5 eldstäder utomhus i hållbar cortenstål

Innehållsförteckning

Vi går allt mer mot ett hållbart tänk i trädgård och på uteplatsen. Framför allt börjar folk tänka mer på vilka material som används ute. Är det starka hållbara val, ja då håller er uteplats stilen längre. Ett material som kom stort förra året är cortenstål. Cortenstål är en typ av stål som är kännetecknat av dess unika korrosionsbeständiga egenskaper. Det kallas också ibland för väderbeständigt stål eller COR-TEN-stål, som är en förkortning av “corrosion resistance”

LÄS MER: Så kan ni placera pallkragar snyggt i trädgården

En annan stor fördel med att välja cortenstål på uteplatsen, är att materialet är värmereflekterande och oerhört tåligt, vilket även ger maximalt brandskydd. Tack vare sina värmereflekterande egenskaper blir eldstaden även en perfekt värmekälla även under kyliga kvällar om sommaren!

Eldstad i cortenstål

Ni hittar vacker stående cortenstål eldstad HÄR

Vart är det bra att ha Cortenstål?

Detta material är särskilt populärt inom landskapsarkitektur och utomhusdesign på grund av dess förmåga att utveckla en skyddande yta av rost när den exponeras för atmosfäriska förhållanden som regn, fuktighet och luftföroreningar.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @citydhimmah

Mindre cortenstål eldstad HÄR

GASOLDRIVEN ELDSTAD!

Exklusiv gasoldriven eldstad ovan HÄR

För alla som ogillar rökiga kolgrillar, då är denna lyxiga gasoldrivna cortenstål eldstad lösningen. Den ger varje uteplats ett exklusivt intryck! Ett tips när ni grillar är att sätta upp ett skydd bakom grillen, som tex en skärmvägg eller dylikt.

PERFEKT FÖR BALKONGEN!

Liten smidig eldstad finns HÄR

Har du en liten uteplats eller balkong? Då är denna lilla variant av eldstad superbra. Den kan du ha vartsomhelst som på ett bord osv.

Eldstad med förvaring finns HÄR

Varför ska man ha cortenstål på uteplatsen?

Många designers och arkitekter väljer cortenstål för utomhusanvändning på grund av dess estetiska tilltalande rostiga utseende och dess hållbarhet. Det används för olika applikationer såsom trädgårdsplanteringar, skulpturer, fasader, och andra utomhusstrukturer där dess unika utseende och hållbarhet.

Slutsummering – eldstad i cortenstål

Så vill ni få en trendig uteplats i sommar, då är det detta material ni ska satsa på. Tänk dock på att denna typ av stål rostar, den är inte rostfri. Men ibland kan den rostiga looken göra sitt den med. Vi hoppas att ni blivit inspirerade att hotta upp trädgård och uteplats med det prisvärda och snygga cortenstålet.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024