Få snyggast platsbyggd hall förvaring

Innehållsförteckning

Går du i tankar att bygga en platsbyggd förvaring till hallen hemma? Då är detta inlägg det du bör läsa. Hallen är den plats som ger det första intrycket av ditt hem. Det är också ett rum där det funktionella möter det estetiska. Därför är det bra att ha platsbyggd förvaring till hallen för att hålla ordning. Samtidigt bidrar den till att skapa ett personligt utrymme som är inbjudande och hemtrevligt. Den låter dig maximera användningen av utrymmet samtidigt som den ger din bostad en unik touch.

LÄS MER: Så förstorar du liten hall med rätt trick

Fördelarna med en platsbyggd hall förvaring:

 • Är anpassad för din hall – Den mest uppenbara fördelen med denna lösning är att den anpassas helt och hållet till just din hall.
 • Kan integreras snyggt i ditt hem – En annan stor fördel med platsbyggd förvaring för hallen är att den kan designas för att integreras sömlöst och snyggt med resten av ditt hem.
 • Håller en högre kvalitet – En sådan här förvaringslösning har vanligtvis mer kvalitetsmaterial och större hantverksskicklighet än en färdig lösning.

Foto emelie-sundberg blogg

Varför välja platsbyggd förvaring till hall?

Det finns många fördelar med att välja platsbyggd förvaring till hallen framför en färdig förvaringslösning. För det första kan du anpassa den platsbyggda varianten så att den passar hallens storlek och form. Därmed slipper du skapa en oanvänd yta.

För det andra kan du välja en design och material som matchar inredningsstilen i ditt hem. Genom att göra detta skapar du en sömlös övergång mellan hallen och de övriga delarna av bostaden.

LÄS MER: 10 tips för en perfekt hall

Planera och designa förvaringen

Innan du påbörjar detta projekt är det viktigt att noggrant planera och designa din förvaringslösning. Se till ditt förvaringsbehov – behöver du bara plats för ytterkläder, skor och väskor? Eller vill du kanske även ha en sittplats där du kan sitta medan du tar på dig skorna? Ditt specifika behov kommer att vara vägledande när du väljer design.

Tänk på detta när du planerar och designar

För att planera och designa förvaringslösningen på bästa sätt bör du:

 • Noga mäta utrymmet – Ta de exakta måtten på det utrymme i hallen där förvaringen ska finnas.
 • Välj material med omsorg – Du bör välja material som speglar både din personliga stil och ditt behov av en hållbar förvaringslösning.
 • Fokusera på funktion och flöde – Se till att förvaringen underlättar ditt dagliga liv och inte skapar flaskhalsar i hallen.

Vad kostar platsbyggd förvaring till hallen?

Kostnaden för en platsbyggd förvaring till hallen varierar beroende på materialval, storlek och design. Men mellan tummen och pekfingret kan du räkna med att den ofta går på mellan 10 000 och 30 000 kr. Med detta sagt kan kostnaden även vara högre.

Exempel på platsbyggda förvaringslösningar

Några exempel på smarta förvaringslösningar till hallen är:

 • En garderob med olika höjder på krokarna – Perfekt för hela familjen då alla enkelt kan nå sina ytterkläder.
 • Ett skoskåp som döljer skorna – Gör skorna lättillgängliga samtidigt som du slipper en salig röra på golvet.
 • En bänk med förvaring under – Ger en plats att sitta på samtidigt som du också får extra förvaringsutrymme.

Hur lång tid tar det att installera en platsbyggd förvaring?’

Låt oss ställa en motfråga: hur långt är ett snöre? Installationstiden kan variera utifrån många olika faktorer som spelar in. Du bör dock räkna med att det tar mellan 1 till 3 veckor beroende på hur komplext och omfattande projektet är.

foto servicefinder.se

 

Satsa på kvalitet

En platsbyggd förvaringslösning är inte bara praktisk och snygg utan det är också en hållbar investering i din bostad. Välj därför material av hög kvalitet och en tidlös design. Genom att göra detta säkerställer du att din förvaring står emot tidens tand. Den kan då fortsätta att vara både funktionell och vacker år efter år.

Kan en platsbyggd förvaring anpassas i efterhand?

Ja, beroende på designen kan vissa delar av en platsbyggd förvaringslösning anpassas eller utökas i efterhand. På så vis kan du anpassa lösningen utifrån ett förändrat behov. Men vi rekommenderar att du ändå tänker långsiktigt när du designar den.

Summering – platsbyggd förvaring hall

Platsbyggd förvaring till hallen är en funktionell lösning som håller ordning och reda på dina saker. Men det är samtidigt ett sätt att ge ditt hem en personlig och snygg touch. Därför gör du bäst i att välja material och en design som kompletterar din befintliga heminredning. På så vis investerar du i en hållbar och tidlös lösning som tillgodoser både dagens och morgondagens behov av förvaring. Att satsa på skräddarsydd förvaring är ett smart drag för att maximera utrymmet och välkomna såväl familj som gäster med stil.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024