fbpx

9 snygga billiga parasoller under 300 kr

NUUU börjar den mest efterlängtade tiden på året. Jag talar förståss om semestertider med bad, långa lata dagar vid stranden och förhoppningsvis massor av het älskad SOL.

Det är dock inte alltid lika kul att sitta mitt i den stekande solen och bli grillad like a over roast chicken. Då kommer våra älskade parasoller väl till hands för skön svalka och lagom skugga.

Långt borta är dock de fula brungrilliga 80-tals parasollerna jag fick stå ut med som barn. Nej ta istället en titt på de här urläckra parasoller som Inredningsvis grävt fram. OCH de är inte bara snygga de är SJUKT billiga också, några sommarkap helt enkelt :)

Parasoller

parasoll (2)

billiga parasoller

Underbart läckert mönstrat parasoll från billighetsmeckat Rusta 99 kr.

parasoller

Pastell parasoller till kanonpriser hos Jysk 149 kr st.

blå parasoller

Babyblått parasoll med 100 % solskydd för barnvagnen finns för 199 kr hos babyproffsen.se

parasoll rosa

OCH för mig som älskar rosa är detta strandparasoll så sött att jag vill äta det. Finns hos Clas Ohlson för bara 159 riksdaler.

parasoll

Ingen budget special utan Ikea och här ett vitt klassiskt parasoll Samsö för endast 249 kr.

röda parasoll

Heta röda parasoller det randiga från Biltema 99,90 kr och det helröda är från Harald Nyborg för BARA 59,90 OCH blir därför utvalt som sommarens budgetkap av Inredningsvis

parasoller online

Mörkblått som regntunga skyar och skyddar även mot regn från K-rauta 119 kr

parasollfötter

Glöm de äckliga parasollfötterna i vit plats som välter över familje middagen hela tiden. Här får ni några tunga billiga och ursnygga parasollfötter från Rusta istället.

vit parasoll

Sist men inte minst ett ursnyggt sk. balkongparasoll i vitt från mobelgallerian för 149 budget kr.

uteliv

Historien bakom parasoller:

Paraplyets föregångare, parasollet, har i stort sett begagnats över hela världen och har understundom haft en viktig symbolisk betydelse.

I antikens Assyrien ansågs parasollet vara såpass viktigt som maktsymbol beträffat att enbart konungarna hade privilegiet att hålla sig med dessa. I fornlämningarna av det gamla burmesiska riket med centrum i Ava har arkeologer funnit inristningar som vittnar om att härskaren var ”kung över de vita elefanterna” och ”herre över tjugofyra parasoller”.

Under Antiken försökte det politiska och religiösa ledargarnityret urskilja sig från sina solbrända undersåtar, och i detta sammanhang spelade parasollet en instrumental roll.

I Frankrike blev parasollet högsta mode bland förnäma societetsdamer först under 1600-talet och under följande århundraden började man att på utomhusserveringar erbjuda sina distingerade gäster parasoll att skyla sig med i händelse av regn. Detta inspirerade en påhittig herre vid namn John Beale att år 1786 konstruera och erhålla patent på det första moderna paraplyet avsett att skydda bäraren mot nederbörd.

Det var ju inne att vara farligt vit på både 1600 och 1700-tal så inte konstigt parasoller kom på tapeten. Nutidens solbrända ideal ansågs lägre klass och nästan smutsigt av adeln på skönhetens storhetstid.

Där ser ni att våra kära parasoller inte bara skyddar mot solen de har även en gedigen intressant historia bakom sig ( förrutom solen då :) Nästan värt att läsa vidare om den bakom parasollen i solstolen i sommar.

Hoppas att ni gillat min lilla parasoll special :)

Solskydda mera.

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis