Veckans vackraste Instagram hem – @interior.by.mariam

Jag hoppas att ni alla haft en härlig Påsk med mycket påskgodis! För mig blev det en tur till Varberg för första gången i år. Jag söker förresten ett sommarboende i Varberg så om ni hyr ut nåt och accepterar husdjur maila mig gärna. Nu är det hög tid för Veckans vackraste Instagram hem.

LÄS MER: VECKANS VACKRASTE INSTAGRAM HEM – @VILLANIELSEN

Idag beger vi oss till Landskrona och kikar in hemma hos tjejen bakom kontot @interior.by.mariam Jag säger välkommen hem till Mariam och här kan ni läsa min intervju med henne.

Den pampiga Flos lampan är en av Mariams bästa köp enligt henne själv.

HEJ! BERÄTTA LITE KORTFATTAT OM VEM DU ÄR OCH VART DITT HEM FINNS?

Mitt namn är Mariam, jag är 29 år gammal och bor i Landskrona med min man och våra två barn. Till vardags jobbar jag som farmaceut och driver instagramkontot ”interior.by.mariam”, där jag kan kombinera två av mina intressen; inredning och fotografering. Vid sidan om pluggar jag till Cert. inredare och homestylist på distans och har sista block kvar att lämna in. Har haft mycket att se till på sistone så det har dröjt lite.

DU HAR ETT FANTASTISKT FINT HEM! HUR KOM DU FRAM TILL JUST DIN INREDNINGSSTIL?

Åh men tack, så glad jag blir! För mig är det viktigt att ha ett hem, där både jag och min familj trivs. Jag gillar det enkla, ljusa och stilrena. Förut hade jag mörka möbler hemma men trivdes inte, så när vi flyttade in i vår nyrenoverade lgh bestämde jag mig för att köra den stil jag verkligen ville.

VAR FRÅN HÄMTAR DU MEST INSPIRATION FRÅN TILL HEMMET?

Lite överallt faktiskt; Pinterest, Instagram, Inredningsmagasin och annars kör jag på det jag gillar mest.

VILKA ÄR DINA FAVORIT FÄRGER ATT INREDA MED?

Jag gillar att inreda med vitt och grått, det ger mig en känsla av ”elegant, rent och fräscht”.

VILKA INREDNINGSPRYLAR ÄR DU MEST STOLT ÖVER?

Mina Flos-lampor! Det viktigaste i ett rum är ändå belysningen och jag invisterar gärna i designklassiker. Men även mina ”Samsung The Frame TV”.

VAD ÄR DITT SÄMSTA KÖP INOM INREDNING ? NÅGOT DU ÅNGRAT ?

Just nu har jag inget som jag ångrar men förut var det Söderhamn soffan. Den var för djup för oss.

FINNS DET NÅN INREDNING SOM ALDRIG SKULLE KOMMA INNANFÖR DIN DÖRR

Hmm, ja, man ska ju aldrig säga aldrig men jag gillar verkligen inte jutemattor och pampasgräs.

TILL ALLA DÄRUTE SOM HAR SVÅRT ATT HITTA SIN EGEN INREDNINGSSTIL, HAR DU NÅGOT TIPS?

Ja, fundera på vilken känsla du vill ha hemma och hur du själv skulle trivs bäst. Är det en ”myskänsla” eller en ”lyxkänsla” du är ute efter?

Jag skulle nog rekommenderar att man sparar och köper äkta varor, då jag av egen erfarenhet tycker att man inte tröttnar på det lika fort.

HAR DU NÅGRA FAVORIT INSTAGRAM KONTON INOM INREDNING?

Ja många, bland annat @hemmahosfalk, @home2tiny mm.

KOMMER DU ATT HELT BYTA INREDNINGSSTIL EN DAG TROR DU?

Nej det tror jag inte, man vet aldrig, men jag trivs så bra i mitt ljusa hem

OM DU FICK DESIGNA EN EGEN PRYL/MÖBEL INOM INREDNING VAD SKULLE DET VARA DÅ?

Soffbord, tycker inte att jag hittar ett jag verkligen gillar till ett bra pris. Nu vill jag köpa drömbordet, men det kostar ju sjukt mycket.

MÅNGA PÅ SOCIALA MEDIER HAR JU EN TENDENS ATT KOPIERA VARANDRAS INREDNING OCH MAN SER OFTA SAMMA LAMPOR, BORD, PUFFAR ETC. PÅ ALLA BLOGGAR OCH INSTAGRAM VARFÖR TROR DU ATT DET ÄR SÅ? KAN DET FINNAS EN RÄDSLA FÖR ATT STICKA UT FRÅN MÄNGDEN OCH VARA UNIK?

Svårt att säga, det kanske finns en rädsla för att sticka ut från mängden, men kan också vara att folk bara följer trenden. Fogskum var också en trend, det ändrar sig hela tiden, men jag känner inte att jag vill följa alla trender för då tror jag att det börjar bli opersonligt. Jag tycker man ska skapa ett hem man själv trivs i oavsett om man stickar ut eller ej.

till sist vilka trender tycker du bäst om det nya året so far?

Marmor hänger med säsong efter säsong och år efter år och jag har en viss kärlek till marmor, så detta kommer jag inte ändra på.

Jag gillar även de asymmetriska speglar som finns, bland annat den från By On och Ferm living

Sen gillar jag att det börjar bli trendigt att få in mer färg i inredningen, jag vet inte om jag själv kommer göra det, kanske, men jag tycker det är snyggt. Ibland tar jag in inredningsdetaljer i blått, men att det ändå är lite diskret så det inte känns för mycket. Just nu är det väl lilla som är mest trendigt och jag har inte riktigt tänkt över om jag vill ha in lilla hemma.

Har ni ett hem på instagram som ni tycker platsar här i Veckans vackraste instagram hem? Maila eller DM mig så kan just ni komma med på Inredningsvis med ert hem.

/Maria

30 % på Jotex alla möbler

Jotex
3 499,304 999
Jotex
3 499,304 999
Jotex
1 4993 599
Jotex
4 1995 999
Jotex
1 4692 099
Jotex
3 3244 749
Jotex
3 3244 749
Jotex
7 55910 799
Jotex
1 2591 799
Homeroom
4 299 SEK
Jotex
6 919,20 SEK8 649 SEK

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 193 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis