Veckans vackraste Instagramhem – @citydhimmah

(Innehåller annonslänkar)

Någon mer än mig som är trött på November mörket? Det känns ju fasen som man aldrig riktigt vaknar så här års. Att gå halvsova hela dygnet är verkligen inte kul. Sen detta med Corona andra vågen som gör man inte ens kan ta en solresa, SUCK! Nä detta året får gärna snabbspola förbi och hoppas att 2021 blir ett bättre år. Jag är heller ingen julmänniska numer, tycker bara julen blivit stress och ett kommersiellt kaos av köphysteri utan någon form av själ. Känns även som om man säger nåt negativt om Julen blir man bannlyst haha. Jag går min egen väg och jag vågar säga att jag gillar inte Julen i nuläget, då den har helt tappat sin poäng.

LÄS MEr: SOMMAR REA – SISTA CHANSEN ATT FYNDA

NU! till något som garanterat lyser upp November mörkret. Jag talar om denna Veckans vackraste Instagramhem. Denna veckan hälsar vi på i ett DRÖMHEM i Stockholm. Kolla bara in stuckaturen i taket, OMG!

Jag säger välkommen hem till @citydhimmah och här kan ni läsa min Insta intervju med henne.

Denna våning är nog mångas drömhem! Se bara på den magiska stuckaturen i taket.

INSTAGRAM INTERVJU

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Susanne (48år) och bor med min man Andreas och vår katt Dhimmah i en våning på 6 rok i Vasastan, Stockholm. Jag arbetar som verksamhetschef för LSS-boenden till personer med funktionsvariationer. Ett otroligt givande och viktigt arbete. Min privata tid ägnar jag större delen till inredning och inspiration.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Jag älskar att hämta inspiration från resor, mässor, butiker, tidningar och sociala medier. Jag frossar även i inredningsserier och house flipping på TV.

Nyheter som trendar

Vilka är dina favoritfärger att inreda med?

Jag gillar dova och dämpade neutrala färger och mörka träslag. Ibland kan en matt pastell få komma med, men inte så ofta. Vår väggfärg har hängt med i våra sista tre bostäder, Jag älskar den.(theblomma)

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Vilken svår fråga. Jag gillar helheten, hur olika saker harmoniserar med varandra. Eller för den delen sticker ut ifrån det vanliga och väntade. Jag gillar mina designer/märkesmöbler, lika mycket som det jag fyndat och burit hem världen över ifrån resor och annat. Jag älskar att vara kreativ och skapa/fixa själv och det är nog mer sådant jag är stolt över än själva sakerna. Processen är viktigare än målet brukar jag säga, så som att renovera hela våningen tillsammans med min man. Det är viktigast att det skall kännas att det är vårt hem.

Jag har dille på ett par saker dock, på gränsen till att det går över styr…hahahah.. och det är sängkläder, ljus, kuddar och mässingsdetaljer. Jag kan inte sluta fylla på med detta hemma.

Vad är ditt sämsta köp inom inredning? något du ångrat?

Åh jag har köpt så mycket tokiga saker genom åren som jag trott skall bli bra men när de kommit hem har det inte känts rätt. Framförallt handlar det nog om ”färgglada” saker, de brukar jag snabbt ta bort igen.:-) Jag brukar inte ångra mina inköp, de brukar jag ge bort till familjen eller någon som villha dem och då kommer de ju till användning ändå.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr?

Åh, det ska man ju aldrig säga…. Men jag är ingen favorit utav kitch och de här kataloghemmen som ser likadana ut. Jag tror inte att fogskumsprodukter kommer in här och inte heller torkad vass.

Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Åh, jag vill inte såra någon här….men hänvisar nog till föregående fråga.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Åh, bara tre? I Stockholm har jag flera favoriter så som Slettvoll, Hans Mikael, Brindle, By Binette , Walles & Walles, Oscar & Chlothilde, DIS, Posh och Newport. En av mina favoriter ”Boheme” stängde i somras och jag önskar att de kommer tillbaka. Annars shoppar jag gärna utomlands.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Jag brukar säga att de skall sätta ihop en moodboard, be dem klippa ut bilder ur tidningar som har detaljer, möbler, färgsättning eller en känsla de gillar. På så vis kan man ganska snabbt se vad man gillar och tycker om. (hitta sin stil)

Ta hjälp av någon som är duktig på färgsättning och att få ihop det där som du villha. Försök att inte impuls shoppa och följa trender, det brukar röra till det för många. Jag brukar också ge rådet att ha en neutral och hållbar bas, och byt ut detaljer och annat för att skapa en ny känsla. Upprepning av material och färger ger ett lugn för kropp och själ.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Åh jag har många…Jag älskar konton som är ganska olika mitt egna men som fyller på min lilla inredningssjäl. Så som Sofias Tretowdeco, Louises louiseshjortdesign, Åsa Ingrosso, Ninas fina ninasparsoeinteriors, Victorias Housebyalake samt många Ryska, engelska och Amerikanska konton och designers.(gatheringwalls, Swanfieldliving, NO17house, Erikkuster, villakildal, sophiepaterson, mfl.)

KÖP INSTAGRAM STILEN

Insta inredning ovan hittar ni 1. Päls HÄR 2. Glasbord HÄR 3. Lampa HÄR 4. Matta HÄR 5. Bord krom HÄR 6. Soffa HÄR


Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Ja delvis, det tror jag vi gör när vi flyttar nästa gång, så brukar det bli och har varit vid alla mina tidigare flyttar. Vi tänker att vi kommer flytta till mindre framöver och ha ett semesterboende utomlands, Min dröm är ett litet townhouse och kanske det blir mer färgfyllt?

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Jag älskar ”million dollars designers” olika stilar som är over the top. Jag gillar också den nya Ryska stilen som kommer med extremt modern design av hög klass och mycket arttoys. Minimalism i sekelskiftesvåningar med överdåd av stuckatur är ju bara för magiskt.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Åh, jag har så många saker jag vill designa. Jag vill alltid göra om, ändra, byta ut saker hela tiden. Men en dröm vore väl att göra en hel serie utav Dhimmahdesign-möbler.

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil?

Jag tittar inte så mycket på kändis hem eller deras stilar…. Men jag gillar Nathalie Schutermans våning vid Karlaplan, så snygg. Isabella Lövengrips förra hus på Lidingö samt Måns Zelmerlöws förra vindsvåning. Jag gillar såklart även Åsa Ingrossos fingerkänsla otroligt fina smak.(tror även Emilio är en stor del utav den) De skapar så mycket fint ihop.

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror att många påverkas av att ”matas” av samma produkter hela tiden och kampanjer som företagen har med influensers. Man ser samma sak, vid samma tid, samma dag men i olika miljöer, något som jag tror framöver kommer avta. När man är i starten av att skapa sitt hem, så tror jag att det är lätt att åka med i det som trycks ut i sociala medier istället för att hitta sin stil. Det tar dessutom tid att hitta sin alldeles egna stil och vad man tycker om, jag tror det kommer med tiden och åldern.

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Jag gillar de naturliga bas färgerna som varit i år så som grått, beige och greige. Jag älskar även att stuckaturer och decorlister fått ta plats igen i våra hem. Men jag gillar också att det funnits så mycket olika träslag och stenval i vackra färger samt att man blandar metaller som silver, mässing och guld tillsammans. Jag tycker det är magiskt och hoppas det håller i sig även under 2021.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Hur drömmigt sovrum?

Jag håller helt med Susanne om att inredningsstilen växer fram med åldern. När man är yngre pallar man inte grupptrycket och rycks med i all klonad inredning i media. När man blir äldre börjar man mer se värdet i ett personligt hem. Att ta med sig några detaljer från olika resor är ett bra sätt att tillföra en personlig och unik touch till hemmet.

Visst är Susannes hem rena drömhemmet? Menar hur många därute vill inte ha en sekelskiftesvåning med högt i tak och vacker stuckatur i taket :)

Vad beträffar mörkret och Corona är det bara att stå ut med båda ett tag till. Tills skiten är över kommer jag stanna hemma och isolera mig rejält mycket. Det är inte kul mentalt på nåt vis men jag tänker det kunde vart värre, som tex total lockdown i Paris :( Vi kan bara hoppas och hålla alla tummar att 2021 bjuder på bättre karma än detta skitår.

Stay safe & stay at home!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

ulrika webersköld tisdag, december 28, 2021 - 00:10

känner så igen mej i köpet med färg sen när ja haft den tre dagar slängs den eller ges bort . gillar ju inte färger direkt
hoppas du haft en fin jul
god fortsättning kram ullie

Svara
Maria Ljungström onsdag, december 29, 2021 - 12:30

GOTT NYTT ÅR på dig :) M

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 2,6K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis