Mala vaggar

Hyresrätt tips – Färgsätt utan att måla om

Dags för hyresrätt tips igen! Ofta är ju hyresrätter grå och tråkiga med fula tapeter när man flyttar in. Får man då inte måla eller tapetsera om, ja då är det inte kul. Då finns det andra knep man ta till för att hotta upp hyresrätten rejält.

Varför inte rivstarta inredningen med helt nya färger? Det finns massor man kan göra med inredning för att färgsätta hemmet. Som tex att köpa snygga färgade textilier och hänga upp lite varstans. Sedan möbler kan förändra ett rum abnorm och speciellt möbler med färg.

LÄS MER: Så får ni högre i tak med rätt tricks och knep

Här följer därför 6 bästa hyresrätt tips hur ni enkelt kan få färg i hemmet utan att måla om!

Hyresrätt tips

1. Måla med porslinet!

Kök i hyresrätter är ofta vita och rätt tråkiga när man flyttar in. Det smartaste sättet att få mer färg utan att måla är att ha öppna hyllor med porslin i vackra färger. Använd skålar, koppar och glas i fina färger för ett mer livfullt inbjudande kök.

Tipset: Försök dock att ha porslinet i samma färgskala som tex. pastellerna ovan, annars kan det lätt ge intryck av en salig röra.

Se här hur några färgstarka pallar i köket ändrar allt!

2. Möblera med färg!

Inget kan förändra ett vitt rum som en färgad möbel! Varför tex. inte köpa en ny rosa fåtölj eller en mörkblå sammetspall att rocka rummet med. Ett billigt tips såhär i fattigare tider är att köpa ny färgad möbelklädsel till soffan eller fåtöljen.

Att mixa olika mattor i olika färger i samma rum ger en fantastiskt spännande effekt!

3. Nya färgade mattor ändrar allt!

INGET förändrar ett hem så snabbt som nya mattor gör. Detta knep är speciellt bra då många hyresrätter har jäkligt fula golv. Att investera i en stor färgad matta som täcker nästan hela golvet kommer ge rummet en helt ny look. Jag rekommenderar dock att hålla resen av inredningen vit eller beige, annars kan det lätt bli överdos av färg.

Ett annat knep som blivit poppis på senare år är att inreda med flera olika mattor i olika färger i samma rum. Detta ger rummet ett spännande och levande intryck.

4. Tapetsera med konst!

Ofta är väggarna i en hyresrätt vita eller beige från början. Då passar det perfekt att hänga upp några färgstarka målningar som livar upp väggen. Ingen förbjuder spikhål, så varför inte göra en stor färgstark tavelvägg med olika fräcka färgstarka motiv.

Även tyger och mattor kan hängas på väggen vilket ger ett ombonat intryck!

THE POWER OF TEXTILIER

5. Färggranna gardiner!

Tyger är ett super smart sätt att förändra inredningen snabbt med. Varför inte möta våren med helt nya färgstarka gardiner från golv till tak? Bor man i en hyresrätt etta kan tyg framför sovalkoven fungera som en tapetserad vägg, vilket i sin tur ger intrycket av ett till rum. Tyg från golv till tak passar även bra framför garderober i ett mindre sovrum.

Snygga billiga prydnadskuddar hittar ni HÄR

6. Pynta med prydnadskuddar!

Sist men inte minst kommer tipset om att färga inredningen med massor av nya prydnadskuddar. Nu i Januari kan man dessutom fynda kuddar till REA-priser på de flesta möbelhus. Mixa olika färger, mönster och material för en ny soffa i ett nytt år. Det bästa med små kuddar är att de är så jäkla billiga och lätta att byta ut när man tröttnar, ändå gör de SÅ stor skillnad i rummet.

Jag hoppas att ni fått nya sköna idéer till er hyresrätt nu. Och ni ser att det behöver inte vara helt kört, bara för att man inte få tapetsera eller måla om.

Att förändra och förnya, är att inte fastna i det förflutna!

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024