6 tips hur ni kan inreda väggarna utan tavlor

6 tips hur ni kan inreda väggarna UTAN tavlor

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Ofta fastnar man i gamla inkörda hjulspår om hur det ska vara och se ut inom inredning! Ta det här med tavlor tex. när de flesta ska inreda väggar är de helt fast på tavlor. MEN det finns faktiskt mycket annat som är jättesnyggt att pryda väggarna med. Så har ni en jättestor vit vägg ni inte vet hur ni ska fylla, då är dessa tips rätt i tiden. Man fastnar i vägg måsten som att alla väggar måste ha tavlor eller tapeter.  Men måste det vara så? kan vi inte bli mer kreativa än så?

LÄS MER: Min nya tavelvägg från Poster Store

Svaret är JO! och i detta inlägg tipsar jag nämligen om alternativ till den klassiska tavelväggen, det handlar helt enkelt om alternativa väggar!

Inreda väggar

Att inreda med muralmålning ger hemmet en annorlunda spännande touch!

1. Muralmålning inomhus!

Muralmålningar görs som det låter på murade väggar. Oftast ser man klassiska medeltida muralmålningar på kyrkor och heliga tempel. MEN det går alldeles utmärkt att måla mural inomhus också. På senare tid har moderna muralmålningar figurerat flitigt på utländska inredningssidor.

LÄS MER: 7 snygga saker att rama in istället för posters

Såklart behöver man anlita proffs hjälp till detta, men visst är det vackert. Ja jag måste säga att muralmålning är min nya decor crush.

2. Tyger som tavlor!

Tyg går alldeles utmärkt att inreda med ist för tavlor på en gapande stor tom vägg. Det kan vara ett vackert naturmönstrat tyg som man gillar extra mycket och kan tänka sig att se på varje dag. Det behöver heller inte vara ett slätt tyg, ta tex. en titt på de puffiga tyget ovan med soffan nedanför.

LÄS ÄVEN: Inreda liten lägenhet : 6 bästa tipsen nånsin

Låt inspirationen flöda, gå på loppisar och kolla efter gamla tyger med vackra mönster. Det bästa med att ha lösa saker på väggarna är att det är lätt att byta ut det om man tröttnar.

 

 

3. Träpaneler! (nej ej furufärgat)

Träpanel har ett hemsk rykte, då alla genast tänker på pärlspontade furuväggar alá 80-talet glansdagar. MEN väggpaneler kan ju vara otroligt vackra om de är i klassisk vitmålad variant. Har man en vacker gammal sekelskiftes våning tex. då är höga klassiskt skurna träpaneler superfint.

Även sk. spegelväggar är jättefint och ger rummet en lyxig klassisk känsla.

paneler vägg

4. Tavel paneler!

Här ovan ser ni några otroligt vackra paneler av en gammal Kinesisk tapet. Man kan också tillverka sina egna paneler med get målat mönster. En tjej som är bra på detta med vägghängda detaljer hittar ni HÄR

5. Poppis väggdekor!

Detta är nog det populäraste sättet att smycka väggar utan att ta till tavlor just nu. Här är möjligheterna oändliga och väggdekorer klistras dit lätt även av handyman amatörer. Varför inte hotta upp sovrummet med några kärleksfulla väggord. Eller förgylla barnrummet med en förtrollande vacker fantasiskog.

 

6. En personlig tapetvägg!

Japp jag vägrar kalla detta fondvägg, då det som Mickan i Solsidan sa är farligt 2002. Nej att tapetsera bara en vägg på ett udda ställe med en lyxig tapet som Gucci kan göra underverk.

Ta gästtoan tex. tänk en storblommig tapet på en vägg och lämna de andra väggarna målade i en färg. Det ger rummet ett djup, mysig och en mer ombonad känsla.

tapet badrumÄ

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler för ett lyxigare hem

Där är några alternativa tips för väggar utan uttjatade tavlor. Så prova er fram för mer personliga väggar och gillar ni inte vad ni ser måla bara över det.

Experimentera mera med väggarna!

 

 

 

 

 

Foto: littlegreennotebook.com, honestlywtf.com, houzz.se

  1. Mycket bra tips. Tack.

    • Härlig att höra Petra tack:)

  2. Vilka bra tips! Jag gillar speciellt den med kartväggen, himla snyggt☺️

    • Tack vad kul att du gillar och visst är den väggen fin:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024