Markiser inspiration – välj rätt solskydd till huset

Visst är solen härlig men det är dock är det inte lika härligt att inomhus sitta glödhet och få den gassande starka sommarsolen rakt i ögonen. Det är då markiser kommer väl till pass som en skyddande sommarhjälte över våra fönster och terrasser. Den senaste generationen markiser är dessutom superenkla i montering och sjukt snygga på köpet.

LÄS MER: Hitta de bästa och snyggaste markiser – bästa tips här

Ja med rätt solskydd höjs husets utseende och karaktär rejält. Vid val av rätt markis går man oftast efter färg på huset för att få en känsla av klass och flärd. Här nedan ser ni några heta svalkande sommartips på hur huset får helt ny outfit med rätt färgad markis.

Markiser inspiration

markiser-fasad

markis vitt hus

Ett vitt hus lyfts till skönhetens skyar med de här blå markiserna !

4 olika typer av markiser

1 Kassettmarkiser

Kasettmarkiser ger ett optimalt väderskydd och när solskyddet inte används, förvaras det i en aluminiumkassett. Det ser både snyggt och rent ut samtidigt som markisen är säkert skyddat från fukt och väta när det är ihoprullat. Dessa markiser har en stilren design och kan köpas med elmotor.

2. Semikassettmarkis

Till skillnad från en kassettmarkis är semi-kassettprofilen öppen från botten vilket gör att smuts rinner ut ur solskyddet när det fälls ihop. Tack vare sin konstruktion har semi-kassettmarkisen även integrerat väderskydd. Därför kan du installera den nästan var som helst. Att använda denna typ av solskydd är ännu bekvämare, tack vare elmotorn (tillval). I stängt läge är endast hand- och utgångsprofilen synliga.

3. Terrassmarkis

Terrassmarkisen är en prisvärd startmodell! Detta solskydd fungerar bäst på en skyddad, torr plats utan för mycket vind. På denna modell kan du se både handen och tyget även när det är stängt. Markisen finns med elmotor (tillval), så du behöver inte manuellt vända solskyddet in och ut.

4. Balkong- & fönstermarkis

Balkongmarkisen monteras med justerbara monteringsfästen som fäster huvudutrustningen mellan mark och tak. För enkel montering av solskyddet på fönstret fästs markisen i väggen med ett vinkelverktyg. Denna typ av kapell kan fällas in och ut med hjälp av en rad olika verktyg som remmar, vevar eller en motor.

markiser

Vill man inte bygga ett soltak av trä till uteplatsen, då är en stor terassmarkis lösningen! Hör med olika markis företag för att få bästa pris och lösning på den stora markisen. Och tänk som när ni väljer matta till vardagsrummet, att ta hellre en för stor markis än för liten.

markiser-gula-hus

markiser-svart-hus

markiser-brunt-hus

terrassmarkis

Med terrassmarkiser från 140kvadrat.se förvandlas verandan till ett härligt solskyddat uterum på nolltid :)

markis-markiser

FAQ Välja rätt markis

Vilken typ markis ska jag välja? För att hjälpa dig bestämma vilken typ av markis du ska köpa kan du ställa några frågor till dig själv:

Vilket syfte ska markisen tjäna? Ska markisen skydda din balkong eller fungera som en skärm för att förhindra att solen kommer in i rummet genom de stora fönstren?

Hur ska markis skärmtaket monteras på din fasad? Markiser är tunga och kräver stabila fästen som kan se olika ut beroende på din fasad.

Har du tillräckligt med utrymme på höjden? Tänk på att när markisen är öppen sluttar det snett nedåt. Placera den tillräckligt högt så att du inte slår i huvudet när den är öppen och att den inte blockerar dörrar som behöver öppnas.

Slutsummering – välja markiser

Vi hoppas att ni gillat vår markiser inspiration guide. Tänk över ert markis köp innan och tänk på alla faktorer som utseende, syfte och vilken kvalitet på tyget. Vid rätt val kommer ni både höja värdet på huset, göra grannen avundsjuk OCH spara pengar.

Lycka till!

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Lisa fredag, augusti 8, 2014 - 13:38

Wow!! Så snyggt!! :)

Svara
Annika Soulcityguide söndag, augusti 10, 2014 - 22:01

Snyggt! Vi hade verkligen behövt nya ;-)
Kram

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 727 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis