fbpx

Resa till Malaga – mina bästa tips

Sugen på en resa till Malaga? Jag brukar resa ofta till Spanien speciellt den kalla, slaskiga vintern i Sverige som jag bara inte tål. Det är i Spanien med det grymma soliga vädret man ska vara om vintern, så är det bara. Jag har varit flera gånger i Malaga, då jag mellanlandat där innan vidare till Marbella. Denna resa stannade jag dock längre tid i Malaga och upptäckte många nya ställen att besöka och äta på. Slutet av Februari och Mars är en riktigt bra period att resa till Malaga. Vädret börjar bli varmt och härligt, sådär lagom varmt inte tok hett.

LÄS MER: Så kan ni resa utomlands nästan gratis – 5 bästa tips

Här får ni mina bästa restips om ni ska resa till Malaga!

Resa till Malaga

Bra ställen att äta och fika på

Lunch: Restauranger och barer öppnar vanligtvis sina kök för lunch när som helst mellan 12:30 och 13:30, men de flesta lokalbefolkningen kommer inte att börja anlända förrän efter 2.
Middag: Restauranger börjar servera mat runt 20.30 eller 21.00, men om du dyker upp så fort köket öppnar kommer du förmodligen att vara den enda personen där. 21.30 eller 22.00 – eller senare – är när de flesta andalusier sitter ner för att äta middag.

Pepa Revulo

Detta ställe har grymma avocado toast för frukost. De har senare runt lunch en GRYM hamburgare,  med de absolut godaste pommes nånsin. Ett skönt relax ställe väl värt att testa på.

Cafetería Lepanto

Detta är en annan super favorit i Malaga! Ett café mitt på huvud shopping gatan som har de mest MAKALÖSA bakelser jag nånsin smakat. Man blir beroende av deras goda bakelser och jag har själv provsmakat nästan alla under senare resan. Supermysigt café att relaxa på och kolla på folk som spatserar förbi.

Amigos Malaga

En grym restaurang som har bla. Indisk och Mexikansk mat. Deras Butter chicken bara ni måste prova på den är SÅ god. Denna restaurang finns på flera ställen i Malaga på gatan C. Bolsa, 6 och även i marinan med havsutiskt.

Bra barer

Antigua Casa de la Guardia: Att gå in i den här lilla baren som ligger mellan stadens centrum och hamnen är som att kliva in i en tidsmaskin. Den långa bakväggen kantas av över 20 olika fat fyllda med lokala viner av varierande grad av sötma. Stå upp dig vid baren, ta dig en Pajarete 1908 och notera att din sedel är etsad i krita på baren framför dig.

El Pimpi: Beläget smack bang i Malagas historiska centrum, denna plats är en klassiker för att smutta på ett glas Malaga Virgin (sött vin). Den långa baren öppnar upp till en sittgrupp med gamla tunnor längs väggarna, av vilka många bär signaturer från kända personer som har besökt.

Sala Premier är kanske en av de mest Instagramvänliga barerna i Malaga. Från den hobbitliknande dörren som välkomnar dig till baren till det stora trädet i centrum, det finns mycket att se i denna bar.

Du kommer att få se massor av gamla filmaffischer, Game of Thrones-referenser och till och med ett gammalt område med vilda västern-tema. Gå med några vänner och njut av en drink i varje temarum.

Ta sig runt på Escooter

Cykla i all ära, men jag föredrar mycket mer att susa fram på en smidig escooter. Jag kan även ge ett litet fultrick för alla som har VOI pass i Sverige och vill använda det i Spanien. Skaffa VPN till mobilen och sätt VPN på Sverige och ni kan sedan köra med VOI pass även i Spanien.

VARNING: Kör INTE på trottoarer med escooter då den Spanska polisen är överallt och de ger gärna turister höga böter för att köra olovligt.

Här är jag på väg upp till Malaga slottet!

Besök Malaga klassiker

Picasso museum

Museo Picasso Málaga ligger i Palacio de Buenavista, en representativ byggnad av andalusisk renässansarkitektur. Den permanenta utställningen består av ett urval av verk från två av hans släktingars privata samling, Christine Ruiz-Picasso och Bernard Ruiz-Picasso. De mer än 200 verk som samlingen samlar täcker de olika stilar, material och tekniker som utvecklats av den briljanta målaren. Det finns också tillfälliga utställningar, utbildnings- och kulturaktiviteter om ämnen relaterade till Picasso.

Gibralfaro Castle

Det magnifika Castillo de Gibralfaro ligger på en hög kulle med utsikt över Malaga stad och hamn, och går tillbaka till 1000-talet. Bilden av Gibralfaro är välkänd: du kan se den i både Malaga stad och provinsens sigill och flagga.

Kullen där Gibralfaro ligger utgör en del av bergskedjan Montes de Malaga, som ligger öster och norr om Malaga stad – detta land skyddas av Montes naturparkstatus.

Varning: Har ni astma eller hjärtproblem undvik att gå denna långa branta backe upp till slottet.

Bästa Malaga stränder

Medan Malagas stadsstrand, Malagueta, ligger bara en kort promenad från centrum, får du en mycket trevligare upplevelse om du beger dig till någon av stränderna lite längre ut. Här är några bra alternativ:

Sacaba Beach: Gå väster om staden för att besöka denna nästan orörda strand. Stämningen här är väldigt tyst och lugn, så du kommer säkert att hitta tillräckligt med utrymme för att koppla av i sanden utan många människor runt omkring.
Pedregalejo Beach: En en gång gammal fiskeby men nu en av Malagas mest populära stränder, med en rad strandbarer och restauranger.
El Palo Beach: Lite längre bort från Pedregalejo och även en fiskeby som blev sommarens hotspot, är detta en underbar plats att fly från staden. Det råkar också vara där några av de bästa chiringuitos (strandrestaurangerna) finns, som säljer utsökt fisk och skaldjur.

Utöver detta jag tipsat om är Malaga en fantastisk shoppingstad. Ni hittar precis alla kända butiker och många okända nya pärlor att besöka. Från huvud shopping gatan Calle Larios, till små mysiga butiker i mer dolda små gränder. Sedan har ni även det stora Spanska köpcenter El Corte Inglés.

Eller så kan ni bara vandra runt och supa in den Spanska storstadsmiljön och fota till ert resealbum.

Viva Espania! /Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis