Hall inspiration - 10 idéer för en perfekt hall

Hall inspiration – 10 tips för en perfekt hall

Dags för hall inspiration och bästa idéer hur ni kan inreda hallen perfekt och prydlig. Hallen är verkligen det första intrycket man får av hemmet när man kommer in. Kommer man därför in i en rörigt hall, ja då kan folk lätt få känslan av att de som bor där är röriga allmänt. Det sägs ju att “first impressions last” och det ligger nåt i det helt klart. Med det sagt är det därför värt att lägga extra krydda på att inreda en hall.

Många i Sverige och framför allt i städer, tampas med en liten hall. Därför har vi här även samlat ihop hur ni bäst kan inreda en liten hall och får den se större ut. Vi har även samlat hall inspiration, där ni kan hämta kraft och inspo från när ni inreder er egen hall där hemma.

Att inreda hallen snyggt bör inte lämnas åt slumpen, då gästernas first impression last som uttrycket ju heter. Du kan tänka på en hall som visitkort till resten av ditt hem. Alla letar efter ett sätt att fånga sina gästers uppmärksamhet vid första anblicken, och den perfekta hallen är nyckeln.

LÄS MER: Hösten hetaste inredningstrender 2023

Om du undrar hur du gör ett bestående intryck med din hall har du här kommit till rätt ställe. Oavsett om du behöver få en liten hall att se större ut eller lära dig några knep för att inreda hall, kommer den här artikeln att ge dig en perfekt hall inspiration för att få en perfekt hall. Här får ni nu 10 tips för en perfekt hall och hall inspiration värd att kopiera och hämta kreativa idéer från.

Hall inspiration & idéer

Ni hittar hallförvaring ovan HÄR

3 snabba för en snyggt inredd hall:

 1. Förvara skor och ytterkläder: En skohylla eller ett skobenksystem är perfekt för att organisera och förvara skor. Komplettera med en snygg klädhängare eller en klädställning för ytterkläder.
 2. Ljus och speglar: Se till att hallen är väl upplyst med hjälp av taklampor eller spotlights. Placera också en spegel på väggen för att kunna spegla dig själv innan du går ut.
 3. Sittplats: Om hallen är tillräckligt stor kan du inkludera en sittplats som en bänk eller en stol. Perfekt för att ta på eller av skor.

1. Rätt hallmöbler är A & O

Det viktigaste tipset för att skapa den perfekta hallen är att välja rätt hallmöbler. Den vanligaste hallmöblerna är konsolbord och skohylla.  En annan av de vanligaste hallmöblerna är en spegel. I ett litet utrymme kan en spegel även hjälpa till att förstora hallen. Den kan också användas för de sista minuterna för mode- och sminkkontroll.

Andra hallmöbler kan inkludera ett skoskåp för att organisera skor och en paraplyhållare. En skobänk kan också vara till nytta, särskilt när du är extremt utmattad från jobbet när du har äldre vuxna som besöker eller personer med ryggproblem.

2. Låt funktion möta stil

Att skapa den perfekta hallen kräver en balans mellan stil och funktion. Noggrann planering av layouten, att välja färger och stil på tillbehör och hallmöbler. Välj objekt som kompletterar varandra och lyft utseendet och känslan i hallen.

En snygg hallmatta bör välkomna och definiera din entré och leda ögat in i nästa rum. När du väljer belysning, välj främst rätt taklampa. Har ni en hall med lågt i tak, då är en takplafond bästa lösningen.

Ni hittar hallmöbel ovan HÄR

3. Experimentera med färg

Om du har varit för försiktig med att använda färg, är hallen det perfekta utrymmet att experimentera med. Ingångar är vanligtvis små utrymmen, försök därför hålla väggarna ljusa. Tänk på ljusa nyanser som reflekterar ljus och lyser upp hallen,  så att den känns mer öppen.

Mer lysande starka färger kan också göra din lilla hall till ett större utrymme. Om du hyr bostaden försök att inte använda djärva färger på väggar, eftersom de är svårare att måla över när ni flyttar ut.

4. Maxa ditt utrymme

En stor hall är en lyx som inte så många människor har råd med. I denna tid av minimalism tenderar moderna husdesigner att minimera ingångar till endast standardmätningar och inte en tum större. Om du är ett av offren för en liten hall,  kan du behöva få den att kännas och se större ut. Du vill inte att dina gäster ska känna sig pressade när de kommer in i hallen. Det finns ett antal sätt att lura ögat att uppfatta en större hall. En av de enklaste är att använda stora speglar. Häng den på väggen eller luta den mot väggen. En spegel reflekterar ljus och utsikten framför den, får utrymmet att se större ut.

För det andra kan du använda ljusa väggfärger och neutrala som vita för att bredda en smal hall. För det tredje kan du gå minimalt men sofistikerat. Kom också ihåg att använda multifunktionella möbler för att maximera din entréhall ytterligare. Till exempel kan ett kompakt dolt skoskåp också fungera perfekt som ditt konsolbord.

Ni hittar hallinredning ovan HÄR HÄR HÄR och HÄR

5. Tänk på skalan

Precis som vissa människor har små hallar, har andra väldigt stora hallar, som de är förvirrade över vad de ska göra med. En stor entré ger en chans att ta in alla hallmöbler och dekoration du kan tänka dig. Hitta föremål som kompletterar korridoren snarare än att bara uppta utrymme.

Tex. kan en stor tavla göra att den stora hallen känns mer inbjudande. Eller ett stort maffigt konsolbord i trä med en stor urna med blommor placerade ovanpå. Kolla Pinterest hall inspo för stora hallar!

6. Ge hallen ett statement

Ett så litet utrymme som hallen är avgörande, för att skapa ett bestående intryck av ditt hem. Det finns inget bättre sätt att skapa ett intryck än genom att lägga till ett statement i din hall. Det gör inte bara att ditt bidrag sticker ut, utan det ger också karaktär, vilket gör att utrymmet känns mer personligt och unikt. Om du är en älskare av konst kan du satsa på en stor dukmålning eller en väggmålning.

Om du älskar att resa kan du skapa en tavelvägg med souvenirer från de olika platserna du har besökt. Förutom att se bra ut i korridorerna fungerar sådana saker som konversationsstartare med dina besökare.

Du kan också gå all in med en djärvt mönstrad tapet eller en djärv accentfärg som skapar kontrast men balanserar bra med resten av färgerna som används i genomgångszonen.

Ni hittar svart hallmöbel ovan HÄR

7. Symmetri och balans

Symmetri i en hall hjälper till att skapa en allmänt visuellt balanserad och tilltalande estetik i hela hemmet. Välj att placera konsolannonsen centralt och dekorera den med matchande lampskärmar på varje sida. Om du har detaljerad väggdekoration, se till att ha en matta som också kompletterar stilen. Balans gäller även för andra element i korridoren, som färg. Undvik att använda för mycket av samma färg i samma nyans. Blanda mörkare och ljusare toner och lek med olika texturer, mönster och stilar för att hålla entrén livlig och välbalanserad.

8. Satsa på rätt detaljer

Hallen är den första chansen att välkomna någon till ditt hem, även med dofter! Ingjut trevliga dofter i din hallinredning med doftljus, diffusorer, blommor och välluktande inomhusväxter. Ett annat underskattat inslag i entréinredningen är belysningen.

Hallar har bra belysning för att undvika att känna att du befinner dig i ett smutsigt utrymme. Använd tillräcklig belysning för att lysa upp din hall. Förutom huvudtaklampan kan du lägga till bordslampor på sidan av ditt entrébord eller remsbelysning bakom en spegel.

9. Inred med gröna växter

Grönt och gröna växter trendar stort i år. Testa att inred hallen med lite sköna gröna växter. Det kan vara en vacker snittblom bukett på hallbordet. Eller varför inte en grön klätterväxt på ena hallväggen. har ni ett fönster i hallen, då kan ni ha en hängande grön planta i fönstret.

Möbel ovan finns HÄR

10. Bli mer organiserad

Slutligen är det inte värt att spendera mycket tid på att välja hallmöbler, inredning och färger om de inte kommer att märkas. Du vill inte att den första interaktionen med ditt hem ska ge vibbar av desorganisation och latskap eftersom det är vad röran gör med ett utrymme.

Det är absolut nödvändigt att hålla korridorerna snygga och rena eftersom det är det första utrymmet du ser när du går in i ditt hem, vilket kan påverka din avkopplingstid. För att organisera en hall, skapa utrymme för allt. Om du behöver en plats att hänga rockar eller hålla nycklar eller skor, se till att du inte blandar ihop allt.

FAQ

1. Hur inreder jag min hall?

Att dekorera hallutrymme kan vara skrämmande. Med så mycket innehåll på halldekoration är det viktigt att ta reda på vad du gillar och vad som är praktiskt för din hall. Någon med en smal korridor kommer inte nödvändigtvis att hitta de flesta av entréns användbara möbler, precis som en minimalistisk person kanske inte ser vissa tillbehör som är värda att ha. Grunden är att känna till dina entrébehov och tillfredsställa dem.

2. Hur inreder jag en smal hall?

Den uppenbara instinkten när man dekorerar en liten eller smal hall är att göra den större. Du kan göra detta genom att använda stora speglar, skiktbelysning och använda ljusa och neutrala färger. Med trångt utrymme kan kreativ förvaring hjälpa till att hålla korridoren organiserad. Du kan också behöva hålla dekorationen till ett minimum för att undvika ett trångt utrymme. Smala hallar kan också öppnas upp genom att höja taket med färg.

3. Vilka färger ska man använda i hallen?

Det finns ingen gräns för vilka färger du kan använda i din hall. Valet beror på stil och preferens. Belysningen och storleken på din hall kan dock utgöra några begränsningar. Det är också klokt att undvika mycket mörka färger eftersom de kan vara skrämmande. Mörka färger förminskar även ett rum, så har ni en liten hall ska ni inte måla i mörka nyanser utan håll det så ljust som möjligt. Populära färger just nu är gråvitt, ljusgrått, greige och olika beige nyanser.

Ni hittar trendig hallmöbel ovan HÄR

Slutsummering: Inreda hall

Det spelar ingen roll vilken storlek din hall är. Du kan skapa den perfekta entrén med planerande, moodboard och inspiration. Så länge du känner till skalan, hitta funktionella bitar som också är snygga och införa lite av din personlighet. Du kommer att ha skapat den perfekta entréen utan problem. Din stil kan lätt bedömas korrekt eller felaktigt bara efter hur din hall ser ut. Vi hoppas att ovanstående tips ger dig lite snygg och praktisk hallinspiration som exakt representerar din personlighet och stil.

REA FYND SHOP

Ancona divan höger
Soffadirekt
1199515995
TylÖsand 3-sits soffa
Soffadirekt
999512795
Monaco 3-sitssoffa offwhite k sommar
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Bolnuevo soffa shop
Soffadirekt
1549517995
Catania matbord runt bord
Soffadirekt
79958995
Catania/mondo matgrupp 4 stolar
Soffadirekt
1399517975
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
49955995
Woody soffbord runt
Soffadirekt
34954495
Zelarino sidobord ø 60 cm k jotex
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
42956495
Beau loungestol
Soffadirekt
22952795
Portofino fåtölj beige
Soffadirekt
44955895

 

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024