(Innehåller annonslänkar)

Hur kan man inreda en liten lägenhet ? Eller snarare motfrågan hur kan man inreda en liten lägenhet STÖRRE ?? De flesta av oss har tyvärr inte förmånen eller råd att bo i stora villor eller flådiga våningar på 500 kvm. Vi blir hjärntvättade i media av flådiga våningar alá den Bianca Ingrosso bor i. Men verkligheten ser annorlunda ut och de flesta får tampas på liten yta i små lägenheter. Aldrig har väl bostadsbristen varit så hög bland studenter och många får tom. bo i tredje hand. Därför är lyckan är gjord gånger fem, när man äntligen lyckats få tag i en alldeles egen liten lägenhet. Så hur kan man då inreda en liten lya och ett litet vardagsrum så det ser större ut?

LÄS MER: 6 HETA INREDNINGSTRENDER HÖST/VINTER 2021

Här kommer därför de 6 bästa budgettipsen på hur ni kan inreda liten lägenhet större! (Utan renovering)

Inreda liten lägenhet

inreda-liten-lagenhet

KÖPTIPS: Snygg billig inredning till nya lyan hittar ni att köpa HÄR

Så du står med förstahandskontraktet på din efterlängtade lilla lya glad i hågen. Tills ångesten om brist på inredning till din lilla lägenhet samt pengar till inredningen kommer krypande. Vad göra ???

inredningstips

Inreda liten lägenhet större: 6 tips

Att använda det som andra gjort sig av med är både klimatsmart och kul!. Att inreda en liten lägenhet ska vara just kul, inte jobbigt och vad är väl mer kul än att gå mass fynda på loppis?

liten-lagenhet-mobler

Fynda fina gamla möbler på närmaste loppis! både billigt och klimatsmart.

1. Fynda på loppis och måla om möblerna själv

Först och främst planera inte allt bohag på en gång det slutar med mental kollaps :) Åk till Ikea eller Rusta och köp bara det allra minsta och viktigaste först. Efter det är mitt allra bästa tips att hitta inredning till en liten lägenhet ….GÅ PÅ LOPPIS. Köp gamla vackra skåp och retro möbler. Sedan kommer det roliga du kan själv slipa och måla om din gamla möbler en tråkig helg.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Håll då helst färgen på möbeln tonad vit då det förstorar den lilla lägenheten. Det är superinne nu med retro prylar och det är inte alls bara skräp som många tror. Själv fyndande jag nyss en grymt snygg barvagn i mässing på loppis. Kolla även på aktioner på nätet ibland kan man hitta billiga fynd där, samt Blocket där allt kan hända.

Sedan är det bara att bjuda hem vännerna och stoltsera med din nygamla egenhändigt omgjorda inredning :)

Heta nyheter

inredningstips

KÖPTIPS: Billiga snygga matbord hittar ni HÄR

Bygg köksskåpen på varandra så högt det bara går på så sätt blir det mycket förvaring på liten yta.

liten-lagenhet-tips

KÖPTIPS: Billiga soffbord för små hem finns HÄR

Hyllor ovanför dörrar och på oväntade platser är smart om man bor litet. Det sparar plats och ger förvaring i rummet där det annars bara hade stått och gapat tomt.

hyllor-vaggar

2. Förstora genom att inreda uppåt

Bor man smått gäller det att utnyttja den lilla ytan man har till max, utan att det blir rörigt för ögat. Det bästa knepet är då att utnyttja hela takhöjden. Bygg så att säga med hyllor och skåp uppåt väggarna. Se dock till att använd så släta neutrala skåp och gärna vita när du bygger uppåt. Hyllor kan man som på bilden ovan bygga runt dörrar och utnyttja hela väggen, men håll även dem ljusa gärna samma färg som den vita väggen.

LÄS MER: 10 LYXIGA RUMSAVDELARE FÖR SMÅ HEM

Kom ihåg att vi ska satsa på att förstora liten lägenhet och inte förminska, då är det ljust som gäller hela vägen UPP :

Foto: interiorbylindawallgren

lyxiga OCH prisvärda matgrupper. Ni hittar dem HÄR

3. Runt bord förstorar litet rum

Har man litet kök är runda eller ovala bord det absolut bästa man kan använda. Det går då att få till fler stolar runt bordet utan att det ser klumpigt och intryckt ut. Här har loppis alltid de billigaste bästa borden i gammal romantisk stil. Slipa och måla i vitt eller låt det vara lätt antikt och slitet. Köp sedan några billiga stolar till och köket blir garanterat större än det blivit med ett fyrkantigt avlångt bord.

Runda glasbord som det nedan är också ett superknep att få det att se större ut i rummet. Glaset ger ett lätt intryck och i och med att man ser igenom lurar man ögat och rymden runt ser större ut. Kolla in det grymt snygga tredelade glasbordet nedan.

Nyheter som trendar

URSNYGGT tredelat runt glasbord hemma hos @interiorbylindawallgren

Billiga runda bord perfekta för lilla lyan

Soffbord ovan hittar ni ovan från vänster: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR

garderob-liten-lagenhet

KÖPTIPS: Billig förvaring finns HÄR

4. Öppen garderobsinredning

Är det bästa knepet om man inte får plats i rummet med stora klumpiga garderober. På senaste tid har det dessutom blivit megatrendigt att låta kläderna hänga stilfullt och fritt i rummet. Låt de snyggaste plaggen hänga längst ut och matcha dem gärna med andra liknande färgdetaljer i rummet.

OBS: Använd dock alltid snygga matchande galgar och klädhängare annars ger det ett rörigt intryck i rummet.

mobler-litet-hem

KÖPTIPS: Budgetlyxiga sittpuffar till små hem hittar ni HÄR

5. Möbler till liten lägenhet

Första grundtipset för att förstora liten lägenhet är och förblir HÅLL DET LJUST. Ljusa färger på väggar och möbler är alltid det allra bästa knepet för att ge illusion av en större yta än vad det faktiskt är.

Tänk på att skaffa möbler som är mindre och är lätta. De får gärna ha flera funktioner eller kunna användas på olika sätt så att du bibehåller en viss flexibilitet. På så sätt kan man utnyttja ytan på ettan på olika sätt. Eftersom lägenheten är liten måste rummet funka både som för dig när du är själv som när du bjuder in bekanta.

Lyxiga puffar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni HÄR

Sittpuffen är liten lyas hjälte!

INGEN möbel kan få ett rum se lyxigt ut så snabbt som sittpuffen. Inte konstigt att sittpuffarna regerar totalt på Instagram Ni kan även göra som jag gjort och använda sittpuffen som soffbord. Ställ bara en bricka på som bordsskiva så har ni ett perfekt lyxigt litet alltiettbord.

liten-lagenhet-planering

Multitasking möblera!

Ni hittar rullvagn ovan HÄR

Rullvagn är perfekt för ett litet hem

Om du är student kanske du har funderat på en arbetsplats, men det allmäna rådet gällande flexibiltet är att försöka kombinera arbetsbord med matbord. Matbordet får gärna vara mindre men med möjlighet att förstora och dra ut genom ytterligare bordsskiva för till exempel bjudningar. Till matbordet kan du fundera på om du kan ha vikbara extrastolar för sådana tillfällen. Drinkvagnar och rullvagnar är perfekta multitasking möbler då de lätt går att rulla runt i ett litet hem OCH så är de ju jäkla snygga också:)

Perfekta rumsavdelare ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Använd rumsavdelare

Detta är mitt nummer ett tips för alla som bor i en 1a. Just att få känna man har sin egen space är jätteviktigt. Genom att sätta upp rumsavdelare verkar lägenheten ha fler rum än den har. Tex genom att sätta upp en avskärmning till sovalkoven så verkar det som att 1an har ett sovrum. Eller genom att sätta upp tyg i taket på en takskena kan man tex avskärma köket och matdelen från resten av rummet.

inredning-tips

6. Inred med textilier

är absolut det bästa i en liten lya. Köp takskenor på ikea eller från iems, de från den sistnämnda har jag och de skenorna är GRYMMA :) Köp sedan billiga tyger i metervara på tex. Ellos mät upp till taket och sy sedan till kanterna. Tunt tyg ger mer rymd medan tyngre tyg ger mustig lyxkänsla.

Tyget kan lätt dras för eller bort längs skenorna i taket. Det avskärmar delar i den lilla lägenheten perfekt som tex. sängen när man vill ha lite privat morgonmys med älsklingen :)

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler som ser lyxiga och dyra ut

Mattor kan även göra underverk i en liten lägenhet. Använd en stor jumbomatta eller heltäckningsmatta på halva delen av ettan. Låt den andra delen vara helt fri från matta, på så vis har du delat upp lägenheten i två rum. Den ena delen kan tex. vara köks/matsalsdelen och den andra relax och TV sidan. När man bor litet gäller det hela tiden att göra en illusion av något större :)

Rätt matta avgör allt!

Ni hittar alla mattor ovan HÄR

När det kommer till textilier i en liten lya avgör val av matta mycket Välj en STOR enfärgad matta och håll det LJUST! Detta försrorar och ger rummet rymd samt den där lyxiga hotellkänslan vi alla vill ha. Mattor som de ovan i viskos är perfekta val då de är ljusa och lite glansiga vilket ger lyxkänslan direkt.

BONUSTIPSET: SPEGLAR!

Jag ger er även the oldest trick in the book hur man enkelt kan förstora en liten lägenhet….med speglar! Genom att placera speglar på olika ställen i en liten lya reflekteras ljuset och ytan upplevs större än den är. Runda speglar är väldigt hett på Instagram just nu. Varför inte sätta upp en rund spegel ovanför soffan ihop med några mindre tavlor, både snyggt och trendigt.

Ni hittar min spegel ovan HÄR

Här ser ni in egen statement spegel i mitt vardagsrum och jag är SÅ himla nöjd med denna maffiga silverspegel ovanför öppna spisen. Den har dessutom förstorat rummet rejält!

fler billiga drömspeglar hittar ni HÄR

Speglar ovan hittar ni 1. HÄR  2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Speglar ovan & många fler finns HÄR

inredning

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – NYHETERNA SOM TRENDAR

Inreda liten lägenhet

Hoppas att ni gillat min special ala inreda liten lägenhet större. Det känns bra att kunna bidra till inspiration för detta då jag vet att det är så många fler som bor litet än stort därute. Jag minns själv hur glad och stolt jag var när jag fått min allra första lilla lägenhet. Det var tills jag insåg att jag bara hade en tv med tv bänk :)

Har ni några erfarenheter av att bo litet ?? Berätta.

Live small dream BIG!

LOVE M

OUTLET REA – 70 % rabatt på inredning

Soffadirekt
32954995
Soffadirekt
849510495
Soffadirekt
32953995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
9952495 -60%
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
14982995
Soffadirekt
899512995
Soffadirekt
39959995
Soffadirekt
1049514995
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

17 Comments

 1. Jag har bott på 18 kvm i ca tre år och ingen fattar hur jag överlevt, men man dör faktiskt inte av att bo litet :) Tack vare bra planlösning har jag inte behövt kompromissa, jag har ett fullt fungerande kök, ett matbord med stolar, en bred loftsäng, en soffa, ett soffbord och en tv-möbel. Självklart är det trångt i garderoberna sen min sambo flyttade in, men fulla garderober beror inte alltid på att de är små ;)

 2. Åh, detta behövde jag just nu. Hakade direkt på idén med att hänga kläder synligt.
  Jag bor ju på faboulösa 23 kvm i City så det känns som att inlägget var riktat till mig.

  Btw; Du efterfrågade bloggande. Here I am!

  Kram
  Stoffe

 3. Vilket underbart och välskrivet inlägg! Jag har bott både i studentkorridor och i en liten liten etta, nu bor vi i hus med två våningar och hur jag någonsin fick plats på 20 kvm är en gåta :-)

 4. Vilket välskrivet och proffsigt inlägg om detta =)…CRED för det! Ljusa rum med stora fönster gör otroligt mye det med!

  • Tack vad glad jag blir att ni tycker jag skrev bra :) ja ja lade ner en del jobb på just det inlägget för att hjälpa folk som INTE bor i slott

 5. Tack för din fina kommentar hos mig igår. :) Jag kikar in här i din härliga blogg och får många bra tips. Min lägenhet är bara 82 kvadrat och vi bor sex personer, samt en hund här. Bygga på höjden är helt klart lösningen och precis som du skriver, ha kläder framme som både är dekorativa och samtidigt får hänga där som sin egen plats. Återkommer gärna till din fina blogg igen för mer inspiration och ha en fortsatt skön helg. Kram, Maria

  • THANKS so much Kerry :) I LOVE your page to and feel free to do a Guest post on my blog sometime about decor you like :) LOVE Maria

 6. bra med tips!! Jag får tyvärr bara upp hälften av bilderna MEN måste säga att den ouppmärksamme tänker kanske inte på att det är från urflotta lyor m våningskaraktär, renoverat, hööögt i tak, underbara, stora vackra fönster som släpper in massor av ljus (se bild m runt bord), tjusigt rum m kakelugn (!) mm mm mm
  Så lätt att luras och tro att följ tipsen så blir det så i min lilla orenoverade mörka etta i sextiotalshus m lågt i tak o små fönster….

  • Ebla jag lurar ingen! dessa tips jag gett är alla förstorande vart man än bor, men jag visar inte upp mörka orenoverade lägenheter helt enkelt för det är ej lockande att se på. Konstigt dock att du klagar så mycket när fotona inte ens syns :) Jag tackar för upplysning om saknade foton och ska rätta till de foton som försvunnit. Jag rekommenderar dig sist att besöka sidor du gillar och hämta inspiration därifrån istället för att vara negativ på sidor du ej gillar.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.