DET GAMLA SKÅNE HUSETS FANTASTISKA FÖRVANDLING

Innehållsförteckning

SVERIGES BÄSTA HEMMAPROJEKT 2024

Denna gång i nya serien Sveriges bästa hemmaprojekt reser vi neråt till Skåne. Här har paret Vanessa och Niclas köpt ett gammalt Skåne hus från 1800-talet. De har själva varit med och helrenoverat hela huset. Det fanns såklart några motiga stunder som under alla renoveringar av gamla hus. Men i det stora hela gick allt bra och i detta inlägg visar vi upp deras makalösa förvandling på bla. på vardagsrummet. Man känner bara WOW-känslan när man ser det gamla huset, förvandlas till ett modernt drömhus.

LÄS MER: HEMMAPROJEKT 2024 – 3 FANTASTISKA FÖRVANDLINGAR

Här visar vi före/efter på sitt gamla Skåne hus, samt intervjuar familjen som äger huset idag!

Skåne hus renovering

FAMILJEN BERÄTTAR OM PROJEKTET:

Vi heter Vanessa och Niclas och vi köpte vårt allra första hus 2021, ett sekelskifteshus från 1898 i Teckomatorp i Skåne. Vi har 3 små barn som fått vara med oss under renoveringen. Niclas jobbar på Trafikverket och älskar fotboll. Vanessa pluggar till certifierad inredare, jobbar i butik och älskar second hand. 

LÄS MER: 6 slott i Skåne ni måste besöka

 När vi fick nycklarna började vi riva 3 väggar direkt, visionen om hur huset skulle bli hade Vanessa redan planerat, öppet, stort och ljust skulle det bli. När allt va rivet hade vi ingen el, inget vatten och inte ens dörrar ett tag. Tur det var sommar! Vi grillade och hade ”kök” i garaget. 

VARDAGSRUM FÖRE

Vardagsrummet före var minst sagt odaterat!

LÄS MER: 6 hetaste uteplats trender 2024

EFTER MED WOW-FAKTOR!

Visst är förvandlingen av det gamla vardagsrummet fantastisk?

LÄS MER: Bygga myggnät för fönster -Så här gör du

KÖKET FÖRE!

Familjen berättar:

Vi fick hjälp med el och vatten, och att gjuta nytt bärande golv i köksdelen. 

Vi har haft vänner och familj som hjälpt oss men mycket har vi gjort själva och lärt oss på vägen som att lägga klinkers, fiskbensgolv, gipsa väggar och tak, spackla, bygga ihop kök, tapetsera och sätta lister för att nämna några av sakerna vi gjort. 

LÄS MER: Hetaste nya utemöbler 2024

KÖKET EFTER!

KÖK FÖRE!

Det gamla 70-tals köket hade sett sina bästa dagar!

LÄS MER: Ytterdörrar bäst i test – dessa dörrar gäller

KÖK EFTER!

Det ersattes av ett skönt grönt modernt kök, med nya tapeter på väggarna!

TOALETT FÖRE!

När man ser den gamla toaletten och sedan den nya, är det svårt tro det är samma rum! En makalös före/efter tycker vi och visst blev toan fin?

TOALETT EFTER!

INTERVJU MED FAMILJEN:

Vad fick er att dra igång detta hemmaprojekt?

Var det planerat länge eller som ett infall? Vi köpte ett gammalt hus från 1898 som inte blivit renoverat på iallafall 30 år så vi visste att vi behövde och ville renovera allt när vi fick tillgång till huset.

Har ni renoverat förr eller är ni nybörjare?

Vi är nybörjare! Ingen av oss har någonsin renoverat något.

Vad var mest utmanande i detta projekt?

Att hitta fungerande och billiga lösningar eftersom huset är så gammalt och skevt har vi behövt tänka till. Om en större budget hade funnits hade vi kunnat ta in hantverkare som gjorde arbetet åt oss, men det hade vi inte så vi fick lära oss allt på vägen.

Har ni tänkt nåt på hållbart och miljötänk när ni valt material? Om så kanske ni har några tips?

Ja hela tiden! Mest för plånbokens skull eftersom vår budget egentligen inte tillät en såhär omfattande renovering. Vi köpte tex köket för 5000kr på blocket, slipade och målade det i den färgen vi ville ha. Målade t.o.m. diskmaskinen som stod i huset för den va ganska ny och bra så ville inte köpa en ny.

Glasdörrarna köpte vi också på blocket för 2000kr/st. De hade inte blivit godkända på ett hotell vid deras besiktning, men hos oss är de utmärkta. Alla taklister och golvlister köptes också på blocket. Men listerna är vi inte riktigt klara med men snart så!

Gick nåt mindre bra? Och isåfall vad lärde ni er av misstaget?

Spacklingen… All el va tidigare utanpåliggande så den byttes och sen skulle nya gipsväggar och tak på, och då skulle det spacklas… och det gick väl sådär haha!

Vi lärde oss att ”gör det ordentligt från början” hellre en gång för mycket. För det syns. Allt syns.

Vad är ni mest stolta över med detta hemmaprojekt?

Att vi fick ihop tiden med barnen, jobb och renovering och att vi klarade det!

Blev det som ni hade tänkt att det skulle bli?

Ja till och med bättre!

Ge 3 tips till alla därute som planerar dra igång en renovering hemma? Från er egen erfarenhet!

  1. Våga prova själv, det är kul!
  2. Youtube är din bästa vän.
  3. Handla secondhand, kolla alltid blocket eller marketplace innan ni handlar nytt och är det ingen brådska så vänta och håll koll där under tiden.

 HUS FRONTSIDA FÖRE

HUS FRONTSIDA EFTER

Slutsummering – Gammalt Skåne hus renoveras

Vi tackar hemmets ägare för denna inspirerande resa. Det är något magiskt med gamla hus eller hur? De gömmer en historia långt tillbaka i tiden. Eller så gömmer de guldtackor, som Lucas Simonssons guldfynd i deras nyköpta gamla hus. Hursomhelst så har dessa hus en själ som inte nya hus har.

Glöm nu inte att DU kan vara med med ditt hemmaprojekt. Så har du video före/efter på ett coolt projekt hemma du gjort, eller ska göra? Maila oss till info@inredningsvis.se Så kan ni komma med i “Sveriges bästa hemmaprojekt 2024”

Lägg gärna en coment nedan vad du tycker om detta före/efter projekt? diskutera med varandra:)

/Maria

 

 

  1. Grymt snyggt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024