Trendiga väggfärger 2024 – Glitter och Glam

Låt oss inspirera dig till att våga sätta lite mer glamour på din vardag! Vill du ha något unikt, som ingen annan har eller skapa en känsla av fräck New York-stil med en twist hemma? Vi har många olika typer av dekorativa färgkollektioner – så oavsett om du vill skapa en subtilt glittrande effekt eller en mer uppseendeväckande, cool och rå look, har vi definitivt färgen för dig! En av de mest populära färgerna vi har är Betongfärg som ger den där råa och industriella effekten som så många vill ha.

LÄS MER: Vilken färg ska man ha i vardagsrum?

Till skillnad från vad många kanske tror, så passar betongväggar väl in i en klassiskt nordisk stil – gärna i kombination med andra naturmaterial så som trä, metall och natursten.

Glitter och Glamour med glittervägg

Att piffa upp hemmet med glitterfärger har ökat markant i popularitet den senaste tiden – och inte bara inne i barnens rum! Genom att måla med glitterfärger eller andra effektfärger kan du skapa en spektakulär och unik känsla i ditt hem. Du kan även utan problem kombinera en effektfärg med annan väggfärg – det är bara fantasin som sätter gränserna. Under åren som gått har vi haft många spännande samarbeten med både svenska och danska influencers som valt att uppdatera sina hem med olika sorters effektfärger. Behöver du inspiration för att våga ta steget – spana in våra olika samarbeten här.

Måla om i barnrummet

Är det barnrummet som behöver en förändring? Har du en idé om att förvandla barnen rum till ett prinsessrum? Är det Frost för hela slanten hemma och det enda som önskas är att få bo i Elsas och Annas slott? Eller är du bara på jakt efter att skapa en cool look som komplement till din inredningsstil? Då tipsar vi på Gebenna om att spana in våra olika glitterfärger.

Har du redan en kulör på väggarna som du älskar, men vill sätta extra piff på – ja, då är det vårt Glitterlack du ska spana in. Glitterlacket är en transparent topcoat med antigen silver- eller guldglitter i sig och kommer verkligen få dina väggar att sticka ut.

Vild diamanteffekt eller subtilt glitter? Hos oss hittar du allt från Mystic – en semitransparent glitterfärg med subtila glitterkorn i sig och som finns i 11 olika kulörer, till vår otroligt populära Let´s Shine som är en heltäckande och glittrig väggfärg som kommer i 30 olika läckra kulörer. Varför inte piffa upp den gamla trämöbeln med en omgång Mystic för en mer fransk lantlig Shabby Chic-look! Beroende på vilken typ av glitterfärg eller effektfärg du vill ha – så har vi produkten för dig!

7 Trendiga effektfärger 2024

 • Guldfärg/Kopparfärg/Silverfärg – Heltäckande och metallisk färg för läckra effekter
 • Let´s Shine Glitterfärg – Heltäckande väggfärg med glitter i
 • Betongfärg – Skapar en rå och industriell känsla hemma
 • Polaris – Effektfärg som ger en satinfinish och läcker rå känsla med delikat skimmer
 • Royal Silk – Kalkfärgseffekt med en metallisk twist; ger en sidenlen finish
 • Silver Sand – Strukturfärg som ger en elegant och lyxig look.
 • Mystic Glitterfärg – Semitransparent och glittrig effekt

Beroende på vilken typ av struktur- eller effektfärg du vill ha, så har vi garanterat produkten för dig!

Silver-, Koppar- och Guldfärg

Effektfärger är speciell sorters färg som ger ytan du vill måla ett mycket speciellt utseende eller funktion. Du kan till exempel använda guld-, silver eller kopparfärg för att piffa upp dina väggar eller varför inte taket. Vi ser allt fler välja att måla taket eller någon enkel vägg med en heltäckande guldfärg för att få helhetskänslan i rummet att poppa.

En av de riktigt stora trenderna vi ser är att dekorera väggarna med exklusiva och metalliska färger där man kombinerar det lyxiga med de råa och rustika – samtidigt som det faktiskt andas nordisk minimalism. Här på sidan har vi samlat våra bäst säljande guld, silver och kopparfärger.

Ingen kommer ihåg en fegis! Oavsett om du vill skapa en subtilt glittrande effekt eller en mer uppseendeväckande, cool och rå look, har vi det du behöver! Med effektfärg kan du skapa spännande strukturer på väggarna och på så sätt skapa fina samt personliga inredningsdetaljer i ditt hem.

Gör egen griffeltavla med Tavelfärg

Gör en kreativ hörna för dig och/eller dina barn där ritning, teckning och lek med kritor är tillåtet – Barnen kommer älska det! Varför inte måla en hel vägg i barnrummet där barnen kan rita, kladda och pyssla precis som de själva vill? Är du en glad DIY-människa och planerar att göra en egen ”Svarta Tavlan” hemma?

Att göra en egen skoltavla eller en kom-ihåg-tavla på väggen, liknande den klassiska svarta tavlan i skolan, är enklare än vad du tror. Med tavelfärg kan du enkelt gör om vilken yta som helst till en skoltavla eller griffeltavla. Vill du addera ytterligare en funktion, så kan du även göra den magnetisk med vår magnetfärg.

Gebenna.com – En värld av färger

Gebenna.com är ett danskt, familjeägt företag och är en innovativ färgleverantör som uteslutande säljer produkter online; detta då vår ambition är att alltid kunna erbjuda de skarpaste priserna till våra kunder. Vi garanterar alltid högsta kvalitet, snabba leveranser (tre vardagar till hela Sverige), prismatch, expertrådgivning och alltid låga priser!

En värld av färger, målarverktyg samt dekorativa lösningar! Vi erbjuder allt som både den professionella och den privata målaren behöver i samband med målningsprojekt. Vi har bland annat många olika färgkollektioner, impregneringar, lim, grundfärger, lacker, produkter för dekorativa lösningar, glitterfärger, struktur- och effektfärger, marmorfärger med mera för inomhusbruk.

Spana även vårt breda sortiment av olika produkter för utomhusbruk så som utomhusfärger, fasadfärger, träskyddande produkter med mera. Slutligen har vi även ett brett utbud av tillbehör så som olika penslar, rollers, målartillbehör, maskeringstejp, målarmallar samt andra redskap.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024