SÅ inreder vi med fÄrger 2024

SÅ KAN DU INREDA MED FÄRG 2024

Innehållsförteckning

Sugen på att inreda med färg detta år? I detta inlägg går vi igenom årets nya kulörer 2024 och det är jordnära, naturinspirerade toner kommer att vara särskilt stora, enligt färgexperterna som släpper sina förutsägelser varje höst. Se 2024-års trendfärger här!

Experter förutspår att vi nu går in i ljusare tider. Nästa års trendprognos innehåller jordnära nyanser som terrakotta och stämningsfulla, murriga och djupa gröna toner som får en att tänka på skogskärnen i de svenska skogarna. Dock är det inte bara jordiga paletter vi ser utan något som även kommer stort är de djärva och lite mer kulörta färgerna.

Alla experter är också överens om att färgerna kommer att bli mer personliga – ännu mer än någonsin under de närmaste åren. Lugnande jordtoner och djupa stämningsfulla nyanser är bland de mest populära kulörerna för 2024. Trenderna visar att vi rör oss bort från de kalla gråa nyanserna och i stället rör oss mot de mer varma, jordnära kulörerna som skapar en naturlig och rogivande atmosfär i hemmet.

LÄS MER: 10 största inredningstrender 2024

Färgexperter förutspår att människor kommer att vara mycket mer äventyrliga med sitt färgval med ljust rosa, lekfulla turkoser och saftiga, bruna färger. Naturligtvis kommer neutrala färger aldrig att gå ur mode, men de värms upp med mjuka och rödaktiga toner. Alla experter är också överens om att färgerna kommer att bli mer och mer personliga – nu mer än någonsin under de närmaste åren. Mer om trendiga färger hittar du här!

INREDA MED FÄRG TIPS

orange sovrum med träbänk

7 TRENDIGA FÄRGPALETTER FÖR 2024

Färgtrendprognosister från hela världen utnyttjar kultur- och designtidsandan för att förutsäga vilka kulörpaletter som kommer att dyka upp nästa år – och det ser ut som att livet kommer att bli mycket djärvare 2024.

 • Ljusrosa & Rött: De livliga, rosa nyanserna kommer fortsätta öka i popularitet då de känns både nostalgiska och optimistiska. Nyanser av blush, nude och babyrosa kommer också vara ett stående inslag.
 • Mörkt & Djupt: I den motsatta änden av färgspektrat kommer de rika och djupa färger att spela en viktig roll för att balansera upp de ljusa tonerna. Nyanserna varierar från djupa chokladbruna, intressanta svarta till djupa marinblåa och skogsgröna toner.
 • Gränslöst Gult: Gränslösa gula toner! En dov nästan neutral honungsbeige och gul nyans kan kombineras med nästan alla andra kulörer. Den honungsgula är modern, neutral och anpassningsbar – den kan med lätthet stäppa upp och ta platsen från de kalla gråa nyanserna som vi såg förra året.

LÄS MER: 4 TRENDIGA FÄRGKULÖRER 2024

 • Turkost, Teal och Petroleumblått: Under nästa år kan du förvänta dig att de mer livliga sidorna av de blåa kulörerna ger sig till känna! Teal, Petroleumblåa, Indigoblåa och turkosa nyanser kommer att dyka upp än här än där.
 • Lekfullt Lila och Lugnande Lavendel: De mer dämpade och mjuka lila nyanserna kommer att stiga i popularitet under 2024. Lila och lavendelfärgade nyanser skapar möjlighet för att sticka ut och göra sitt hem mer unikt och är ett sätt för folk att våga experimentera mer med färger i hemmet.
 • Värmande & Neutralt: Neutrala toner och nyanser fortsätter att värmas upp med hjälp av de mer varma, benvita och lite smöriga tonerna – dessa kommer att bli de nya favoriterna enligt färgexperter och designer i och med att dessa kulörer kommer att ge en energisk men ändå solid bas för färgpaletter.
 • Mjuk Terrakotta: De mjuka, lite krämiga, brända och varma, bruna kulörerna är designade för att skapa lätthet och energi till samlingsplatserna i ditt hem. Det är ljust utan att vara överväldigande, tack vare neutrala, pastelliknande undertoner som ger en varm och inbjudande känsla.

stort vitt rum med gula accentväggar och trägolv

Färgerna som vi omger oss med påverkar vårt humör och det är genom våra kulörval som vi kan ge uttryck för våra personligheter. Att välja den perfekta nyansen att måla dina väggar med, eller klä sig i, beror i slutändan på personliga preferenser! Läs mer om färgpsykologi här.

GEBENNA.COM – EN VÄRLD AV FÄRGER

Gebenna.com är ett danskt, familjeägt företag som har stora ambitioner att bli den ledande leverantören av högkvalitativ färg till svenska hem. Gebenna är en innovativ färgleverantör som uteslutande säljer produkter online – detta för att vår ambition är att alltid kunna erbjuda de skarpaste priserna till våra kunder. Vi garanterar alltid högsta kvalitet, snabba leveranser (tre vardagar till hela Sverige), prismatch, expertrådgivning och, som sagt, alltid låga priser!

Gebenna.com är en värld av färger, målarverktyg samt dekorativa lösningar. Vi på Gebenna erbjuder allt som både den professionella och den privata målaren behöver i samband med större och mindre målningsprojekt. Våra kvalitetsprodukter utvecklas av professionella yrkesmän i samarbete med forskare från ledande internationella institutioner.

I vår produktportfölj hittar du bland annat många olika sorters färgkollektioner, olika sorters impregneringar, lim, grundfärger, lacker, produkter för dekorativa lösningar, glitterfärger, struktur- och effektfärger, marmorfärger med mera för inomhusbruk. Vi har även ett brett sortiment av olika produkter för utomhusbruk så som utomhusfärger, fasadfärger, träskyddande produkter med mera. Slutligen levererar Gebenna också ett brett utbud av tillbehör för olika målarprojekt så som olika penslar, rollers, målartillbehör, maskeringstejp, målarmallar med mera.

gröna väggpaneler och rosa säng

GEBENNA VÄRNAR OM MILJÖ & HÅLLBARHET

Det är av grundläggande betydelse för oss att våra produkter tillverkas på ett miljövänligt sätt och att de är säkra för konsumenten samt miljön att använda. Det är därför vi letar efter europeiska partners för att minimera transporter och också för att säkerställa att våra produkter uppfyller de strängaste europeiska standarderna och kraven.

Alla våra produkter är bundsolida, robusta samt utvecklade för det krävande skandinaviska klimatet och de är skapade för att prestera optimalt – både ute och inne – med exceptionell täckning. Dessutom fokuserar vi kontinuerligt, tillsammans med våra partners laboratorier, på att skapa innovationer för en industri i snabb utveckling. Gebenna Lifestyle Paint är en Svanenmärkt, högkvalitativ vägg- och takfärg som kan brytas i över 30 000 kulörer och nyanser.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024