5 sätt att inreda med speglar för ett lyxigt hem

5 sätt att inreda med speglar för ett lyxigt hem

Innehållsförteckning

Att inreda med speglar har blivit stort på inredningsfronten. Framförallt kommer denna spegeltrend från hemmen på Instagram. De runda speglarna har blivit för vår tid vad spegelväggen var för 80-talet. Det många kanske inte vet är att speglar inte bara är snygga, de fungerar även som förstorande faktor i hemmet. Genom reflektionen som ges från spegeln luras ögat att hemmet är mycket större än det är. Ni kan alltså enkelt förstora ett litet hem med rätt val av speglar. Sedan är det såklart en njutning att se på vackra speglar också.

LÄS MER: Så inreder ni med mattor 

I detta inlägget tipsar jag hur ni kan inreda med speglar och få hemmet att se större ut. OCH ni får även tips på de allra snyggaste speglar online just nu.

Inreda med speglar

(Innehåller annonslänkar)

NI HITTAR MIN SPEGEL OVAN HÄR

Här ser ni in egen statement spegel i mitt vardagsrum och jag är SÅ himla nöjd med denna maffiga silverspegel ovanför öppna spisen.

Inred med speglar & konst tillsammans

Många hänger speglar för sig själva nånstans i hemmet. Testa istället att placera speglar ihop med konsten, som en spegelvägg fast med tavlor också. Att mixa tavlor med konst ger hemmet en unik och personlig känsla. Shoppa gärna vintage och antika speglar och matcha med modern konst.

Spegel ovan finns HÄR

Med en avlång lyxig guldspegel förvandlas rummet till Hollywood på nolltid!

Alla lyxiga speglar ovan hittar ni HÄR

Avlånga speglar

Avlånga speglar är perfekta att förstora mindre rum med. Ställ en vacker golvspegel nånstans i rummet och den reflekterar då ljuset runt i rummet så det genast ser större ut. Det går även bra att vända längre speglar och ha dem vågrätt, detta trick fungerar särskilt bra när du använder längre, smala speglar. Det gör att rummets vägg ser mycket längre ut med ens.

HÅRDA HÅLLBARA JULKLAPPAR

SPEGLAR OVAN HITTAR NI 1. HÄR  2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

De senaste åren har de mindre runda speglarna dominerat framför allt på Instagram. Men 2021 kommer stora speglar på tapeten. Gärna i silver och gärna med mönster. Speglar är även jättebra om ni har ett litet hem, då de har rejält förstorande effekt på små ytor.

Mixa speglar med gröna växter

Du kanske inte tror att speglar och växter går hand i hand. Men att försköna en spegel med släpande vinrankor eller luftväxter och omge den med planteringskärl är ett stilval värt att prova.

Lyxiga guldspeglar

Alla lyxiga speglar ovan finns HÄR

Stiliga solspeglar

Solspeglar ger karaktär och spänning till alla rum. De passar även fint i kollage ihop med tex. svartvita tavlor. Dessa speglar är mer smycken än speglar.

Runda speglar trendar stort

Ni hittar runda trend speglar ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

Alla runda speglar ovan och fler hittar ni HÄR

Runda speglar

De runda speglar fick sitt stora genombrott på Instagram. Dessa speglar går att placera på de flesta ställen och i de flesta rum i hemmet. Man kan även göra som på bilden ovan och ha en rund spegel som bordsskiva. Det är även snyggt att mixa runda speglar med tavlor som duktiga Linda Wallgren har gjort ovan till vänster.

Runda speglar är definitivt på väg uppåt. Dessa cirklar är lugnande, tilltalande former, men de kan också balansera ut en komposition full av andra geometriska element.

Speglar i sovrummet

Enligt Feng Shui ska man aldrig ha speglar i sovrummet. Jag säger skit i Feng Shui för om man har ett litet sovrum är speglar perfekta för att förstora rummet. Ni kan tex göra som Judita gjort ovan och sätta två speglar vid varje sida av sängborden. Har ni ingen plats för en golvspegel så kan ni sätta upp en lång spegel på insidan av en skåpsdörr.

Fyrkantiga speglar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Fyrkantiga speglar

Även om allas dröm är stora ljusa fönster så är det inte verklighet för många. Många har nästan inga fönster alls i små hem. Då går det bra att trolla med speglar så de ser ut som fönster. Här funkar bara mindre fyrkantiga speglar för att lura ögat och trolla med ljuset vilket ger en fönster illusion.

Tavlor att matcha med

Tavlor ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Svartvita tavlor är jättesnyggt att matcha med speglar och ovan är några populära exemplar.

Foto: @juditadesign.se

LÄS MER: 6 sätt att inreda med sammet för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Det sägs ju att ögonen är själens spegel. Då är det en jäkla trött själ som stirrar blodsprängd i spegeln på morgonen kan jag säga haha. Speglar har ju även mycket vidskeplighet över sig, som det där med 7 års olycka om spegeln går sönder. Så när ni bråkar med sambon därhemma se till att inte slänga i dörrar så speglarna ramlar ner då får ni ännu mer bråk OCH i sju jäkla år :)

Man tänker ibland tanken om inte speglar fanns att reflektera våra ansikten i. Undrar hur världen hade sett ut utan speglar och framför allt, hur hade VI sett ut? Vem vet det kanske hade vart bättre att inte veta hur man ser ut, än att vara självbesatt som alla blivit nu. Den nya generationen passar bra in i den klassiska sagan Snövit. Där den narcisistiska drottningen säger de klassiska orden….spegel spegel på väggen där säg vem som vackrast i världen ä. I selfiebesatt nutid hade det transformerats till vem som vackrast på instagram är :)

Hoppas ni gillat vår spegelspecial :)

 

 

 

 

 

 

  1. Ha, ha, säg vem som vackrast på Instagram är! -Så sant! En väldigt ytlig del, som jag ju själv tyvärr är del av, men samtidigt så är den härlig att drömma sig bort i mellan livets hårda törnar. Jag älskar att inreda med speglar själv, kan verkligen förstora ett rum när de placeras på rätt sätt. Gillar även små speglar på bord som får ljusstakar och lyktor att glimra och skimra ännu mer. Lots of love/Your Gangsta Sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024