fbpx

Hall inspiration – 10 idéer för en perfekt hall

Dags för hall inspiration och bästa idéer hur ni kan inreda hallen perfekt och prydlig. Hallen är verkligen det första intrycket man får av hemmet när man kommer in. Kommer man därför in i en rörigt hall, ja då kan folk lätt få känslan av att de som bor där är röriga allmänt. Det sägs ju att ”first impressions last” och det ligger nåt i det helt klart. Med det sagt är det därför värt att lägga extra krydda på att inreda en hall.

Många i Sverige och framför allt i städer, tampas med en liten hall. Därför har vi här även samlat ihop hur ni bäst kan inreda en liten hall och får den se större ut. Vi har även samlat hall inspiration, där ni kan hämta kraft och inspo från när ni inreder er egen hall där hemma.

Att inreda hallen snyggt bör inte lämnas åt slumpen, då gästernas first impression last som uttrycket ju heter. Du kan tänka på en hall som visitkort till resten av ditt hem. Alla letar efter ett sätt att fånga sina gästers uppmärksamhet vid första anblicken, och den perfekta hallen är nyckeln.

LÄS MER: 20 balkongmöbler för en liten balkong 

Om du undrar hur du gör ett bestående intryck med din hall har du här kommit till rätt ställe. Oavsett om du behöver få en liten hall att se större ut eller lära dig några knep för att inreda hall, kommer den här artikeln att ge dig en perfekt hall inspiration för att få en perfekt hall. Här får ni nu 10 tips för en perfekt hall och hall inspiration värd att kopiera och hämta kreativa idéer från.

Hall inspiration & idéer

Ni hittar hallförvaring ovan HÄR

1. Definiera ingången med entrémöbler.

Det viktigaste tipset för att skapa den perfekta hallen är att definiera utrymmet, och du kan bara göra detta genom att möblera med entrémöbler. Tänk på användningen av entréutrymmet och möblera och dekorera med definierande föremål. Den vanligaste entrémöblerna är ett konsolbord. En konsol eller ett entrébord ger en yta på vilken du kan placera mindre användbara saker och visaacc-ytterdelar.

En annan av de vanligaste entrémöblerna är en spegel. Att vara ett litet utrymme kan en spegel hjälpa till att expandera korridoren. Den kan också användas för de sista minuterna mode- och sminkkontroller. Andra hallmöbler kan inkludera ett skoskåp för att organisera skor och en paraplyhållare. En skobänk kan också vara till nytta, särskilt när du är extremt utmattad från jobbet när du har äldre vuxna som besöker eller personer med ryggproblem. Du kan också behöva en hallgardervist om du är en av de människor som gillar att ta tag i saker i sista minuten när du lämnar huset.

2. Låt funktion möta stil

Att skapa den perfekta entrén i hallen kräver en balans mellan stil och funktion. Noggrann tanke måste gå in i planeringen av layouten, välja färger och stil på tillbehör och entrémöbler. Välj objekt som kompletterar varandra och lyft utseendet och känslan i ditt entréutrymme. En hallmatta, till exempel, bör tjäna mer än bara hålla fötterna från det kalla golvet. När allt kommer omkring spenderar du inte tid i hallen, utan passerar bara genom den.

En entrématta bör välkomna, definiera din entré och leda ögat in i vardagsrummet. När du väljer belysning, gå med utarbetade hängen som livar upp entrétaket. Det finns så många mönster tillgängliga som kan hjälpa dig att bättre kommunicera din stil samtidigt som du fortfarande är funktionell. Oavsett om du är minimalistisk eller älskar överdådiga och glammiga föremål, kan du hitta den perfekta praktiska och eleganta inredningen för att pryda din entré.

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

Ni hittar hallmöbel ovan HÄR

3. Experimentera med färg

Om du har varit för försiktig med att använda färg i ditt utrymme är korridoren det perfekta utrymmet att experimentera med. Ingångar är vanligtvis små utrymmen där det knappast kan gå fel att gå djärvt med färg, och du kan enkelt måla om och återställa. Det är säkert att du använder mer subtila toner för en entrélobby, men du kan också ställa in tonen i ditt hem med varmare inbjudande färger. Tänk på ljusa nyanser som reflekterar ljus och lyser upp korridoren så att den känns mer öppen, särskilt i en liten hall. Mer lysande färgfärger kan gå långt mot att göra din lilla hall till ett större entréutrymme. När du hyr kan din hyresvärd vara strikt på att använda djärva färger på väggar eftersom de är svårare att måla och täcka helt. Bakgrund är ett utmärkt sätt att experimentera med färg om du letar efter en kortsiktig fix. Du kan enkelt riva av den om den tråkar ut dig eller nästa gång du flyttar ut, så att du fortfarande får tillbaka din insättning i sin helhet.

4. Maxa ditt utrymme

En stor hall är en lyx som inte så många människor har råd med. I denna tid av minimalism tenderar moderna husdesigner att minimera ingångar till endast standardmätningar och inte en tum större. Om du är ett av offren för små korridorer kan du behöva få det att kännas och se större ut. Du vill inte att dina gäster ska känna sig pressade när du går till vardagsrummet. Det finns ett antal sätt att lura ögat att uppfatta en större hall. En av de enklaste är att använda stora speglar. Häng den på väggen eller luta den mot väggen; en spegel reflekterar ljus och utsikten framför den för att få utrymmet att se större ut.

För det andra kan du använda ljusa färger och neutrala som vita för att bredda en smal hall. För det tredje kan du gå minimalt men sofistikerat. Kom också ihåg att använda multifunktionella möbler för att maximera din entréhall ytterligare. Till exempel kan ett kompakt dolt skoskåp också fungera perfekt som ditt konsolbord. Lätt spelar också en viktig roll för att expandera rymden. Prova att lysa upp smala hallar med olika ljuskällor.

Ni hittar hallinredning ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

5. Tänk på skalan

Precis som vissa människor har små korridorer, har andra betydande ingångar som de är förvirrade över vad de ska göra eller inte göra med ett så enormt utrymme. En stor entré är inte en chans att ta in alla hallmöbler och dekoration du kan tänka dig. Hitta föremål som kompletterar korridoren snarare än att bara uppta utrymme. Med en stor hall kan du behöva gå större på möbler och lägga till mer belysning, medan du med en liten hall kan behöva skicka entrébordet och istället gå till en bildavsats. Ta mätningar av din hallinträde och använd dem för att kurera passande föremål.

6. Ge hallen ett statement

Ett så litet utrymme som passagen är avgörande för att skapa ett bestående intryck av ditt hem. Det finns inget bättre sätt att skapa ett intryck än genom att lägga till ett statement i din hall. Det gör inte bara att ditt bidrag sticker ut, utan det ger också karaktär, vilket gör att utrymmet känns mer personligt och unikt. Om du är en älskare av konst kan du gå till en stor dukmålning eller en väggmålning. Om du älskar att resa kan du skapa en vägg med souvenirer från de olika platserna du har besökt. Förutom att se bra ut i korridorerna fungerar sådana saker som konversationsstartare med dina besökare. Du kan också skapa en sammanhängande gallerivägg på din entré. Detta är en trend som många kan utesluta som föråldrad eller för uppenbar, men om du hittar rätt sätt att göra det är en hallgallerivägg en spektakulär inkludering för att leda dig in i ditt hem. Istället för att rama in familjeporträtt (för att inte säga att det är något fel med det) kan du hitta ett antal välkoordinerade fotografier av händelser och minnen som delas med din älskade och visa dem i ett vackert collage. Det är så avkopplande att gå in i ett utrymme; det första du ser är sentimentala föremål och de som har fantastiska minnen. Du kan också gå djärvt med mönstrad tapet eller en djärv accentfärg som skapar kontrast men balanserar bra med resten av färgerna som används i genomgångszonen.

Ni hittar svart hallmöbel ovan HÄR

7. Säkerställ symmetri och balans

Symmetri i en hallinträde hjälper till att skapa en visuellt balanserad och tilltalande estetik. Välj att placera konsolannonsen centralt och dekorera den med matchande lampskärmar på varje sida. Om du har detaljerad väggdekoration, se till att ha en matta som också kompletterar stilen. Balans gäller även för andra element i korridoren, som färg. Undvik att använda för mycket av samma färg i samma nyans. Blanda mörkare och ljusare toner och lek med olika texturer, mönster och stilar för att hålla entrén livlig och välbalanserad.

8. Påverka humöret med enkla detaljer

Entrén är den första chansen att välkomna någon till ditt hem, även med dofter! Ingjut trevliga dofter i din hallinredning med doftljus, diffusorer, blommor och välluktande inomhusväxter. Ett annat underskattat inslag i entréinredningen är belysning. Entréhallar har bra belysning för att undvika att känna att du befinner dig i ett smutsigt utrymme. Använd tillräcklig belysning för att lysa upp din hall. Förutom huvudtaklampan kan du lägga till bordslampor på sidan av ditt entrébord eller remsbelysning bakom en spegel. Belysning hjälper till att ställa in tonen för ingången till ditt hem.

9. Maximera arkitektoniska detaljer

Använd arkitektoniska detaljer i din hall till din fördel, vare sig det är kurvor eller exponerade strukturella medlemmar. Det här är föremål som enkelt gör ingången attraktiv. Du kan välja att förbättra arkitektoniska detaljer i din lobby genom att måla dem i olika färger och dekorera runt dem. Även om din hall inte har några betydande arkitektoniska detaljer, kan du betona enkla hörn eller trägolv för att få fram skönheten i din hallinträdesdekoration.

Shoppa Inredningsvis favoriter

Möbel ovan finns HÄR

10. Bli mer organiserad

Slutligen är det inte värt att spendera mycket tid på att välja hallmöbler, inredning och färger om de inte kommer att märkas. Du vill inte att den första interaktionen med ditt hem ska ge vibbar av desorganisation och latskap eftersom det är vad röran gör med ett utrymme. Det är absolut nödvändigt att hålla korridorerna snygga och rena eftersom det är det första utrymmet du ser när du går in i ditt hem, vilket kan påverka din avkopplingstid. För att organisera en hall, skapa utrymme för allt. Om du behöver en plats att hänga rockar eller hålla nycklar eller skor, se till att du inte blandar ihop allt. När objekt finns i sina utsedda utrymmen är det lättare att hitta och visuellt tilltalande. Hantera löpande och utgående post, håll dina skor under kontroll och håll reda på dina nycklar och andra mindre föremål. Du kanske eller kanske inte behöver en hall garderob. Detta beror på användningen av dina entréhallar och antalet saker du behöver för att hålla dig nära ingången. Oavsett om det är inbyggt eller fristående, fungerar hallskåp som geniala utrymmen för att organisera rockar och nycklar, hålla paraplyer, skor, shoppingväskor etc. och hålla din hall snygg. Sådana hallmöbler är det som identifierar din huslobby som en ingång. Med hjälp av smart förvaring och arrangörer ska din hall se snygg ut och låta din inredning lysa.

 Vanliga frågor om halldekoration

1. Hur inreder jag min hall?

Att dekorera hallutrymme kan vara skrämmande. Med så mycket innehåll på halldekoration är det viktigt att ta reda på vad du gillar och vad som är praktiskt för din hall. Någon med en smal korridor kommer inte nödvändigtvis att hitta de flesta av entréns användbara möbler, precis som en minimalistisk person kanske inte ser vissa tillbehör som är värda att ha. Grunden är att känna till dina entrébehov och tillfredsställa dem.

2. Hur inreder jag en smal hall?

Den uppenbara instinkten när man dekorerar en liten eller smal hall är att göra den större. Du kan göra detta genom att använda stora speglar, skiktbelysning och använda ljusa och neutrala färger. Med trångt utrymme kan kreativ förvaring hjälpa till att hålla korridoren organiserad. Du kan också behöva hålla dekorationen till ett minimum för att undvika ett trångt utrymme. Smala hallar kan också öppnas upp genom att höja taket med färg.

3. Vilka färger ska man använda i hallen?

Det finns ingen gräns för vilka färger du kan använda i din hall. Valet beror på stil och preferens. Belysningen och storleken på din hall kan dock utgöra några begränsningar. Det är också klokt att undvika mycket mörka färger eftersom de kan vara skrämmande. Mörka färger förminskar även ett rum, så har ni en liten hall ska ni inte måla i mörka nyanser utan håll det så ljust som möjligt. Populära färger just nu är gråvitt, ljusgrått, greige och olika beige nyanser.

Ni hittar trendig hallmöbel ovan HÄR

Slutsummering: inreda hall

Det spelar ingen roll vilken storlek din hall är. Du kan skapa den perfekta entrén med planerande, moodboard och inspiration. Så länge du känner till skalan, hitta funktionella bitar som också är snygga och införa lite av din personlighet. Du kommer att ha skapat den perfekta entréen utan problem. Din stil kan lätt bedömas korrekt eller felaktigt bara efter hur din hall ser ut. Vi hoppas att ovanstående tips ger dig lite snygg och praktisk hallinspiration som exakt representerar din personlighet och stil.

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis