5 tips för ett smart belysning hemma

5 tips för ett smart belysning hemma

Så kallad smart belysning blir allt mer populär i våra Skandinaviska hem. Det vill säga lampor som är kopplade till en speciell app man enkelt laddar ner. Att styra belysning via app har blivit allt mer poppis de senaste åren. Genom appen kan man enkelt kontrollera hemmets belysning som är connectad med appen. Detta är ett supersmidigt sätt att tex. belysa hela hemmet snabbt när man är trött och kommer hem från jobbet sent.

Speciellt nu under den mörkaste årstiden, då känns det extra viktigt att lysa upp hemmet. Varför inte passa på att lysa upp trädgården och uteplatsen också? Bara för att det är vinter betyder ju inte det att man inte kan sprida lite ljus över mörka glömda platser.

LÄS MER: Så belyser ni snyggt över köksön

Men smart belysning kan även vara hur man placerar lamporna i hemmet. Tex. kan man förstora ett hem rejält, genom att placera rätt lampor på rätt plats. Här får ni nu några tips hur ni kan placera era lampor och få ett lyxigt, smart upplyst hem.

1. Lys upp hallen

Hallen i Svenska hem är ofta liten och trång. Detta kan vara frustrerande, speciellt om man har ungar och husdjur. För att få hallen bli mer inbjudande rensa den från allt oödigt plotter. Lägg alla skor dolt och häng upp en snygg spegel som förstorar. Sätt upp flera spotlights i taket som ni sedan riktar mot väggarna. Sätt gärna upp någar vägglampetter somlyser uppåt. Detta ger en förstorande känsla allmänt för ett litet rum. Sen att hänga en ljusslinga runt spegel i hallen, ger en glammig känsla direkt.

Upplights och spotlights är A och O i ett litet hem!

2. Belys inne i skåp

Bor man litet kan belysning inne i garderoben och skåpen göra underverk. Det finns smarta spotlights att placera i skåpen som lyser när dörren öppnas och slocknar när den stängs. Dessutom ger ju detta skälet att en gång för alla rensa och organisera garderoben. I köket kan det vara svårt att hitta glas och grejer sent på kvällen. Sätt små spotlights inne i köksskåpen och ni hittar kaffekoppen mycket lätare:)

3. Lyx lys textilier

Detta är ett av mina favoritknep när det kommer till att belysa smart. Att sätta upp spotlight i taket som ni sedan riktar mot gardinerna. Ställ en golvlampa med riktar arm vid soffans ena sida. Belys sedan över hela soffan och speciellt på vackra prydnadskuddar. Det samma gäller i sovrummet, rikta spotlights mot de tyger ni vill framhäva mest.

Att belysa textilier ger den där lyxiga rätta hotellkänslan vi alla vill ha!

4. Sprid ljus över glömda platser

Lys upp mörka hörn i ditt hem! Hörnen runt garderober, hyllor, köksbänkar och skåp är områden som ofta försummas och lämnas in the dark. Med rätt placeerade lampor i hörnen får rummet ett helt nytt liv. I hörn på golvet så använd gärna sk. uplights, ljust uppåt gör att rummet känns högre än det faktiskt är.

5. Dimmers gör magi

Att belysa olika platser med olika ljusstyrka är ett superknep för att få ett lyxigt belyst hem. Här finns bara en sak att nämna och det är…dimmer! Att installera en dimmer på lampkontakten, gör att ni enkelt kan dämpa och höja belysningen efter humör.

Jag hoppas på att ni fått några lysande tips nu, hur ni enkelt kan belysa och få ett vackert och smart upplyst hem.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024