Pynta fint till jul med grönt och kvistar

Pynta fint till Jul med grönt och kvistar

(Innehåller annonslänkar)

Jag bara ÄLSKAR att dekorera med tall och grankvistar som julpynt! Jag började pynta med olika grenar redan på landet där jag växte upp och firade jul förr. Det var så himla mysigt att gå till skogen och plocka in färska väldoftande grenar av olika slag. Sedan när jag kvistpyntade inne kände jag mig som när Askungens fe svingar trollspöet. Med dessa enkla små kvistar förvandlades hela hemmet till en magisk julsaga alá Disney Christmas.

LÄS MER: SOFFBORD I TRÄ – SNYGGASTE FYNDEN NÅNSIN

Det är det jag älskar mest med att pynta med grangirlanger och kvistar….enkelheten. Här får ni nu 8 gröna favorit tips att julpynta på!

Pynta till Jul

jul-inredning-rod

På taklampan!

Pynta med vackra kvistar på en smides takkrona och matcha med några röda ljus i den. OBS välj kvistar som inte barrar lätt annars får ni granbarr i julmaten och där är nog sista stället man vill ha det, utom i byxan:)

julinredning

På badrumsspegeln!

Här ser vi ett ytterst vackert enkelt sätt att julpynta i badrummet på. Bind ihop några cypress kvistar och knyt en vacker rosett i mitten för julig känsla.

Jul shopping favoriter

jul-sovrum

Ovanför sängen!

Japp det går även att julpynta med girlang ovanför sängen, här passar dock INTE gran eller tall. Nej om man inte tänder på granbarrsbad så finns annat grönt att använda i blomster affären.

julpynt-gran

Ovanför dörren!

Här är girlan klassikern nummer uno, att pynta ovanför dörren. Gör gärna som på bilden ovan och sätt i lite julbelysning för extra mysig känsla och en upplyst dörröppning på kvällen. Här går även att använda fejkad girlang med ljus, det finns faktiskt väldigt fina nu som ser äkta ut.

julinredning

På spisen!

Här ovan ser min min egen julpyntade öppna spis förra julen 2015. jag gillar personligen att pynta med tallkvistar bäst då de är mulligare och mindre barrande än vanliga grankvistar. Jag tycker tall passar överallt så jag sticker ner några kvistar lite varstans härhemma.

TIPS: Lägg gärna folie eller plast på spisen först och täck sedan runt med kvistarna. Det kan annars bli fula märken på spisen när man tar bort julpyntet, vattna även gärna grenarna regelbundet med blomsspruta.

juldukning

På julbordet!

Ett av de kändaste tricket att få till en fin juldukning är att pynta med grönt på bordet. Ha gärna vit duk som bas under och vitt porslin med guldiga bestick, det gör sig jättefint mot de gröna kvistarna.

Jag har själv använt en lång girlang av murgröna en gång på vit duk och det var jättesnyggt tillsammans med några guldljusstakar och vita ljus.

LYSANDE JULKLAPPSTIPS

julpynt-kok

I köket!

Pynta med massor av gröna kvistar i köket för en julmysig känsla när man julbakar eller lagar mat. jag band alltid en fin grön dörrkrans varje jul till vår köksdörr hemma på landet. Sedan knöt jag ihop några grankvistar med röd rosett och hängde ovanför spisen.

Låt fantasin flöda och julpynta med grönt på de mest oväntade platser!

julpynt-tips

På trappräcket!

Visst är det superfint som de pyntat ovan med en vacker cypress girlang på trappräcket? Det är typiskt Amerikanskt att pynta på trappan och jag älskar deras klassiska stil på jul.

Men tänk bara på att använda mindre barrande gröna kvistar på känsliga ställen som runt säng, i trappa och ovanför matbordet.

julpynt-vardagsrum

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor här

Som ni ser ovan går det att gran pynta praktiskt taget överallt, ja med undantag från i sängen då det sticks för jäkligt. Det är även jättefint att placera grankvistar i urnor och vackra antika krukor och mixa gärna med några julblomster.

Ibland är det enklaste julpynt det allra vackraste och dessutom helt gratis. (om man plockar i naturen då:)

Pynta med grönt och skönt!

Julklappstips shop

Maglia julklapp sh
miinto.se
8.2359.150
Watch ur  julklapp sh
miinto.se
2.955,654.341,59
Pre-owned monogram  julklapp sh
miinto.se
8.416,72
Montana pläd arctic  julklapp sh
Newport
8481 695
Cantwell skål  julklapp sh
Newport
2 099
Gross plafond julklapp sh
Nordic Nest
2 7924 145
Molekyl ljusstake julklapp sh
Nordic Nest
1 1861 799
Stoff nagel  julklapp sh
Nordic Nest
9001 289
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024