det dags att shoppa textilier till soffan.

Köp prydnadskuddar i olika nyanser och storlekar. Och såklart ska soffan även ha några mysiga plädar och filtar.

LÄS MER: Få en lyxig New England uteplats 

2. Välj en matta som sticker ut

Visst ni kan såklart matcha den beige soffan, med en beige matta. Men på en skala hur kul är det egentligen? Nej försök istället att satsa på en matta med spännande mönster och färg. Vi tipsar er om att gå på auktion och fynda en äkta matta, som tex. Kelim. Det kommer ge rummet en unik, personlig och spännande känsla.

beige soffa med ryamatta

Lyxig rya ovan finns HÄR

3. Vilka prydnadskuddar går ihop med beige soffa?

Praktiskt taget alla kuddar gör det! Som vi sagt tidigare är beige och vit soffa de bästa utgångslägen. Det handlar istället om vilken känsla DU vill ha i rummet. Gillar du New England stilen? Ja då ska du satsa på prydnadskuddar i marinblått, vitt och beige. Vill du ha en mer varm känsla, satsa på brända orange och röda toner på textilierna.

Vi tipsar även om att mixa olika nyanser, ljusa och mörka. Tex. kan några beige kuddar vara bra i bakgrunden i soffan, sedan har ni några färgade kuddar framför.

Det finns inga regler när man stylar beige soffa, gå på magkänslan och testa er fram!

beige soffa stylad med flera färgade kuddar

cassiefairy.com

4. Vilka väggfärger passar med beige soffa?

Igen samma som ovan! Det handlar om ert eget tycke och smak. Ni kan tex. ha beige soffa ihop med en annan beige nyans på väggarna. Då kan ni ta i mer med färger på textiler och konst på väggarna. Eller så väljer ni mörka väggfärger och får en mer mysig suggestiv rumskänsla.

Det finns ingen regel exakt vilka färger som passar bäst. Utan testa er fram och vi tipsar er att provmåla små bitar av väggen innan ni slår till och köper målarfärg.

SHOPPA BEIGE SOFFOR

flera beige soffor i olika storlekar

Ni hittar beige soffor ovan HÄR

5. Matcha soffan med rätt konst

Vilken konst ni väljer på väggarna, det spelar en viktig roll för att förstärka den beige soffans utseende. Här är en möjlighet att få karaktär och mer färg till ditt vardagsrum. Välj konstverk som kompletterar eller kontrasterar med den beige paletten. Ljusa målningar, monokroma tryck eller mönstrade konstverk kan skapa en spännande kontrast.

Konstens omfattning är också viktig. Större tavlor kan få mer direkt uppmärksamhet, medan en större tavelvägg med mindre tavlor, tillför intresse och variation.

6. Maxa soffan med filt och pläd

Detta kan göra hela skillnaden! Jag vet jag hade en ny beige divansoffa, men den såg bara trist ut tom. Så jag köpte en lyxig pälspläd (fake fur såklart) och slängde över divandelen. Voila! det blev so ett helt nytt rum med ens. Så pälsar och plädar på soffan är bara ett måste.

Har ni en beige soffa går det dessutom att välja plädar och filtar i olika spännande färger. Tänk att ni kan ha några plädar som prydnad och några filtar till er själva att vira in er i vid Fredagsmyset.

beige soffa med trä soffbord

Soffa ovan HÄR Soffbord HÄR

7. Matcha soffa med accent möbler

Accentmöbler, som ett soffbord, sidobord eller bokhylla, spelar en stor roll för att komplettera den beige soffan. Dessa bitar tillsammans, kan ge kontrast och komplettera utseendet på hela ditt vardagsrum.

Välj möbler som antingen harmoniserar med den beige soffan eller ger ett nytt inslag. Till exempel kan ett soffbord i trä tillföra värme, medan ett sidobord i metall kan ge en modern atmosfär.

Att balansera funktionalitet och stil är nyckeln. Se dock till att inredningen inte bara är estetiskt tilltalande, utan också tjänar sitt avsedda syfte i ditt vardagsrum.

 

 

Foto längst upp: visionfastighetsmakleri.se

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024