fbpx

Industriell inredning – bästa stil guiden nånsin

Industriell inredning är en av de inredningsstilar som har växt i popularitet under de senaste åren. Det är känt för sin användning av neutrala färger, tegelväggar, betong och industriella möbler och lampor. Detta gör att rummen får en mix av vintage och modern känsla samtidigt. Kännetecken för industriell inredning kombinerar metall, trä och har raka linjer som framhäver dess industriella utseende. Det som är bra med den här stilen är att du får känslan att man inte behöver byta ut alla möbler i ett rum. Industriell inredning fungerar utmärkt i de mesta stilar och man kan bara inkludera några industriella möbler gjorda av metall eller trä.

Man kan enkelt kombinera nuvarande dekor med bara några få industriella saker här och där. Dess enkla utseende men ändå med moderna detaljer, är det som är så unikt med den industriell inredningsstilen. Stilen ger en helt annan atmosfär till ett rum och hem. Industri stilen fungerar också väldigt bra med vissa andra vintagemöbler, som ni kan kombinera steg för steg.

LÄS MER: SÅ FÅR NI SHABBY CHIC STILEN ENKELT OCH LÄTT

Jag kommer i detta inlägg att förklara några unika egenskaper och influenser bakom denna stil. Ni får också en bra guide och tips på hur ni hittar inredning och detaljer, för att få den perfekta indstriella inredningslooken.

Industriell inredning – en stil guide

Grunden för industriell inredning

Grunden för denna industri stil är en fabrikskänsla som har fungerat otroligt bra i kombination med hemmet. Det finns några material som definierar denna stil. Trä är mycket använt genomgående denna typ av inredning. Vanligtvis är det en mellanljus träton, men i vissa fall kan du också använda mörkt trä. En annan aspekt som är mycket vanlig är användningen av metall. Möbler gjorda av metall är den vanligaste delen av hela den industriella inredningsstilen. Det får dig att känna att du är i en 1900-talsfabrik på ett sätt. Läder är också mycket vanligt, och vanligtvis är lädersoffor det mest populära valet för just denna stil.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER HÖST/VINTER 2022 – 10 STÖRSTA TRENDER

En annan viktig del är att denna stil fungerar fantastiskt bra med högt i tak och rum med
mycket ljus. Det framhäver stilen på ett helt annat sätt.

Väggar och golv

Väggarna är vanligtvis tegel, vita eller gjorda av betong eller trä. Dessa är de mest typiska färgstilar för
just denna stil. De skapar den perfekta industrialatmosfären och knyter ihop allt tillsammans. När det kommer till golvet är betong och trä oftast de populäraste valen. den ger klarhet i rummet och skapar en miljö som kommer att se absolut industriell ut.

Shoppa trend inredning

Industriell inredning – möbler

För att få det bästa industriella inredningsutseendet är metallmöbler ett måste. Det är inte jätteenkelt att hitta metallmöbler, men det går om ni letar online i många butiker. den ger en unik känsla och touch som bara uppnås med denna typ av inredningsstil. När det kommer till industriell inredning glöm bort årgången
bitar de är för dyra Industriell inredning har vunnit så stor popularitet, att även den nyare designen är inspirerad av stilen. Det har blivit allt dyrare att köpa äkta vintage pjäser av denna stil. Så många företag försöker därför replikera industriell inredning. Några av vintagelamporna och möblerna är dyra, och jag menar då väääääldigt dyra.

Även om du kanske kan hitta några äkta retro inredningsprylar i industriell stil, är det bästa för att spara pengar att leta efter nyare kopior av industri inredning. Det finns så många företag där ute som erbjuder samma stil av möbler, soffor och lampor, men som är mycket billigare. Folk har blivit galna i den här stilen, vilket gjort att vintagepjäser kan säljas för flera tusentals kronor.

Industriell inredning – soffor

Den industriella soffan har snygga linjer och den är vanligtvis gjord av läder. Dock är några soffor gjorda av tyg beroende på övrig stil. Färger på textilmaterial är antingen mörka svart, grå, brun eller mörkblå. I vissa fall används även ljusa färger som beige. Ett tips för att få tag i industri stil soffor är att gå i loppis och vintage butiker. Där hittar man ofta sådär skönt insutna skinnsoffor i retro läder look.

Industriella lampor

Detta är en av de mest underbara aspekterna av denna stil – lamporna. Glöm dock att få riktiga industriella vintagelamporna billigt, då de har skjutit i höjden i pris de senaste åren. Men goda nyheter är att vissa lampföretag har börjat göra om lampor i denna typ av stil. Dessa billigare alternativ av industriella lampor fångar samma atmosfär och känsla till ett mycket mer överkomligt pris. Även glödlamporna som används i några av dessa dekorationer har valts ut speciellt för att de ser industriella ut. Någon lampföretag började till och med tillverka glödlampor som ser vintage ut för att matcha den populära trenden.

Shoppa favoriter

Bilder ovan och under är från makalösa Surte kraftstation, där man mixat industriell inredning med vintage och vissa moderna detaljer.

Jag bara måste ge er ett super bra personligt tips om ni vill ha industriell inredning inspiration till ert hem. För några år sedan skrev jag för GP Bostad. Jag fick då äran att åka ut till Surte kraftstation utanför Göteborg och jag intervjuade ägarinnan till huset. Detta gamla hus har förr varit en kraftstation, men nu har det renoverats. Idag använts detta stora magnifika hus förvandlats till en industriell dröm.

Hela huset är inrett i vintage stil med massa sköna industriella detaljer samt vackra gamla orenoverade tegelväggar, man lämnat kvar. Idag används stationen för företags sammankomster, föreläsningar och diverse event. Ägarinnan säljer även lite kläder och inredning. För alla som gillar industriell inredning bara MÅSTE ni besöka detta makalösa gamla hus nån gång.

REA PÅ INREDNING

Soffadirekt
22954995
52958495
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
49955995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis