Köpa hus i spanien - 5 billiga bra platser

Köpa hus i Spanien – 5 billiga bra platser

Innehållsförteckning

Funderar du på att köpa hus i Spanien? Forskning inom husköp i Spanien, tyder på att de billigaste ställena att köpa ligger antingen inåt landet eller bort från de populära kuststäderna. Även om platser som Toledo och El Carpio de Tajo kanske inte verkar tilltalande, finns det fortfarande många utmärkta alternativ på listan nedan.

LÄS MER: Mina bästa resetips från härliga Malaga

Med detta i åtanke, låt oss ta en titt på 5 av de bästa ställena att köpa billiga bostäder i Spanien.

Varför vill de flesta köpa ett hem i Spanien?

Det milda soliga Spanska klimatet, är en stor avgörande faktor för de flesta som flyttar till Spanien. Att bo bredvid en strand är en annan dragning och ofta mer tilltalande än de varma och torra centrala regionerna. Av denna anledning är det en bra idé att fokusera på de billigare kuststäderna när du letar efter billiga platser att köpa ett hem i Spanien.

Det finns dock fortfarande ett fantastiskt värde inåt landet så låt oss börja vår sökning efter de bästa ställena att köpa ett hem i Spanien med ett besök i några små städer i centrala Spanien.

5 billiga ställen att köpa hus i Spanien

 1 Mynt & Olvera – Centrala Spanien

Några av de bästa billigaste platserna i Spanien finns i Andalusien och Valencia. Coin är en liten stad som är populär bland utlänningar och det är lätt att se varför. Staden ligger vid foten avMijasbergen och är pittoresk, tyst och omgiven av naturen. Du kan också hitta stora 4-bädds radhus för under € 100.000 och standarden är mycket hög. Om du ville hitta något ännu billigare kan du köra en timme in i Sierra de Mijas till staden Olvera. Även om det är mer avskilt än Coin, är Olvera en charmig by med radhus för mindre än 40 000 euro.

2. Torrevieja – Costa Blanca

Torrevieja är en populär kuststad söder om Alicante. Det kan också nås från flygplatsen i Murcia och ett bra ställe att köpa ett billigt hus i Spanien. Även om det en gång var en liten saltgruvby, är detta nu en stor stad med många kaféer, restauranger, barer, köpcentra och andra bekvämligheter du kan hitta i en stad. Det finns också en vacker stretch av sand och gott om alternativ för att komma ut vandring och utforska den omgivande naturen.

Du hittar många billiga hus att köpa i Toerrevieja eftersom det har varit populärt bland ex pats under lång tid. Huspriserna i utkanten av staden  är ofta mindre än 1 00 000 euro och det är ofta relativt nybyggda. Priset på lägenheter är särskilt lågt även här och detta svenska par köpte nyligen en 2-bäddslägenhet för bara 35 000 euro.

LÄS MER: 5 vackra platser i Europa att besöka

3. Mil Palmeras & San Pedro del Pinatar – Nära Murcia

Murcia ligger mellan provinserna Alicante och Andalusien. Murcias inlandsområden är kända för frukt-, blomster- och olivoljeproduktion. H owever, de små kuststäderna som Mil Palmeras och San Pedro del Pinatar har vackra stadsdelar med billig egendom. Murcia får också mer än 3 000 soltimmar varje år och städer känns ofta orörda eller autentiska jämfört med de mer kända kuststäderna. Och hur är det med huspriserna?

Huspriserna i denna region har ännu inte matchat högkonjunkturen före 2008 vilket gör det till ett billigt ställe att köpa ett hem i Spanien. Det är därför Murcia finns på den här listan över billigaste ställen att köpa ett hem i Spanien. Även om det finns dyra avancerade alternativ för mer  än 3 00 000 euro, kan du lika gärna för ett hus för mindre än 8 0 000 euro. Om du nedgraderar din sökning till en lägenhet hittar du också en rad lägenheter med ett och två sovrum för under 50 000 euro.

4. Cordoba & Jaen – Andalusien

Costa del Sol är världsberömt för att vara ett solsemestermål. bland de mest kända städerna hittar du namn som Marbella, Torremolinos och Fuengirola. Du kan dock fortfarande hitta billiga hem i denna region genom att gå utanför misshandlad väg till areas som Jaen och Cordoba. Huspriserna är ofta under 100 000 euro och lägenheterna är bara hälften så stora. Men varför skulle du vilja bo här? Denna region är full av kultur och kallas “Folklores moder” i Spanien. Infrastrukturen är utmärkt och du har enkel tillgång till stränder, parker och naturattraktioner i alla riktningar.

5. Gandia – Nära Valencia

Valencia har rykte om sig att ha höga fastighetspriser jämfört med resten av Spanien. Men det finns många platser nära Valencia där du kan hitta bostäder värderade till cirka 1 000 euro per kvadratmeter. Gandia är en sådan plats och den har en fantastisk infrastruktur på grund av turism året runt.

Du kan också köpa billiga bostäder i de mindre städerna här inklusive Oliva, Sagunto och Culler. Dessa städer är populära bland utlänningar på grund av det maritima klimatet och högkvalitativa hus. Området är också känt för att odla apelsiner och ha en serie orörda stränder som verkar sträcka sig för alltid. Om du kanske undrar, ovanstående metric för prissättning innebär att billiga bostäder i Gandia lätt kan hittas för mindre än € 80.000.

Slutsummering – Köpa hus i Spanien

Om du är som jag, så låter ett hem i solen som musik i öronen. Huspriserna i Spanien gör detta möjligt för många och detta är särskiltsant om du vågar dig bort från de berömda städerna och turist hotspots. Det finns också lite uppoffringar i dessa städer eftersom de fortfarande har samma stränder, infrastruktur och underbara klimat. Är du redo att börja din sökning? Jag hoppas att ovanstående förslags kommer att hjälpa på din sökning för att köpa ett billigt hem i Spanien.

Viva Espania!

 

 

 

 

  1. Jag tror också det är viktigt att se sej omkring i världen och inte bar spetsa in sej på “hemma”. Så ur det perspektivet var detta intressant, även om inredningen inte tilltalar mej. Däremot kan man få inspiration från den.
    Vad jag saknar här i UK är målade möbler och inte bara träfärgade.
    Ha en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024