vägg med blåvita tavlor

7 snygga saker att rama in istället för posters

Innehållsförteckning

Att rama in posters har vi alla gjort någon gång! Visst det finns tusentals av snygga posters därute, det är ingen tvekan om den saken. Men hur unikt och personligt är det egentligen att ha ett massproducerat motiv som ALLA andra har på väggen? Ni vet i mitt kända inlägg om uttjatad Instagram inredning vad jag tycker om den där jäkla Kate Moss mustasch tavlan. Jag fattar verkligen inte poängen med att ha samma jäkla tavla som alla andra, det är ju helt opersonligt, mainstream och fantasilöst. Nej fram för personliga unika tavlor som är väl genomtänkta innan de åker upp för allmän beskådan.

LÄS MER: Markiser inspiration – välj rätt solskydd 

Här får ni nu 7 tips på riktigt coola grejer att rama in som inte är klonade posters i var mans hem.

Rama in

vägg med flera tavlor i olika färger.

Foto: elementsofstyleblog.com & pencilshavingstudio.com

Textilier som tavlor!

Detta är nog det mest poppis material att inrama förutom klassiska posters. Speciellt har det på senare tid blivit extremt trendigt att inrama snygga märkesscarfs. Det finns ju även tusentals vackra tyger med statement mönster, så att hitta ett bra objekt att rama in bli inte svårt. Se till att spänn tyget ordentligt bara när ni ramar in det, då det är fult med skrynklor och bubblor bakom glaset sen.

guldramar på gråvit tapet

Inramade tapetbitar!

Oavsett om ni har överblivna tapeter från ett tidigare projekt eller älskar bara ett visst tapettryck men inte har råd att ha det i hela rummet, så är tapetbitar smart att rama in. Jag menar ta den grymma Gucci tapeten ni spanat på länge och rama in en bit av den med guldram, HUR snyggt! Eller varför inte rama in flera olika tapetbitar som bildar en cool tapettavel vägg? Det finns så otroligt coola mönster numer bland tapeter att de verkligen platsar att ramas in. Lek med idén att ha tapeter som tavlor, allt är möjligt.

CD-omslag arrangerade som Instagram kollage!

Detta är ett genialt sätt att få en unik tavla på. Rama in era favo CD-omslag och arrangera dem alá Instagram i ramen. Jag menar hur många av oss har inte ett TON av CDs från det ljuva 90-talet som ligger skotar ? Jag själv har en hel sopsäck på vinden full av CD skivor. Nej låt CDna få sin revansch och använd omslagen till en snygg retromodern tavla istället.

LÄS MER: 6 tips hur ni kan inreda väggar UTAN tavlor

stor tavla och vit soffa med svart lampa

Rama in vykort från hela världen!

Jag älskar vykort! Det är så himla retro mysigt och jag samlade massor från semestrar när jag var barn. Om man inte vill låta vykorten ligga till ingen nytta i lådan, upp med dem på väggen till allmän beskådan. Så kan vännerna även få se vilken vagabond man är genom vykort från världens alla hörn.

Vackra vintage fashion fynd!

Antingen om ni har några egna vackra vintage fynd eller om ni fyndar några på loppis så är att rama in dem en kul idé. Kläder gör sig bra som tavlor OM de har rätt passform. Här ramar man såklart inte in vilka trasor som helst utan bara väl valda snygga klädfynd. Inte direkt man ramar in HMs REA trasor som ses i var mans plastpåse, if ya know what i mean :)

LÄS MER: 6 sätt att inreda för att flytta ihop (på liten yta)

OBS! rama heller inte in kläder ni tänkt ha inom snar framtid, liiite svårt blir det då.

inramade foton med svart ram

Favo semesterfoton!

Detta är en sådan kul idé att rama in. Ta de absolut roligaste och mest minnesvärda fotona från er semester och rama in. Arrangera dem på ett snyggt sätt gärna som på bilden ovan. Ett underbart sätt att minnas de där ljuvliga sommarstunderna på, när vinterns iskalla snålblåst viner i mörkret ute.

Rama in snygga bokomslag!

Bokomslag kan vara riktigt snygga och passar bättre än bäst på väggen. Liksom CD-skivor har de flesta massor av böcker som aldrig används i bokhyllan eller på vinden. Låt de komma till sin rätt på väggen och se till att fixa bokomslagen snyggt arrangerade.

OBS! Kolla bara så att ni inte klipper sönder en gammal antik bok som är värd massor:)

LÄS MER: 6 tips för att hänga gardinerna rätt och snyggt

Slutsummering

HUR! coola är inte de här annorlunda tavlorna och sakerna att inrama? Jag har själv gjort en personlig tavelvägg hemma där jag ramade in egna semesterfoton och egna citat ni kan kolla in det HÄR

Har ni några tips på vad man kan rama in förutom posters och det ovan? Tipsa mig gärna så kan det komma med här på bloggen.

Lycka till!

  1. Så mycket fint! :)

  2. Stil och åsikter- det gillas! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024