fbpx

6 tips hur ni kan inreda väggarna UTAN tavlor

(Innehåller annonslänkar)

Ofta fastnar man i gamla inkörda hjulspår om hur det ska vara och se ut inom inredning! Ta det här med tavlor tex. det är nästan en helig regel hemma att alla väggar måste ha tavlor. MEN det finns faktiskt mycket annat som är jättesnyggt att pryda väggarna med. Så har ni en jättestor vit vägg ni inte vet hur ni ska fylla, då är dessa tips rätt i tiden. Man fastnar i vägg måsten som att alla väggar måste ha tavlor eller tapeter.  Men måste det vara så? kan vi inte bli mer kreativa än så?

LÄS MER: 5 tips för ett tystare hem utan textilier

Svaret är JO! och i detta inlägg tipsar jag nämligen om alternativ till den klassiska tavelväggen, det handlar helt enkelt om alternativa väggar!

Inreda

Att inreda med muralmålning ger hemmet en annorlunda spännande touch!

SHOPPING FAVORITER

1. Muralmålning inomhus!

Muralmålningar görs som det låter på murade väggar. Oftast ser man klassiska medeltida muralmålningar på kyrkor och heliga tempel. MEN det går alldeles utmärkt att måla mural inomhus också. På senare tid har moderna muralmålningar figurerat flitigt på utländska inredningssidor.

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler

Såklart behöver man anlita proffs hjälp till detta, men visst är det vackert. Ja jag måste säga att muralmålning är min nya decor crush.

KÖPTIPS: Perfekta textilier för att hänga på väggen hittar ni HÄR

2. Tyger som tavlor!

Tyg går alldeles utmärkt att inreda med ist för tavlor på en gapande stor tom vägg. Det kan vara ett vackert naturmönstrat tyg som man gillar extra mycket och kan tänka sig att se på varje dag. Det behöver heller inte vara ett slätt tyg, ta tex. en titt på de puffiga tyget ovan med soffan nedanför.

Låt inspirationen flöda, gå på loppisar och kolla efter gamla tyger med vackra mönster. Det bästa med att ha lösa saker på väggarna är att det är lätt att byta ut det om man tröttnar.

LÄS ÄVEN: Inreda liten lägenhet : 6 bästa tipsen nånsin

träpanel vägg

Inte  så likt fult furu va!

Vardagsrum-Väggpanel

LÄS ÄVEN:  7 sätt att inreda snyggt med tyg – Textilier tips

3. Träpaneler! (nej ej furufärgat)

Träpanel har ett hemsk rykte, då alla genast tänker på pärlspontade furuväggar alá 80-talet glansdagar. MEN väggpaneler kan ju vara otroligt vackra om de är i klassisk vitmålad variant. Har man en vacker gammal sekelskiftes våning tex. då är höga klassiskt skurna träpaneler superfint.

Även sk. spegelväggar är jättefint och ger rummet en lyxig klassisk känsla.

paneler vägg

4. Tavel paneler!

Här ovan ser ni några otroligt vackra paneler av en gammal Kinesisk tapet. Man kan också tillverka sina egna paneler med get målat mönster. En tjej som är bra på detta med vägghängda detaljer hittar ni HÄR

väggdekor

Foto: unikdekor.se

5. Poppis väggdekor!

Detta är nog det populäraste sättet att smycka väggar utan att ta till tavlor just nu. Här är möjligheterna oändliga och väggdekorer klistras dit lätt även av handyman amatörer. Varför inte hotta upp sovrummet med några kärleksfulla väggord. Eller förgylla barnrummet med en förtrollande vacker fantasiskog.

inreda sovrum

KÖPTIPS: Lyxiga tapeter perfekta för en fondvägg hittar ni billigt HÄR

6. En personlig tapetvägg!

Japp jag vägrar kalla detta fondvägg, då det som Mickan i Solsidan sa är farligt 2002. Nej att tapetsera bara en vägg på ett udda ställe med en lyxig tapet som Gucci kan göra underverk.

Ta gästtoan tex. tänk en storblommig tapet på en vägg och lämna de andra väggarna målade i en färg. Det ger rummet ett djup, mysig och en mer ombonad känsla.

tapet badrumÄ

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler för ett lyxigare hem

Där är några alternativa tips för väggar utan uttjatade tavlor. Så prova er fram för mer personliga väggar och gillar ni inte vad ni ser måla bara över det.

Experimentera mera med väggarna!

SHOPPING FAVORITER

 

 

 

 

 

Foto: littlegreennotebook.com, honestlywtf.com, houzz.se

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis