Gammalt 60-talshus blev drömkåk med boulebana

SVERIGES BÄSTA HEMMAPROJEKT 2024!

Det är hög tid för ännu ett grymt hemmaprojekt inskickat från en av våra läsare. Denna gång reser vi till Västkusten(där jag bor) Och får följa med familjen som föll pladask för ett gammalt 60-talshus i Stenungsund, utanför Göteborg. Huset var inte renoverat innan, så de fick verkligen något att hugga i när de drog igång renoveringsprojektet. Och jag kan lätt säga att detta är en av de bästa före/efter jag sett och då har jag sett många.

LÄS MER: Gamla Skånehusets makalösa förvandling

Häng med när detta gamla 60-talshus förvandlas till ett drömhus med lyxig boulebana!

BADRUM FÖRE/EFTER

Detta är i särklass den snyggaste badrums makeover före/efter jag sett!

Familjen berättar om badrummets renovering:

När vi flyttade in va det 2 små badrum med en liten skjutvägg emellan. Det va ett brunt fönster och 2 dörrar in. Sedan fanns det ett sopnedkast, ett sånt gammalt som förr fanns i trapphuset i lägenhetshus. Men detta va i golvet bredvid ena toaletten.

Vi slog ner skjutpartiet så det först blev ett stort rum, sedan gipsade vi igen ena dörren och gjorde det till duschväggen. Sedan öppnade vi upp fönstret och gjorde det till en altandörr. Och nej, vi sparade inte sopnedkastet :)

INFO OM FAMILJEN

Det är jag Lina och min man Peter som köpte det här fantastiska hus som vi nu har renoverat på i 5 år med lite stopp för pandemin. Vi bodde i Göteborg och på Peters födelsedag så förlorade vi en budgivning i Göteborgs området som han verkligen ville ha, så som plåster på såret gick jag med på att öka området till Stenungsund (där hans mamma och syster bor) och plötsligt kom det här huset upp, och vi flyttade till Stenungsund. Här har vi också fått utöka familjen med 2 små charmtroll. Vi älskar inredning och design och är två riktiga detaljnördar.

Vi hittade ett gammalt 60 tals hus som framförallt jag föll pladask för. Huset hade bara haft 2 ägare innan. Han som byggde huset och sedan hans son. Huset hade inte blivit renoverat sedan det byggdes och det fanns både en gammal vattenläcka i källaren och mögel på övervåningen men vi slog till och det va här vårat hemmaprojekt satte igång. 

 

INSIDA HUS FÖRE/EFTER

 

INTERVJU MED HEMMETS ÄGARE

Vad fick er att dra igång detta hemmaprojekt?

Vi hittade ett gammalt 60 tals hus som framförallt jag föll pladask för. Huset hade bara haft 2 ägare innan. Han som byggde huset och sedan hans son. Huset hade inte blivit renoverat sedan det byggdes och det fanns både en gammal vattenläcka i källaren och mögel på övervåningen men vi slog till och det va här vårat hemmaprojekt satte igång.

Var det planerat länge eller som ett infall?

Vi hade inte planerat att ta oss an ett så stort projekt eftersom ingen av oss har renoverat något tidigare, och jag tror nog att vi tänkte göra något mycket mindre men alla som har renoverat vet att det gärna drar iväg.

Har ni renoverat förr eller är ni nybörjare?

Super nybörjare båda två, men oj vad vi har lärt oss mycket.

Vad var mest utmanande i detta projekt?

När man tappar förmågan att visualisera, och det finns en tidspress att du måste fatta ett beslut nu utan att du fått tänka igenom det. Det är då det blir fel.

Har ni tänkt nåt på hållbart och miljötänk när ni valt material?

Ja vi har valt att handla material i närområdet så mycket det har gått och vi har valt sten där vi har kunnat, vi vill ha saker som håller och är underhållsfria.

Om så kanske ni har några tips?

Just marmor skulle jag nog tänka om på idag, det är mycket känsligare än man tror

Gick nåt mindre bra? Och isåfall vad lärde ni er av misstaget?

Snåla inte in på kvalitet. Vi har lagt värme i alla golv och så här i efterhand borde vi lagt flytspackel över ist för frigolit. Nu finns det tyvärr några ställen det knakar på när man går.

Vad är ni mest stolta över med detta hemmaprojekt?

Oj!! det är så mycket men det måste nog ändå  vara toaletten på övervåningen. Den va så märklig och svårplanerad att jag satt å skissade upp massa olika lösningar på ett papper tills vi hittade en design som vi gillade. Det va 2 dörrar in och ett litet fönster, sen va det 2 toaletter som stod med ryggen mot varandra med en skjutdörr emellan och ett sopnedkast i golvet. Allt det tog vi bort så vi fick ett stort rum och så gjorde vi om fönstret till en altandörr. Så när man har badat ute kan man gå rakt in i badrummet utan att blöta ner resten av huset.

Blev det som ni hade tänkt att det skulle bli?

Nä det blev mycket bättre.

Ge 3 tips till alla därute som planerar dra igång en renovering hemma. Från er egen erfarenhet.

Våga, du kan mer än du tror och blir det fel så är det faktiskt bara att göra om.

Va beredd på att det tar längre tid och kostar mer än du tror, hur noga du än räknar på det.

Men va stolt man är när man är klar.

BYGGE AV BOULEBANAN

Familjen talar om Boulebanan:

Det var länge mannen i familjens dröm att ha en egen boulebana. Och det va inte så många ställen vi hade som va så lång, så det fick bli uppe på berget. Och eftersom vi ville att den skulle gå rakt ut och inte snett som hade varit lättare, så fick vi spränga bort berget på några ställen. Sedan ska det ju inte vara för lätt så när vi precis va klara så kom det ett skyfall med regn å lite av stenmjölet rann ut från sidan. Så det är näst på listan att hitta en lösning för det å sen längtar vi efter att ta vårat första premiär spel 🙌

ALLRUMMET FÖRE

ALLRUMMET EFTER

Slutsummering

Visst blev renovering av detta gamla 60-talshus bara helt magiskt? Speciellt badrummets makeover måste vara en av de bästa före/efter jag sett.

Vill DU vara med i Sveriges bästa hemmaprojekt 2024? Maila oss era hemmaprojekt, både ute och inne. Gärna videor i Mp4 format på före/efter. Foton går också bra men helst videor då vi lägger upp detta på Youtube också. Maila till info@inredningsvis.se så kanske just du kommer med med ditt projekt.

 

/Maria

 

 

 

  1. HERREGUD vad fint det blev!! tack för en grym sida jag får alltid inspiration här. Kram My

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024