Uterum & trädgård inspiration från Instagram

(Inehåller adslänkar)

Inte många ställen online har så vacker uterum och trädgård inspiration som Instagram har. Jag har själv scrollat genom otaliga Insta konton med uteplatser och trädgård inspiration och förvånats hur vackra platser det finns. Även pinterest har vacker uteplats inspiration, men Instagram är mer personlig så blir mer kul liksom.

LÄS MER: SOMMAR REA – upp till 65 % rabatt på inredning

I detta inlägget har vi samlat ihop några av de absolut vackraste uteplatser och trädgård inspiration från kända konton på Instagram. Vi kommer även att ge 10 tips hur ni får en perfekt uteplats och trädgård där hemma.

Uterum & trädgård inspiration

Detta är helt klart en av de snyggaste uteplatserna i Svensk Instagram just nu! Trendig lyxig loungestil hos @kagahem

Tips för att få en lounge lyxig uteplats

Ha massa olika ljuskällor! Som ljusslingor i taket och längs väggar uppsatta på ett smakfullt vis. Ha vackra lyktor i olika storlekar på golvet. Och gärna några levande ljus på borden, modell låg.

Ha några lyxiga större palmer i hörnen av uteplatsen, detta ger en exklusiv hotellkänsla. Har ni inte så stor uteplats så ha några andra gröna växter, men inte för många.

Ha lyxiga mattor av naturmaterial som tex. sisal.

Håll färgerna neutrala! För att få en äkta loungestil så ha inte för starka skrikiga färger. Nej håll nyanserna i behagliga nyanser som beige, grått och vitt.

Sommar rea shop

Jotex
1 539,302 199
Jotex
1 679,302 399
Jotex
303,20 SEK379 SEK
Jotex
6 439,309 199
Jotex
2 099,302 999
1 329,301 899
Jotex
10 149,3014 499
Jotex
3 359,304 799

Detta är nog trädgårdsdrömmen för många Svenskar! Att kunna gå in i sitt eget lilla växthus och hämta solmogna grönsaker som tomater mmmmm! Detta kommer från kontot @nadjaaleth

Tips för att köpa växthus

Något av det trendigaste just nu med växthus är att välja olika färger. Vissa människor
kommer alltid att gå för det traditionella vita, medan det finns några andra bra alternativ där ute
som svart, grönt och till och med lite mer exotiska färger. Detta kan vara ett väldigt spännande sätt att göra
din bakgård helt unik, och den kanske fungerar väldigt bra med den inredning du har i din
uteplats, samt utemöblerna.

Ha skjutdörrar i glas

Även om det traditionella växthuset tenderar att vara statiskt finns det idag andra alternativ. En av
vanligast är att använda skjutdörrar i glas, som gör att du kan använda växthuset under
sommar, och till och med använda den som en plats för måltider med familj och vänner. Det här kan bli jättebra lösning om du planerar att använda ditt växthus till mer än bara trädgårdsarbete.

Hur vacker och romantisk pergola? Ni hittar denna och mer uteplats och trädgård inspiration hos kontot @ljuvarum

Tips för att ha pergola i trädgården

Liten pergola

Om du inte har mycket utrymme tänker du förmodligen att du inte kan få en pergola.
Fel! Idag finns det flera pergolor som kan fungera riktigt bra på en liten yta. Även något så enkelt som denna pergola kan vara en bra lösning om du har en liten trädgård.

Täck toppen av pergolan

Om du tänker på att en pergola bara är en sommargrej så finns det fler möjligheter. Många lägger till tak till pergolor som kan göras med olika material. Allt från akryl till glas, du kan lägga till det på toppen av pergolan och använda det under våren och hösten.
En annan vanlig idé är att använda en pergolaskärm. Dessa kan läggas på sidan och ovanpå pergolan. Det ger dig mer avskildhet, samtidigt som du skapar mer skugga.

Pergola i metall

Det har också blivit extremt vanligt att ha en metallpergola i stället för de traditionella i trä. Detta gör den utmärkt för dig som har en modernare design i din trädgård eftersom pergolan passar bättre stilmässigt. De kräver också mindre underhåll än den traditionella träpergolan, vilket gör det till den perfekta lösningen.

Trendig bambupergola

En av de senaste trenderna är en bambupergola. Detta har blivit väldigt populärt och det fungerar ännu bättre om du har en Bali-dekor (LÄNK) till exempel. Eftersom materialen och möblerna du har på huset redan är gjorda av bambu så passar pergolan helt naturligt in.

Såhär snyggt kan det li med ett upphöjt trädäck i trädgården. Denna ursnygga trendiga uteplats är från det magiska kontot @gooisemannen

Ni bara MÅSTE kolla in detta drömhem i Holland där det inredningstokiga gayparet bor med sin lilla hund. Jag kan lätt flytta in i deras hem any day:)

Tips för att bygga ett trädäck

Är ni sugna på att själva bygga ett trädäck hemma?  Här kommer några av de vanligaste frågorna ni behöver ställa innan ni börjar bygga själva.

Måste man ha bygglov för att bygga ett trädäck?

Kort sagt nej! Ett trädäck är inget avancerat bygge så det krävs inget krångel eller bygglov här. Om ni däremot ska bygga en veraknda eller altan, då måste ni höra er för först. Så fort man gör byggen runt huset som ändrar markens utseende radikalt då krävs oftast bygglov innan man kan sätta igång.

Vad behövs för att bygga ett trädäck på plattor?

  1. Kapsåg/gersåg, gärna med ett sågbord.
  2. Skruvdragare/borr, mycket gärna med dubbla batterier!
  3. handsåg.
  4. klyvsåg om någon bräda behöver klyvas.
  5. Tumstock + ev. måttband.
  6. Långt vattenpass.
  7. Murarsnöre.
  8. laser

Vad krävs för att bygga ett trädäck direkt på gräsmattan?

4. Lämna inga ytor tomma

Det bästa man kan göra för en lättskött rabatt är att sätta snabbväxande perenner tätt så inget annat kan växa emellan. Annars kan trädgården snabbt fyllas med ogräs om man har tomma ytor mellan växterna. Ett enkelt och snabbt sätt är att fylla ut dessa ytor genom att så snabbväxande sommarblommor. ­

2. Skaffa flera vattentunnor

Ha större tunnor lite varstanns i trädgården. Detta gör att regnvattnet samlas upp lätt och kan användas att vattna rabatterna med ofta.

3. Håll kanterna gräsfria

Avgränsa rabatten från gräs­mattan för att undvika att gräset letar sig in i rabattens växtlighet. Skaffa kantstöd i sten eller stål som håller ­gräset borta och pernnerna på plats.

4. Välj robusta perenner

Det bästa är att satsa på långlivade och mer robusta perenner, då håller de sig fina i flera år utan att bytas ut. ­Använd dig också i huvudsak av perenner som inte är i behov av att bindas upp. För den riktigt lättskötta perennrabatten kan det planteras många växter av samma sort, gärna marktäckare som effektivt bäddar in jorden och ger ogräset mindre chans att kika fram.

Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
24952995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1399518275
Soffadirekt
52955995
Soffadirekt
44956495

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 951 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis