Så hittar du billig bostad i Spanien

Innehållsförteckning

Är du trött på långa, mörka vinterdagar och den oändliga kyla som varje år sveper in över Sverige? Drömmer du om att flytta till ett land med soliga stränder och ljumma kvällar? Du är långt ifrån ensam om att vilja hitta en billig bostad i Spanien!

LÄS MER: Här är det förbud att köpa bostad i Spanien

Nej! många är vi som längtar efter ett miljöombyte och att få upptäcka nya, varmare breddgrader. När du tröttnar på att skotta snö och skrapa bilrutorna är det inte konstigt att tankarna vandrar till Spaniens soliga kuster och charmiga inland. Här berättar vi hur du kan göra verklighet av dessa drömmar.

Så här hittar du en billig bostad i Spanien:

 • Sätt dig in i marknaden – Var medveten om prisskillnaderna mellan olika regioner.
 • Sök på de rätta ställena – Använd Idealista, Fotocasa och andra lokala bostadssajter.
 • Rådgör med experter – Kontakta lokala fastighetsmäklare och jurister för rådgivning.
 • Ha ett öppet sinne – Det kan löna sig att vara öppen för såväl lägenheter som småhus.

Foto: boneo.se

Viktigt att förstå den lokala bostadsmarknaden

De spanska bostadspriserna varierar en hel del beroende på vilken region du tittar på. I kuststäder som Marbella är bostäderna av förklarliga skäl ofta dyrare, medan priserna kan vara mer överkomliga i inlandet. Efterfrågan på tillfälliga boenden är högre i semestertider, vilket driver upp priserna under högsäsongen. Å andra sidan kan priserna vara lägre under lågsäsongen, särskilt i de områden som lockar färre turister.

Om du har möjlighet kan det vara värt att tillbringa lite tid i  det område där du överväger att skaffa en bostad. På så vis kan du få en känsla för lokalsamhället, serviceutbudet och den allmänna livsstilen.

LÄS MER: Resa till Malaga – mina bästa tips

Utforska Spaniens olika regioner

Spanien är ett land med många olika regioner som var och en har en unik charm och prägel på bostadsmarknaden. Du som söker en billig bostad i landet bör inte enbart fokusera på populära turistmål som Ibiza eller Costa del Sol. Det spanska inlandet hyser ofta mer prisvärda alternativ.

LÄS MER: Så inreder du hyresrätten utan att renovera

I regioner som Aragonien, Kastilien och León samt Galicien bjuds du på såväl en rik kultur som överkomliga bostadspriser. Dessa områden kan därför vara intressanta att titta närmare på om du söker genuin spansk upplevelse bortom de välbesökta turiststråken.

Var är det billigast att köpa bostad i Spanien?

Ofta hittar du de billigaste bostäderna i mindre kända regioner i inlandet, som Extremadura och Kastilien-La Mancha. Där finns prisvärda och bra alternativ.

I Valencia finns flera områden med låga priser, däribland i Benifairó de la Valldigna. Även provinserna Toledo och Granada är värda att nämna i detta sammanhang. Vissa kustområden såsom Almería, Murcia och delar av Costa Blanca har också prisvärda alternativ. Framför allt kan det vara värt att spana in de mindre kända städerna och byarna i dessa regioner.

Använd rätt plattform för att leta billiga bostäder

När du är på jakt efter en billig bostad i Spanien bör du inte krångla till det för dig i onödan. Använd en sajt som till exempel Idealista eller Fotocasa för att leta lägenhet eller hus. Dessa webbplatser har omfattande databaser över tillgängliga objekt, både om man ska hyra eller köpa hus i Spanien. Kika i deras listor och använd filtren för att begränsa urvalet efter dina preferenser.

Foto: spanien.se

Vad kostar en billig lägenhet i Spanien?

Snittpriset för en billig lägenhet i Spanien är cirka 40 000 euro. Priserna är lägre i inlandet och högre i de populära kuststäderna samt i turistområdena.

Var öppen för olika typer av bostäder

Du kan också vilja vara öppen för olika typer av bostäder, även om du på förhand föredrar den ena framför den andra. Ibland kan ett småhus ge dig mer valuta för pengarna än en lägenhet, särskilt i de områden där färre turister vistas.

Vad kostar ett litet hus i Spanien?

Ett mindre hus kostar vanligtvis från 60 000 euro och uppåt. Priset varierar utifrån region, boyta och skick. Du kan även hitta billiga renoveringsobjekt.

Slutsummering – Hitta bostad i Spanien

För att hitta en billig bostad i Spanien behöver du ha kunskap om den lokala bostadsmarknaden. Du bör även använda de rätta bostadssajterna i ditt sökande för att verkligen finkamma marknaden på tillgängliga objekt. Genom att sätta dig in i prisskillnaderna mellan olika regioner och använda en webbplats som Idealista kan du hitta din drömbostad till ett överkomligt pris. Detta oavsett om du letar efter en lägenhet i en livlig kuststad eller ett hus i en lugnare by inåt landet.

 

 

Foto längst upp: bestofspainrealestate.com

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024