Veckans vackraste Instagram hem – @Villamyrahojden

Efter en månad av konstant sol och värme har det nu blivit några grå dagar här i Marbella. Nädtan skönt då man blir bortskämd med så mycket sol haha. Jag ser inte fram mot möta vintern som aldrig tar slut hemma i Sverige. Det enda jag faktiskt saknar av Sverige är mina katter just nu. Jag planerar flytta hit till värmen nästa vinter och tar då med katterna. Jag har aldrig fattat vitsen med att sitta i kyla och mörker, när man kan sitta i sol och klar himmel istället :)

NU! Till det jag vet att ni har längtat efter och det är ett nytt Veckans vackraste Instagram hem. Denna gång vänder vi blicken åt Lill Babs hemort Järvsö. Jag intervjuar idag ett urmysigt IG konto vid namn @Villamyrahojden som är väl värt att spana in.

LÄS MER: VECKANS VACKRASTE INSTAGRAM HEM – @FRANCISKASVAKREVERDEN

Jag säger välkommen hem till @Villamyrahojden och här kan ni läsa min Instagram intervju med tjejen Mi bakom kontot.

Kul att se ett kök i mörka trätoner bland alla kliniskt vita kök på Instagram :)

Instagram intervju med @Villamyrahojden

HEJ! BERÄTTA LITE KORTFATTAT OM VEM DU ÄR OCH VART DITT HEM FINNS?

Jag heter Mi och bor i Järvsö med min sambo och våra två barn. Något som ligger mig nära hjärtat är inredning, skönhet & hudvård samt att få vara ute i naturen med min familj. Jag är spontan och känslostyrd. En kombination som är klockren många gånger, men även stjälpande ibland, haha.

DU HAR ETT FANTASTISKT FINT HEM! HUR KOM DU FRAM TILL JUST DIN INREDNINGSSTIL?

Tusen tack! Oj, jag är en riktigt allätare. Jag gillar egentligen allt, men det är köket som har fått sätta tonen i hela huset och då har inredningen fått följa efter. Ursprungligen ville vi ha ett ljust kök i vitpigmenterad ek. Hade vi valt det hade nog inredningsstilen sett liiiite annorlunda ut än vad den gör idag. Den hade varit mer sval och skandinavisk medan den nu flirtar lite med japansk design, så kallad japandi, och har en varmare ton.

VAR FRÅN HÄMTAR DU MEST INSPIRATION FRÅN TILL HEMMET?

Överallt. Det kan vara inredningsmagasin,  instagramkonton, Pinterest, naturen, butiker… ja, överallt verkligen.

VILKA ÄR DINA FAVORIT FÄRGER ATT INREDA MED?

Jag gillar färgskalor som ger ett lugn och harmoni. Olika nyanser av brunt trivs jag med. Alltid något vitt och något svart. Det behöver inte vara mycket, men det ska finnas där för att balansera de andra färgerna.

VILKA INREDNINGSPRYLAR ÄR DU MEST STOLT ÖVER?

Det måste ändå vara vår väggdekoration med inspiration från japanska shoji-väggar och den svävande vägghyllan i samma stil som jag och sambon designat och byggt själva.

 VAD ÄR DITT SÄMSTA KÖP INOM INREDNING ? NÅGOT DU ÅNGRAT ?

Jag ångrar att jag hoppade på trenden och köpte en dyr viskosmatta, speciellt med tanke på att jag fick mitt första barn inte långt efter köpet. Den fick smaka på allt från kaffe, till kiss, spyor och jag tror till och med att en unge bajsade på den vid något tillfälle. Den kastade vi sen, haha!

FINNS DET NÅN INREDNING SOM ALDRIG SKULLE KOMMA INNANFÖR DIN DÖRR

Jag fastnade verkligen inte för den trenden där man sprutade ned möbler i fogskum. Det är ju inte så hälsosamt att handskas med heller, så det var ju tur att den trenden dog ut!

TILL ALLA DÄRUTE SOM HAR SVÅRT ATT HITTA SIN EGEN INREDNINGSSTIL, HAR DU NÅGOT TIPS?

Jag tycker det är viktigt att försöka tänka på målet med inredningen, dvs vilken känsla vill du framkalla och vill du hålla dig till något som är hållbart och kan vara över en längre tid eller är du en sådan som gärna är snabb att haka på trender, förändringar, vill köpa mycket nytt osv. Har man det tänket färdigt har man ändå en bra grund att utgå från, då det kan påverka val av material, färgskala och tillverkare/designer/företag. Ett bra tips är att kolla vad alla de konton du gillar på instagram har gemensamt; det kan vara en färgskala, val av material eller känslan i deras hem. Kolla vad de använder för hashtags och klicka dig vidare där för att hitta flera, liknande hem. Man kan även söka på dessa hashtags på Pinterest.

HAR DU NÅGRA FAVORIT INSTAGRAM KONTON INOM INREDNING?

Jag har massor! De jag kommer på just nu är @japandi.interior, @normarchitects, @karimokucasestudy, @askogeng, @zozansinjari och @daniellawitte

KOMMER DU ATT HELT BYTA INREDNINGSSTIL EN DAG TROR DU?

Jag hoppas inte det! Jag försöker tänka långsiktigt och inte jäkta fram min inredning. Saker få ta sin tid helt enkelt. Jag är dock väldigt spontan så jag ska aldrig säga aldrig.

OM DU FICK DESIGNA EN EGEN PRYL/MÖBEL INOM INREDNING VAD SKULLE DET VARA DÅ?

Oj, jag kommer inte på något just nu men det är ofta jag tänker ”en sån här skulle jag haft och den skulle se ut precis såhär”. Nu ska jag försöka rita upp inredningen till vår hall, så just nu är det väl hallmöbler antar jag.

OM DU HAR HUSDJUR! HAR DU NÅGRA TIPS ANG INREDNING OCH HUSDJUR? VAD SKA MAN UNDVIKA, VAR ÄR BRA ETC

Jag har en katt. Har dock inga bra tips eftersom hon inte är på möblerna så mycket. Hon ligger mest och sover i sin egna bädd i min garderob eller ligger på mattan. Vi har en innekatt så vi har placerat matskålar och kattlåda långt från de ytor som vi befinner oss mest i.

VILKEN KÄNDIS TYCKER DU HAR SNYGGAST INREDNINGSSTIL ?

Pass! Har dålig koll på kändisar och följer typ ingen…

MÅNGA PÅ SOCIALA MEDIER HAR JU EN TENDENS ATT KOPIERA VARANDRAS INREDNING OCH MAN SER OFTA SAMMA LAMPOR, BORD, PUFFAR ETC. PÅ ALLA BLOGGAR OCH INSTAGRAM VARFÖR TROR DU ATT DET ÄR SÅ? KAN DET FINNAS EN RÄDSLA FÖR ATT STICKA UT FRÅN MÄNGDEN OCH VARA UNIK?

Nej, jag tror absolut inte att det har med rädsla att göra. Jag tror bara att det är den mänskliga faktorn. Det vi ser mycket av vill vi helt plötsligt ha. Även fast man inte tyckte det var snyggt från  början så kan man ändra sig om man blivit exponerad för det under en lång period. De flesta vill nog vara unika i sin inredning, men det är svårt i dagens uppkopplade samhälle. Det är lättare att bli påverkad om man ser något dagligen på tex instagram. Till slut står samma vas hemma hos en själv, för det är svårt att motstå något som många tycker är fint och som alla har. Been there, done that! Haha.

Och till sist vilka trender tycker du bäst om det nya året so far?

Organiska former, att material som trä fortfarande dominerar, alla vaser och skulpturer i keramik. Älskar när det är/ser mer handgjort ut!

Jag vill påminna om min Instagram tävling just nu där ni kan vinna ett presentkort värt hela 1000 kr hos Jotex. Det är sista dagen idag att tävla så ge er in till @inredningsvis och var med och tävla nu vettja.

/Maria

Inredningsvis shop

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 566 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis