fbpx

Så får ni en hållbar trädgård – 6 tips

Det talas mycket om hållbart nu! Men hur får man en hållbar trädgård ute?

Trädgårdsarbete i allmänt är hållbart och det är lätt att bli beroende av det. När du väl har smakat av det gröna jobbet, då är det är det nästan omöjligt att inte vilja gå tillbaka. Att odla gröna växter och blommor och se dem växa. Det är en helt fascinerande upplevelse, som de flesta borde få smaka på.

LÄS MER: Odla på balkongen och få en blommande oas 

Men även om hela detta koncept med trädgårdsskötsel låter väldigt fascinerande, kommer det även med ett stort ansvar. En trädgård kräver ofta konstant uppmärksamhet. Du måste ta en hel del försiktighetsåtgärder och säkerhetsåtgärder i beaktande. Du måste vara väldigt innovativ. Du måste vara kreativ och vaksam för att kunna få en hållbar vacker trädgård.

Vad är hållbart trädgårdsarbete?

Ett hållbart trädgårdsarbete betyder att alltid hålla trädgården frisk och hålla borta skadeangrepp. Du måste göra allt i din kapacitet för att:
• Håll din trädgård säker
• Håll växterna friska
• Håll dig borta från skadedjur
• Fortsätt växa
• Håll miljön säker
• Inte förorena miljön
• Vidta försiktighetsåtgärder i tid om något går sönder
• Använd hälsosamma mediciner/naturmediciner för att odla dina växter
• Skapa inte problem för ekosystemet.

Alla dessa steg kommer att leda dig mot en hållbar trädgård och först då kommer du att kunna bedriva hållbart trädgårdsarbete. Hållbart trädgårdsarbete kräver inte en stor plats. Du kan starta den på en mycket liten plats, även på din bakgård eller gräsmatta.

UTEMÖBLER SHOP

Hur startar man en hållbar trädgård?

Det finns många saker som du kan tänka på innan du börjar din trädgårdsresa om du vill förbli hållbar.
1. Markhälsa:
Välj jord som är extremt rik på näringsämnen. Jordens hälsa avgör kvaliteten på dina växter. Det finns många sätt att öka kvaliteten på din jord som kompostering på naturlig väg, undvika konstgjorda kemikalier och sprayer etc.

2. Kontrollera vattenförlust:
Det är ett mycket viktigt steg i hållbar trädgårdsskötsel. För det mesta undviker människor denna del och till slut förstör ekosystemets naturliga cykler. Du måste lära dig att använda icke-drickbart vatten för bevattningsändamål och använda det för att bevara den maximala mängden vatten. Ett annat bästa sätt att gå är att spara regnvatten genom att använda modern teknik och sedan använda det för att vattna trädgården. Du kan mycket enkelt hitta sådan utrustning online till ett mycket rimligt pris.

3. Verktyg och utrustning:
Det är också viktigt att välja rätt typ och kvalitet av verktyg för din trädgård. För det mesta använder människor felaktiga verktyg och slutar med att förstöra jordbäddar som berikar näringsämnen. Det är också viktigt att undvika drivmedelsverktyg eftersom de orsakar föroreningar i miljön och det är inte hållbart.

4. Ekosystem:
Din trädgård kanske bara är en hobby för dig, men för ekosystemet är det mycket viktigt, särskilt om du är hållbar. Det kan vara litet och folk kanske inte känner till det, men för miljön kan det vara en komplett livsmiljö.

5. Välja rätt växter:

Det är onekligen det viktigaste steget för att bli hållbar. Du måste välja en växt som är lätt att odla och är helt säker i din miljö. På så sätt kommer det inte att krävas mycket ansträngning och omsorg för att växa. Du behöver inte gå ur vägen för att få din produktion. De kommer att kräva en liten mängd bevattning och kommer att visa bättre resultat på nolltid.

Med alla dina ansträngningar att vara hållbara och miljövänliga, kan saker gå söderut som att du kan få skadedjur och bakterier i din trädgård och det är helt naturligt. Allt du behöver göra är att hålla dig organisk och hitta en bättre lösning.

Till exempel, om ogräs började växa i din trädgård och börjar skada din produktivitet, är det bästa sättet att använda kompost överallt istället för att använda bekämpningsmedel som är skadligt för miljön, dina växter och din ficka också.
Hur sparar du pengar på din hållbara trädgårdsresa?

Hållbart trädgårdsarbete betonar inte bara ekosystemets hälsa utan även din fickas hälsa. Det ger sätt som är billiga, hälsosamma och produktiva. Följande är de 3 bästa sätten att hålla sig borta från att spendera onödiga pengar.

• Bevara alltid de torkade fröna i din trädgård genom att försiktigt plocka dem med händerna och sedan förvara dem på en sval och torr plats. Använd dem under nästa säsong och undvik att spendera på nya frön.
• Kompostering är också en mycket viktig teknik. Du måste samla in och spara torkade löv och döda växter från din trädgård och sedan använda dem som naturliga organiska gödningsmedel. Detta hjälper dig att spara pengar och hjälper dig också att få växter av mycket god kvalitet på nolltid.

Slutsummering – Hållbar trädgård

Som ni ser är det både kul och rätt enkelt att få till ett hållbart trädgårdsarbete. Det handlar bara om att planera och använda rätt miljövänliga material och medel för att hålla trädgården levande och frisk. Vi hoppas ni får en härlig sommar i trädgården och att både ni och trädgården håller sig hållbar, år ut och år in.

Lycka till!

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

 

 

Foto längst upp: Via Hus & Hem/ Blomsterfrämjandet, Lisbett Wedendahl, Karin Wildheim

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis