fbpx

Maria provar på: Alexanderteknik

Har ni någonsin funderat på om problem som dålig rygg och rädsla att tala inför folk beror på omedveten dålig kroppshållning?

Jag har haft den stora äran att träffa Barbro Olsson, Göteborgs bästa lärare i Alexanderteknik. Hon jobbar dagligen med stora stjärnor inom film och teater, musiker och såklart även med vanliga dödliga. Alexanderteknik är en facinerande metod som går ut på att bli medveten om och förbättra kroppsbruket när man sitter, står och rör sig. Det var min käre Jon som först introducerade Alexandertekniken för mig då han fått hjälp tidigare av tekniken för sitt trumpetspelande.

LÄS MER: 10 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

Alexanderteknik

inredningsblogg

När jag var hos läraren Barbro fick jag bl.a. sitta på en stol medan Barbro vid sidan lär mig att bli medveten hur jag reser och sätter mig från stolen. Jag märkte att jag har benen ihop varje gång jag lyfter mig, vilket plötsligt kändes helt fel. Jag har även fått lära mig en övning då jag ligger helt stilla på golvet med en bok under huvudet. Denna övning har makalös effekt på ryggraden då den rätar ut hela ryggen på ett unikt vis. Jag gör den nu flera gånger varje dag emellan bloggandet och den har mirakulös effekt.

Drawing0202

Barbro berättar att de flesta människor blir fel invanda i rörelsemönster i vuxen ålder och på klonat vis kopierar varandra. Barn t.ex. rör sig perfekt och avslappnat utan rädsla eller efterapande av andra. Alexandertekniken kan med bara några små ändringar i rörelser och intentioner, hjälpa människor att komma tillbaka till det glädjefyllda barnet inom oss fylld av energi och livslust.

Alexanderteknik är väldigt stor i England men är inte lika etablerad här i Sverige. Jag tycker personligen att alla ungdomar över hela världen borde få lära sig att bli medvetna i skolan för att slippa framtida problem med kroppshållning.

Fakta Alexanderteknik:

Alexandertekniken uppfanns av den australiensiske skådespelaren F M Alexander (1869-1955), som började få problem på scenunder uppträdanden. Han blev hes och förlorade rösten helt när han stod på scenen. I stället för att följa läkarnas råd att byta yrke, funderade han på om det kunde vara han själv som orsakade problemet.

Så han började iaktta sig själv i olika speglar, för att se vad han gjorde för fel. Under lång tid utvecklade han en teknik som ger balans i hela kroppens rörelseapparat. Så småningom upptäckte han att det rätta förhållandet mellan huvud, nacke och rygg är avgörande för hela kroppens funktion. Är inte huvudet balanserat i förhållande till ryggraden, fungerar inte andning, blodcirkulation och övriga kroppsfunktioner korrekt.

LÄS MER: 10 lyxiga sammetssoffor till rejält REA-pris just nu

Alexandertekniken vänder sig kort sagt till dig som vill kunna stå stadigt med fötterna på jorden, ha en stark rygg och möta livet med balans och lätthet. Med tekniken kan du leva i ett friare flöde med förbättrad fysisk, psykisk och mental prestation.

Denna metod passar dig som vill ta ansvar för ditt eget liv men som saknar ett praktiskt verktyg att använda vid vardagens alla utmaningar. Bor ni dessutom i Göteborg kan ni hitta den underbara läraren Barbros mottagning HÄR

Lycka till med hållningen sötnosar :)

LOVE M

Ni kan läsa mer om Barbro och hennes historia här.

INREDNINGSVIS SHOP

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis