10 hetaste kökstrender 2024

10 hetaste kökstrender 2024

Innehållsförteckning

Hur kommer kökstrender 2024  se ut? Vilka material och färger gäller det nya året i köket? I detta inlägg går vi igenom 10 trender inom kök 2024. Det kommer nya färgsättningar, skandinavisk stil och ett mer minimalistiskt uttryck i köket.  Fokus i de nya köken är många nya förvaringsmöjligheter och vi ser nya varianter av gamla köksklassiker, som tex köksön. Det kommer även flera uppstickare bland material och färger i köket nästa år.

LÄS MER: 10 största inredningstrender 2024

Här får ni nu 10 hetaste kökstrender 2024 och vi gillar alla!

De 4 största trenderna det nya året är:

  • Skåpsluckor i trä
  • Hållbart & eco vänligt kök
  • Smart AI teknologiskt kök
  • Integrerad grönska

Foto decorilla

1. Stänkskydd som matchar med köksbänken

Stänkskydd istället för traditionellt kakel ökar markant i popularitet. Nästa år ser vi trenden att ha exakt samma material på stänkskyddet, som på köksbänken. Mitchell Parker, seniorredaktör för Houzz, säger att även om designers ofta använder kakel för köksplattor, börjar de istället använda stänkskydd gjort av stenplattor.

“Skivan är ofta samma material som bänkskivorna, vilket ger köket grafiska ådringar och intressanta detaljer – det skapar verkligen en slående fokuspunkt, plus att det är lätt att torka rent”, säger han.

2. Räfflade köksdetaljer

Räfflat material trendar i helhet nästa år. Så även i köket och vi ser många nya trädetaljer som är räfflade.

3. Överdimensionerade köksöar

Nästa år ser vi även överdimensionerade bänkskivor och enorma köksöar, Tänk levande mönster kombinerat med lågt hängande trendiga pendellampor.

Även om köksöar kommer att fortsätta att fungera som både en förberedelse- och matplats, säger Johnson att vi dessutom kommer att se ett ökat fokus på matplatser, eftersom de kommer att bli en mer permanent komponent i matlagningsområdet och göra anspråk på extra utrymme än någonsin tidigare.

4. Skåpsluckor i trä

I samma veva med trätrenden inom inredning, kommer skåp i naturligt trä. Trenden går bort från skarpvita kök och går över till varmare färgpaletter och naturliga trämaterial i skåp.

5. Fiskbensmönstrat inte bara på golv

Fiskbensmönstrat kommer trenda stort i köket 2024. Från att ha det på stänkskydd, till fiskbensgolv. Detta är ett klassiskt mönster som passar till all modern inredning.

“Sillben är ett annat klassiskt designelement som får en renässans och blir det vanligaste mönstret för kök, badrum och mer.

Foto Marbodal

6. Hållbart & eco vänligt kök

Hållbart och eco trendar stort allmänt inom inredning 2024. Så även när det kommer till kökstrender Hållbara material är grejen, tänk på återvunnet timmer, linoleum, bambu, kork och återvunnen plast eller glas. De gör ett obestridligt inslag i ett kök i sin exponerade form – från statement-bänkskivor till unika hållbara stänkskydd.

7. Smart AI teknologiskt kök

Köksinredning 2024 är smartare än någonsin. Allt började med smarta lampor och sedan dess har smart teknik tagit över helt. Avancerad teknik gör kulinariska uppgifter i köket mer strömlinjeformade, effektiva och – vågar vi säga det – roligare! Röststyrd smart belysning, beröringsfria kranar och AI-drivna ugnar som automatiskt kan justera tillagningstider och temperaturer kommer. Allt detta kommer garanterat att öka njutningen och användarvänligheten i alla kök.

8. Integrerad grönska för en naturlig touch

Biofil grön design sätter sin prägel i kök, eftersom dessa utrymmen stärker kontakten med naturen. Köksidéer för 2024 inkluderar grönska som blandas in i väggar, bänkskivor och miniväxthus. Detta tillvägagångssätt stärker atmosfären med ekologiska inslag samtidigt som det säkerställer att färskvaror och örter är bara en armslängd bort när du lagar mat.

Terazzo kakel ovan finns HÄR

​9. Terazzo trendar hårt 2024

Återvunnet material är ett måste för en miljömedveten design. Det är där terrazzo som material passar in, eftersom det är en komposit av återanvända spån av marmor, glas, granit och kvarts. Detta unika materiella ursprung ligger i mosaikerna från det antika Egypten och, på senare tid, 1700-talets Italien. Med sitt fläckiga, konfettiliknande utseende passar bänkskivor i terrazzo en levande och anpassad design.

10. Varma nyanser kommer stort

Vi ser flertalet varma nyanser inta våra kök det nya året. Vi hämtar inspo från den organiska looken av lergods och hantverksmässig keramik inspirerade den fantastiska nyansen av polerad ockra. Den ger en rik varm look som ger djup och karaktär, speciellt bredvid neutrala eller kontrasterande nyanser. Den passar också olika stilar – från industriell och modern till övergångsstil.

Foto Marbodal

Slutsummering kökstrender 2024

Sammanlagt så kommer flera intressanta nya trender i köken 2024. Vi gillar såklart den hållbara gröna trenden allmänt i hemmet. Det handlar om att följa med den tiden vi lever i och den sviktande ekonomin. Genom att återanvända och inte bara köpa nytt, så kan vi inreda både hållbart, trendigt och billigare.

FAQ

Vad Trendar i inredning 2024?
Dämpade pasteller är rejält framstående färger bland trendiga kläder 2024. Färger som gammelrosa, dovt ljusgul och ljusblått är några exempel som trendar. En annan het färgskala är den i beige.
Vilka färger trendar 2024?
Grönt i Urban Paradise, Casual är vänligt i Easy Going, Natural Escape talar för sig självt och Personal Reality är något färgstark eskapism.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024