Magisk ananas smoothie som läker magproblem

Magisk ananas smoothie som läker magproblem

(Innehåller annonslänkar)

Alla ni med magproblem vet hur jäkligt det kan vara! Jag har lidit till och från av kroniska IBS symptom och jobbig glutenintolerans under ca 15 år. Magen styr ju hela kroppen så vissa perioder har jag inte ens varit mig själv (och säkert en mega bitch i andras ögon) Man lär sig dock med tiden att acceptera sina problem och istället ta reda på vad som funkar att äta och vad som är total kört att stoppa i sig. Jag har nu hittat en jättebra grej mot orolig mage och det stavas ananas.

Det låter kanske skumt för er som inte känner till denna tropiska frukts magiskt läkande egenskaper. Men ananas säljs tom. i tablettform på hälsokost, eftersom ananasen innehåller ett av de bästa matsmältningsenzymerna någonsin…bromelin.

Lite kul är hur jag upptäckte denna magiska dryck. Jag brukar nämligen ofta cykla förbi Ica Focus vid Liseberg här i stan (då den är den absolut fräschaste matbutiken) men också för att det var där jag först upptäckte en ljuvlig ananas smoothie som jag blev helt SÅLD på, japp det var LOVE att first slurk mmmm:)

LÄS MER: Sveriges bästa Västerbottenpaj recept

Jag märkte även snart att min mage blev lugnare varje gång jag druckit denna ananas smoothie och insåg då att det vara ananasens helande verkan som satt in. Jag bestämde mig för att köpa rent ekologiskt ananaspulver på nätet och testa göra en liknande smoothie själv hemma OCH fasen va go den blev. Jag känner därför att jag måste dela med mig av denna magmedicin därför att det är väldigt sällan en SÅ bra medicin smakar SÅ gott.

Här får ni nu det godaste, nyttigaste och snabbaste smoothie receptet EVER!

Ananas smoothie

LÄS MER: Sveriges godaste glutenfria chokladkaka recept 

Ananas pulver (ekologiskt annars är det inte nyttigt utan fullt av gifter) Jag köper mitt eco pulver hos rawfoodshop.se på nätet. Dosering kan varieras beroende på hur mycket ananas smak ni vill ha, jag brukar ta en matsked till en smoothie.

En stor lagom mogen banan (men inte sådär svart äckligt övermogen bläää)

Valfri eco naturmjölk det kan vara mandelmjölk, kokosmjölk, havremjölk eller vad ni gillar bäst.

Jag rekommenderar dock INGEN att dricka soyamjölk då den är rena giftet, den ändrar bla. om hormonerna i kroppen negativt och höjer östrogen på kvinnor så mycket att det kan bildas bröstcancer på sikt. Jag blev totalt sjuk och fick hormon obalans från H när jag drack den ett tag,  sedan började jag läsa om hur otroligt dålig den är för kroppen, därför känner jag att jag absolut måste sprida det vidare.

Flytande honung eller agavesirap

Några droppar citron (men inte för mycket då blir den sur)

En nypa äkta vaniljpulver (kan uteslutas)

Lite kokosflingor

Ev lite Raw cacao (beroende på om ni vill att smoothien smakar choklad eller bara ananas)

GÖR SÅ HÄR:

Mixa alla ingredienser tillsammans allt på en gång med en mini mixer. Har ni ingen mixer kan ni bara mosa bananen och vispa ihop allt hårt med en vanlig visp. Nu på sommaren kan ni även variera drycken genom att tex. toppa den med olika färska bär.

Häll sist upp i ett långt stort glas, drick och njuuuut av denna gudomliga helande dryck.

Enklare, godare och mer läkande än denna ananas smoothie kan ni inte hitta OCH magen kommer tacka er:)

Keep it healthy and tasty!

 

 1. Aha, men detta var ett mycket bra tips! Jag har själv problem just nu och söker tips på lösningar. Jag ska testa detta. Tack för en mycket bra blogg :)

 2. Vilket super tips du kommer med! och den passar ju även perfekt såhär på sommaren Kram Moa

 3. Ser verkligen läckert ut och gott dessutom!
  Önskar dej en fin Göteborgsdag!

 4. Å mums så gott!!!
  Å tack för det fina fina tipset!
  Ska gensat skicka länken på ditt inlägg till min mamma som har krons.. Har själv en orolig mage, men inte i närheten av de problem som ni brottas med.
  Varm kram Anna

  • Tack snälla för tipset om kapslarna, har nu klickat hem dem till min mamma :)
   Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024