Diy solskydd tips för trädgård & uteplats

DIY solskydd tips för trädgård & uteplats

(Innehåller adslänkar)

Letar du efter ett snabbt och enkelt sätt att lägga till lite extra skugga i ditt utomhusutrymme? Vi har den perfekta guiden för dig fylld med flera DIY solskydd uteplats idéer! Det finns många sätt att lägga till lite extra komfort och skydd mot solen, och de flesta av dem kan du göra själv.

LÄS MER: Fixa en lyxig pergola till din trädgård i sommar

DIY solskydd för er uteplats kan hjälpa till att skapa ett svalare, bekvämare utomhusutrymme utan att spendera massor av pengar. Här kommer våra bästa tips för en lyxigt skuggad uteplats, men billigt.

DIY solskydd tips

Ni hittar stort parasoll till terass ovan här

Vad kan jag använda för utomhusskugga?

Om du redan har en pergola eller en utomhusstruktur är en av de bästa DIY solutions att skapa en infällbar baldakin. Detta ger dig mycket skugga, och det är också enkelt och billigt att göra.

Om du inte har en pergola eller en struktur för att placera din baldakin blir det lite dyrare och du måste också arbeta lite mer. Detta kan dock definitivt vara värt det. Börja med att välja en trä- eller metallstruktur och köp några stolpar. Placera dem utomhus nära ditt däck eller uteplats. Du kan gräva ett hål och lägga cement på det för att se till att polen håller sig på plats.

En annan idé du kan använda är ett skuggsegel, som du kan köpa tyget och sy själv. Detta är ett annat enkelt och effektivt sätt att skapa skugga utan att spendera mycket pengar. Se till att du väljer en plats i ditt utomhusutrymme, som kan låta dig fästa solskyddet på väggen. Detta sparar mycket arbete och pengar eftersom du inte behöver köpa en stolpe.

En annan idé som också är mycket populär och kommer att få alla utomhusutrymmen att se supernatliga och inbjudande ut klätterväxter. Klätterväxter kan växa extremt snabbt, och du kan använda dem för att täcka olika strukturer, eller så kan du också placera dem på dina väggar. Se till att du väljer en bra metallram eller till och med några kablar för att ställa in den ursprungliga strukturen. Då behöver du bara plantera klätterväxterna och justera dem när de växer.

Hur man skuggar en uteplats billigt

Ett sätt att skugga en patio billigt är att använda ett stort paraply. Detta kan placeras i mitten av uteplatsen för att ge skugga för alla. Ett annat alternativ är att använda en baldakin. Detta kan fästas på huset eller uteplatsräcket och ger skugga för hela området.

Du kan också använda markiser, eller till och med klätterväxter som är ett naturligt sätt att skapa skugga. Du kan också plantera ett träd, vissa träd kommer att kunna växa snabbare och ge mycket skugga.

Ett annat alternativ är att installera ett solsegel.

Solsegel är gjorda av textil och kan fästas på ett staket eller taket på ditt hus. De är billiga och kan enkelt flyttas för att ge skugga var du än behöver det.

Urläcker pergola ovan hittar ni billigt HÄR

solskydd DIY

En hemlagad nyans kan göras genom att använda en mängd olika material, men allt börjar medtyget. Se till att du köper ett högkvalitativt tyg som är vattentätt och välj den färg som bäst passar ditt utomhusutrymme.

När du väl har gör det måste du designa formen på skuggan, beroende på hur du vill använda den. Om du vill ha en triangelformadd skugga segel, en baldakin eller till och med ett tyg för att täcka en pergola.  Alla dessa alternativ kommer att ha olika former.

Hur gör man en  solskyddsbaldakin?

En  solskyddsbaldakin består vanligtvis av tyg sträckt över en metallram. Ramen kan tillverkas av en mängd olika material, såsom aluminium eller stål, och den är ofta justerbar för att bättre passa användarens behov.

LÄS MER: Få ett snyggt insynsskydd till uteplatsen

De förnödenheter du behöver inkluderar en presenning eller kraftig plastplåt, rep eller sladd, stavar och en hammare. Hitta först ett öppet utrymme i yvår trädgård där du vill sätta upp baldakinen. Rensa området för eventuella föremål som kan vara på väg för baldakinens placering.

Hur gör man ett solskydd för ett däck?

Det finns många sätt att göra en solskydd för ett däck, men det vanligaste sättet är att använda ett strtchable tyg. Detta system består av en ram som är täckt med strechable tyg. Ramen kan vara tillverkad av många olika material, till exempel metall eller trä.

Du måste installera stolpar såväl som balkar för att stödja tyget. Balkarna ska vara plana och ska vara jämnt fördelade. Du kan sedan fästa skuggtyget på balkarna. Tyget fästs sedan på ramen och sträcks tätt.

Hur make en pergola nyans?

Ett sätt att göra en pergolaskugga är att använda klätterväxter. Vinrankorna kommer att växa över toppen av pergolan och blockera solen från att skina igenom. Detta är ett enkelt sätt att göra en pergolaskugga, och det kräver inga ytterligare materialer.

Dessutom kan du använda gardiner för att placera i din pergola, och detta hjälper dig att skydda den från solen. Du kan också använda olika typer av tyg för att placera ovanpå pergolan, eller till och med på sidorna, vilket skapar ytterligare nyans.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024