IKEA kök hack – Lyx pimpa Ikea köket

Ikea kök hack är en populär kategori inom Ikea hacks online. De flesta har nog nån gång i livet bott med ett Ikea kök. Antingen hemma eller ute på resan i hyrd bostad. Ikea kök i all ära men de kan va ganska platta, vita och trista. Då kan det vara en god idé att göra ett Ikea kök hack hemma. Det vill säga att ni kör en renovering light på köket. Detta gör man genom att byta Ikea köksluckor till nya. Samt byta ut detaljer och Ikea köksbänkar till nåt mer lyxigt. Eftersom Ikea köket i sig är så billigt, kan ni ta i med dyrare lyxigare detaljer.

LÄS MER: Förstora litet kök med rätt val av köksmöbler – 7 tips

Här är några tips hur ni kan hotta upp Ikea köket och få det se ut som ett riktigt designkök!

(Innehåller adslänkar)

Så här exklusivt kan ert Ikea kök se ut i rätt miljö! Foto: superfront

Byt ut köksluckorna till lyxigare

Det första och bästa sättet att få ett Ikea kök se lyxigt ut, är att byta köksluckor. Det finns många bra butiker därute nu som erbjuder nya lyxiga köksluckor. Det är bara att Googla på Ikea kök hack eller Ikea köksluckor nya. Då får ni upp otaliga butiker som säljer nya köksluckor. Ofta har de även custom made alternativ. Det vill säga de kan såga till luckor så att ni får ert kök exakt som ni vill ha det.

Byt ut kaklet till modernt stänkskydd

Ofta kommer Ikea kök med ett speciellt mainstream kakel. Här kan ni istället beställa nåt riktigt lyxigt kakel som inte är Ikea. Eller varför inte ha några moderna marmor stänkskydd istället för klassiskt kakel? Detta kommer ger IKea köket ett mega lyft, det kan vi lova.

Inte mycket lyfter ett rum så mycket som äkta marmor!

LÄS MER 10 lyxiga Ikea hack som kommer att chocka er

SHOPPA KÖKSÖ FAVORITER

CDON.com
1 195,20

Foto: superfront

Byt ut Ikea köksbänkar till nya exklusiva

Detta är ett annat supertips för att få ett nytt kök. Ikea köksbänkar i all ära men de är ofta ganska mainstream och tråkiga. Ta ett vanligt vitt kök och addera några äkta marmor eller granit köksbänkar och se en makalös förvandling. På bilden nedan har man satt samman flera Ikea sektioner till en lång bänk. Sedan har man custom made beställt marmorskivan på toppen. Visst blev det snyggt?

SHOPPA TRENDIG INREDNING

Flera Ikea skåp ihop + Ny custom made bänkskiva i marmor = SNYGGT!

Byt ut detaljerna (Its all about the details)

Att byta ut detaljerna i köket kan även det göra abnorm stor skillnad. Jag brukar säga det är de små, små detaljerna som gör den stora skillnaden. Bara genom att byta ut knoppar och handtag, så kan köket få ett rejält lyft. Har ni tex. ett vitt Ikea kök så gå kolla efter små lyxiga knoppar att matcha det med. Även handtag i läder/skinn kan ge köket den där rätta exklusiva känslan.

Foto: superfront

Var redo med kapsågen

Det kan hända att ert kök har några hörn och vrår som inte matchar köket. Då kan ni enkelt såga till specialgjorda partier. Köp spånskivor och montera dem där det blir glapp eller behövs. Sen kan ni bara måla om dem i samma nyans som köket. Eller varför inte bygga en egen liten köksö? Låt kreativiteten i köket flöda!

Foto: superfront

Foto: superfront

Som ni ser ovan kan ett Ikea kök hack bli riktigt lyckat. Det finns otaliga varianter och stilar av kök idag, nästan så det är svårt välja rätt. Tänk noga igenom vilken stil ni vill att just ett kök ska ha. Stressa inte fram stilen OCH framför allt kopiera inte andras kök och tro det blir bra. Tänk på att det är ERT kök och era behov, inte nån på Instagram.

Pimpa på!

SHOPPA KÖKSÖ FAVORITER

CDON.com
1 195,20

 

 

 

Alla foton ovan kommer från Superfront.com

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 3,3K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis