6 tips för rätt retro inredning i hallen

Innehållsförteckning

Det är inne med retro inredning och även retro inredning i hallen är rätt i år! Så hur får man då retro stilen i hallen? Om ni fortsätter att läsa får ni tips hur ni får en snygg hall med rätt retro inredning. Medan vissa människor vill att deras hallar ska vara moderna och trendiga, föredrar andra en mer retrolook. Retrovibbar kan vara tidlösa och roliga. Det finns flera sätt att förvandla din hall till en retrostil, inklusive tapeter, tillbehör och att välja rätt färgpalett.

LÄS MER: 7 trendigaste färger i köket 2024

Några saker att tänka på:

• Tapeter – för några fantastiska retrotryck.
• Möbler – för att uppgradera och förvandla till din drömlook.
• Tillbehör – för att få ihop ditt utrymme.
• Belysning – för att ljusa upp rummet.
• Måla färger – för att skapa en retrolook.
• Fotoramar – för att visa bilder på nära och kära eller speciella platser.

Hall inredning retro

Rätt retro tapeter

Det finns några fantastiska retro tapeter tillgängliga idag. Tapeter var särskilt populärt mellan 60- och 70-talen, med djärva tryck och ljusa nyanser trendiga. För en mer modern look, varför inte använda retro statement tapeter på en vägg, medan du målar de andra i en kompletterande nyans.

Välja vintagemöbler

Vintagemöbler är byggda för att hålla. Det finns några fantastiska föremål som du kan hitta begagnade via second hand-butiker eller på onlinemarknadsplatser som eBay. Om du har en budget är detta ett bra sätt att spara pengar. Även om bitarna kanske inte är i bästa skick, kan de återanvändas och lackas eller målas för att få det utseende du önskar. Att byta ut hårdvaran är också ett bra sätt att lägga till ett modernt utseende till retromöbler.

LÄS MER: 10 tips för en perfekt hall

Välj rätt vintage tillbehör

Beroende på vilket vintagetema du vill återskapa, välj de tillbehör som passar in i denna tidsperiod. Från läckra lavalampor till vintagetelefoner, det finns något för varje era. Lägg till dessa på konsolbord eller hyllor för att dra ihop hela rummet.

Belys och förstora hallen

Vissa korridorer kan vara ganska små, så belysning är mycket viktigt. Retrobelysning kan inkludera klothängen eller ljuskronor. Använd webbplatser för sociala medier som Pinterest för att hitta inspiration till det rätta utseendet du har valt. För att lysa upp rummet ytterligare, lägg till en spegel för att reflektera allt naturligt ljus som kommer in i hallen.

Välj färger väl

Många svunna epoker är kända för sina djärva färgval. Det är därför mycket viktigt att välja färg. Några av våra favoritretronyanser från 60- och 70-talen inkluderar brända apelsiner eller avokadogrönt. För att skapa den perfekta blandningen av retro och modernt, varför inte måla den nedre halvan av rummet med din valda djärva nyans, samtidigt som den övre halvan håller en modern neutral ton. Det här är det bästa av två världar.

Ni hittar vintage guldspegel HÄR

Skapa en gallerivägg

En gallerivägg med massor av ramar i olika storlekar är ett bra sätt att visa upp massor av retrofoton eller konstverk. Vi älskar galleriväggar som går upp för trappan och drar blicken uppåt. Detta kan få utrymmet att se större ut och verkligen göra en hall visuellt intressant.

Slutsummering – hall inredning retro

Varför välja en modern look hemma, när det finns så många coola unika vintagelooker att välja mellan? Din hall ska spegla din personlighet. Att inreda din hall för en vintagelook behöver inte vara dyrt. Det finns några fantastiska begagnade pärlor att hitta. Så vad väntar du på? Få inredning!

FAQs

Hur kan jag få en liten hall att se större ut?

Att lägga till speglar kan reflektera det naturliga ljuset vilket gör att utrymmet ser större ut. Belysning är också ett bra sätt att lägga till lite ljusstyrka i rummet.

Var kan jag hitta retro inredning till hallen?

Användningsbutiker och online är båda bra ställen att hitta några fantastiska begagnade retroartiklar. Dessa kan återanvändas efter din smak och ställas ut i din hall.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024