Trendiga nya utemöbler 2024

Innehållsförteckning

Hög tid för årets nya utemöbler 2024! Det är så kul efter en lång kall vinter, att äntligen kunna vistas på uteplats och balkong. Så vilka utemöbler trender gäller detta år? Vi kommer se den klassiska lounge stilen i nya varianter. Samt färg mycket färg, precis som inomhus trenden säger. Förra året såg vi mycket rotting i utemöblerna. Denna säsong kommer nya varianter av material. Som tex, flätad aluminium. Transparenta material och färger i jordiga toner trendar också bland utemöblerna.

LÄS MER: Trendiga väggfärger 2024 – glitter & glam

Här har vi valt ut våra speciella utemöbler nyheter 2024 och ni kommer älska det!

Nya utemöbler 2024

Nya trendiga stolar ovan finns HÄR

ALUMINIUM TRENDAR

Under de senaste åren har vi sett en hel del trädgårdsmöbler gjorda av teak och aluminium. Det vi kommer se denna säsong är aluminium i flätad form. Detta möjliggör variationer i färger, tätheter och mönster. Flätad aluminium ger uteplatsen ett vänligare utseende jämfört med det eleganta, fantastiska utseendet av aluminium enbart.

LÄS MER: Största trädgårdstrender 2024

Ni hittar snygg stol ovan HÄR

Detta trendar inom utemöbler

 • Aluminium i nya former so flätat
 • Transparenta utemöbler med skir touch
 • Utemöbler i starka kulörer
 • Mobila kök och utemöbler

Ni hittar stol ovan HÄR

MULTIFUNKTINELLA MÖBLER

En annan utetrend är multifunktionella utemöbler och utekök. Det kan bero på att många med små uterum inte har tillräckligt med yta för en stor matsalsgrupp eller loungegrupp. Vi ser mycket rullande och flyttbara utemöbler 2024. Framför allt trendar det flyttbara uteköket. Vi vill laga mat men sedan ställa bort köket helt enkelt.

LÄS MER: Så planerar du liten trädgård

SMART TEKNOLIGI UTEGRILL

Ni hittar smart grill ovan HÄR

SMÅ SMIDIGIGA UTESOFFOR

Utesoffan ovan finns HÄR

Soffor ovan HÄR och HÄR

Nåt annat som trendar är små mini utesoffor. Denna trend kommer förmodligen av att allt fler har små uteplatser. Glöm stora klumpiga loungesoffor, nej små nätta soffor ska det vara i år. Med dessa soffor på uteplatsen får ni dessutom plats med så mycket mer möbler. Snygga och trendiga tycker vi om dessa små soffor.

Kulöstarka möbler ovan finns HÄR och HÄR

UTEMÖBLER MED FÄRG

I vårt tidigare inlägg om Inredningstrender 2024 spådde vi mer färg inom Svensk inredning i år. Detta gäller även när det kommer till utemöbler. Vi behöver helt enkelt mer färg på uteplatsen, som vart mycket beige de senaste åren. Kul och uppfriskande tycker vi om färgtrenden!

Ni hittar stol ovan HÄR

TRANSPARENT TREND

Glöm klumpiga rustika utemöbler! Trenden 2024 är att vi ser luftigare, transparenta möbler. Detta skapar en mer polerad look på uteplatsen. Flätning som används i dessa trädgårdsartiklar ger en touch av lyx med vackra detaljer.  Flätning i utemöbler gör inredningen ute delvis transparent. Detta indikerar att du kan se din trädgård genom dina möbler, vilket hjälper allt att matcha fint i ditt uterum.

Slutsummering – Nya utemöbler 2024

Som ni ser kommer många heta nya utemöbler trender denna säsong. Vi hoppas att ni gillat några av dessa trender och testar dem på er uteplats hemma.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024