Fixa en vacker trädgård med färg – så gör du

Vem vill inte ha en färggrann vacker trädgård? Om din trädgård är lite intetsägande och du vill sätta lite färg på utrymmet, behöver du inte leta längre! Att lägga till ljusa nyanser gör att din trädgård känns mer levande! Det finns ett antal sätt att sätta färg på – och vi är här för att hjälpa dig att ge dig den inspirationen. Låt oss ta en närmare titt på hur man gör det:

LÄS MER: Bästa lökar att plantera för nybörjare

 • Välj en färgpalett – Bestäm vilka nyanser du vill ha – från ljusa och djärva till dämpade bleka nyanser.
 • Välj dina växter – Välj ett stort utbud av växter för att göra utrymmet intressant.
 • Lägg till några säsongsblommor – Välj växter som blommar vid olika tidpunkter under året för att hålla det ljust året runt.
 • Använd planteringskärl – Lägg till lite färg i din trädgård med hjälp av korgar, planteringskärl och till och med gamla diskhoar!
 • Sätt färg på olika sätt – det kan vara genom tyg och krukor.

Få en vacker trädgård

Välj din färgpalett till trädgården

Precis när du inreder ett rum i ditt hem är det viktigt att välja vilken typ av färger du vill ha i trädgården. Vissa föredrar ljusa, djärva nyanser, medan andra letar efter en mer mild atmosfär med mjuka pasteller. Titta på vad du redan har i din trädgård och om du vill behålla det. Om du börjar från början kan du välja vilka nyanser du vill. Detta gör att du kan välja vilka sorter av blommor och växter du ska handla efter.

Lek med färggranna växter

Blanda de olika växterna du väljer. Välj inte bara växter med samma nyans och höjd eftersom det kan se tråkigt ut. Välj istället ett urval av låga växter, klätterväxter och växter med olika texturer. Detta hjälper till att lägga till lite intresse i din trädgård, liksom olika färger på blommorna. Det finns tusentals växtalternativ att välja mellan – blanda dem med ljusa blommor med frodiga gröna växter för lite extra djup.

Omfamna säsongens blomning

Säsongens blomning är ett bra sätt att förändra din trädgård under hela året. Olika säsongsväxter blommar under olika månader på året och detta kommer att hålla din trädgård färgstark året runt. Några av våra favoriter är träd som producerar fantastiska rosa körsbärsblommor på våren, vackra sommarpioner och rosor, till lövträdens orange och röda färger på hösten.

Alla färgranna krukor ovan HÄR

Var kreativ med färgstarka planteringskärl

Tänk inte bara på det markutrymme du har – det finns ett antal sätt att sätta färg på ditt utrymme. Det kan vara ljusa krukor, fönsterväxter eller till och med hängande korgar. Vart och ett av dessa utrymmen gör att du kan lägga till lite liv i trädgården. Du kan lägga till olika sorter av blommor i varje behållare för att ge lite personlighet tillbaka till utrymmet.

Addera färgglada accenter

Slutligen, att sätta färg på din trädgård handlar inte bara om blommorna och växterna. Du kan också injicera några vackra nyanser med blomkrukor, utomhuskuddar och utomhusmattor. Detta hjälper till att få ihop din trädgård och ger din trädgård en liten extra känsla av lyx. Dessa kan också enkelt bytas ut, så att du kan förvandla ditt utrymme om det behöver en förändring. Se till att färgerna på dessa föremål liknar de du har i trädgården för att få ett enhetligt utseende.

Att ta med sig

Om du brinner för din trädgård, lägg lite tid på att vara kreativ och välja de bästa blommorna, växterna och tillbehören för utrymmet. Kom ihåg att välja nyanser som passar ihop med varandra för att få ut det mesta av ditt utrymme. När du skapar en oas vill du inte lämna den under de varma sommarmånaderna när solen skiner!

Vanliga frågor

Kan jag lägga till färg om jag har en liten trädgård?

Ja, det kan du – även små trädgårdar har plats för några färgklickar som lyser upp den. Om du inte har så många rabatter kan även några planteringskärl göra stor skillnad.

Kan jag behålla färgen i min trädgård året runt?

Välj en blandning av växter och blommor att lägga till i din trädgård – inklusive perenna och ettåriga växter. Detta kommer att innebära att det alltid finns färg i utrymmet. För att vissa växter ska komma tillbaka varje år, se till att du beskär och vattnar dem enligt deras instruktioner.

Finns det lättskötta växter som sätter färg på trädgården?

Buskar med färgglatt bladverk och suckulenter är bra och lättskötta alternativ. Även om du inte är så bra på att ta hand om växter bör dessa växter klara sig bra i ditt utrymme.

 

Foto längst upp: Wexthuset

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024