6 tips att inreda en lång hall

Innehållsförteckning

Om du har en smal lång hall och vill inreda den större, då ska du fortsätta att läsa vårt inlägg. En lång smal hall ser ofta mörk och grådaskig ut om den inte har rätt inredning till en lång hall. Med rätt inredningsval finns det en möjlighet att förvandla detta långsmala utrymme till större och ljusare. Från att använda smarta förvaringslösningar, till att inreda hallen med förstorande speglar och tavelväggar.

LÄS MER: Så kan du inreda liten hall större

De bästa lång hall tips inkluderar:

 • Använda speglar: För att skapa ljusstyrka och reflektera ljus runt om i rummet.
 • Lägga till belysning: Återigen, för att lysa upp ditt mörkare utrymme.
 • Använda smart förvaring: För att undvika röran som gör att ditt utrymme ser mindre ut.
 • Minimala möbler: För att säkerställa att utrymmet inte är överväldigat.

Inreda lång hall tips

Speglarnas magi

En av de bästa sakerna att göra i en smal hall är att lägga till en spegel. Speglar finns i alla former och storlekar, så du kommer garanterat att hitta en som passar ditt utrymme. Om din hall har något naturligt ljus som kommer in i den, kommer det att reflektera detta vilket gör rummet ljusare.

Helfigursspeglar är ett utmärkt val eftersom de får rummet att kännas mycket större. Vi älskar naturliga träspeglar, tillverkade av hållbara material.

Ni hittar spegel ovan HÄR

Val av belysning

Många smala korridorer får inte det bästa naturliga ljuset. Lägg till några belysningsval för att försöka kompensera för detta utan att överväldiga utrymmet. Väggmonterad belysning är perfekt för detta eftersom den inte tar upp mycket golvyta. För ett välkomnande utrymme, välj glödlampor som är uppvärmda tonade snarare än hårt kallt ljus.

LÄS MER: 10 tips för en perfekt hall

Fräscha upp dina dörrar

Ett supereffektivt sätt att få din hall att se större ut är att uppdatera dörrarna till de andra rummen. Vårt favoritsätt är att byta ut dessa dörrar till glasdörrar. Detta tillför mycket ljus till rummet och gör att hela hemmet ser större ut eftersom du kan se igenom dem. Alternativt kommer ett nytt lager ljus färg att öka hur stort rummet ser ut.

Förvaring ovan finns HÄR

Smart förvaring

När hallen är belamrad med skor, jackor och andra tillhörigheter kan det börja se väldigt rörigt ut. Detta kan faktiskt få rummet att se mindre ut än vad det är. För att bekämpa detta kan du hitta smarta förvaringslösningar som hjälper till att hålla detta i schack. Smala skoräfsor och klädkrokar är bra sätt att göra detta.

Minimalistiska möblerFörutom att tillhörigheter orsakar röran kan för mycket möbler göra detsamma. Det kan handla om möbler som är för tunga och klumpiga för den smala hallen. Håll möblerna till ett absolut minimum. Ett smalt konsolbord räcker för att dumpa dina nycklar på utan att få utrymmet att se mindre ut.

Färgval

Var inte rädd för att använda färg. Vissa rekommenderar att du bara använder ljusa vita eller neutrala färger för ett smalt utrymme, men det kan sluta med att det ser ganska tråkigt ut. Om du älskar en djärv färg, varför inte använda den.

Djärvare nyanser ser lysande ut i smala korridorer, men vi föreslår att du bara målar den nedre halvan av rummet och lämnar den övre halvan i en neutral nyans. Alternativt kan du behålla de neutrala väggarna men lägga till konstverk för att lägga till en färgklick.

Snygg svart förvaring ovan finns HÄR

Lägg till personliga föremål

En stilren inställning till din smala hall behöver inte vara opersonlig. Du kan fortfarande lägga till några härliga personliga detaljer genom att lägga till foton och konstverk. Dessa tillför värme och en känsla av hemtrevnad till utrymmet.

Lek med texturer

För att lägga till lite detaljer och djup i en smal hall är texturerade tapeter ett bra alternativ. Neutrala tapeter kan vara tråkiga, men med textur ser det mycket mer intressant ut. Mönstrade tapeter är också ett utmärkt val eftersom de på ett subtilt sätt kan få rummet att se större ut om de har ett subtilt randmönster.

Flytande hyllor

Sist men inte minst på vår lista är flytande hyllor. Dessa är ett bra sätt att förlänga rummet, samt visa några av de personliga detaljerna som vi nämnde ovan. Flytande hyllor i naturligt trä är populära i år och denna trend kommer att fortsätta.

Slutsummering – inreda lång hall

Den smala hallen i ditt hem bör inte vara ett område att undvika. Omfamna istället utrymmet och ta till dig våra tips för att få ut det mesta av det. Dessa kan få din hall att se inbjudande, rymligare och trendigare ut. Vi hoppas våra tips gör så att ni vill inreda er långa halll efter våra smarta hall tips. Sänd gärna bild hur det blev senare, vi gillar sånt!

FAQs

Vilka färger är bäst för attinreda lång hall ?

Det finns ingen särskild regel för detta. Ljusare nyanser som neutrala eller pastellfärger får rummet att se större ut. Mörkare toner kan ge en mysig känsla. Det beror på vilken atmosfär du är ute efter.

Vilket är det bästa sättet att få en smal hall att se större ut?
Speglar är ett av de bästa sätten att få ett rum att se större ut. De reflekterar ljuset och lyser upp hela rummet.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024