Bästa zonterapi i göteborg - zin zon

Bästa Zonterapi i Göteborg – Zin Zon

Jag måste tipsa alla om en grymt bra zonterapeut här i Göteborg där jag bor. Jag har länge lidit av ångest och en svår kronisk uretrit (inflammation i urinröret) Så för några år sedan var det bara en slump jag ramlade på Zin Zon och underbara Jenny. Hon driver sin behandling i Olskroken   Det bara klickade med Jenny direkt, då hon är en sådan underbar förstående och genuin människa. Det finns inte många personer kvar som både är genuina och proffs på behandling. Jag har varit hos många dåliga terapeuter så jag vet. För alla som inte vet vad Zonterapi är, så är det tryck på zon punkter under fötterna. Det är MYCKET mer komplicerat än fotmassage och går ej att jämföra. När Jenny trycker på vissa punkter då gör det ont och då har man obalans i det organ som denna punkt är kopplad till.

Till exempel när hon trycker på mitt urinrörs punkt, ja då känns det rejält eftersom jag har problem där. Jenny går noga igenom alla zonpunkter på fötterna. Sedan får man även ligga på en dunderskön infraröd värmematta. Den är SÅ skön och på kyliga fagar vill jag aldrig gå därifrån. Efter behandlingen är man alltid EXTREMT avslappnad, oavsett hur spänd man vart innan behandlingen. Jag har ofta vart uppe i varv när jag kommit till Jenny. Men efter hennes ljuvliga behandlingar är jag som ett sovande lamm efter haha.

Zonterapi i Göteborg

Ovan ser vi den underbara Jenny som gett sin hjälpande hand till mig mer än nån annan. Ni bara MÅSTE testa henne nån gång ni kommer inte ångra er:)

Här följer lite av Zonterapins ursprung och historia!

Zonterapi historia

Modern zonterapi bygger på en uråldrig form av naturterapi. Det finns bevis på att någon form av fot- och handterapi utövades i Kina så länge sedan som 2330 f.Kr. och även samtidigt i Egypten, som avbildas i Ankmahors grav. De nordamerikanska indianstammarna är kända för att ha utövat en form av fotterapi i hundratals år.

Det finns en viss förvirring om det verkliga ursprunget till denna kraftfulla terapi, tillräckligt för att säga att den har bestått tidens tand och har hjälpt tusentals människor till bättre hälsa. Ordboksdefinitionen av en “reflex” är “en ofrivillig eller instinktiv rörelse som svar på en stimulans” eller i betydelsen reflektion eller spegelbild.

Reflexerna på våra fötter och händer fungerar som spegelbilder av kroppens inre.

Zonterapi användes så långt tillbaka som AD1500. Den amerikanske presidenten James Abram Garfield sades utöva tryck på sina fötter för att lindra smärta. Under 1500-talet publicerades ett antal böcker om Zonterapi, en skrevs av Dr Adamus och Dr A’tatis och en annan av Dr Ball i Leipzig.

Återupptäckten av någon form av systemiserad fotbehandling är ackrediterad av Dr William Fitzgerald som kallade det Zonterapi och uppmärksammade den medicinska världen mellan 1915 och 1917.

1917 skrev Dr Fitzgerald “Zonterapi eller lindra smärta i hemmet”. Två år senare förstorade de denna bok och publicerade den under en andra titel “Zone Therapy or Curing Pain and Disease”.

Jenny är även så otroligt vis och kommer alltid med så goda råd om allt i livet. Jag känner nästan att jag fått både psykoterapi och kroppsbehandling på samma gång haha. Så har ni problem med kroppen eller bara vill känna er mer avslappnande. Då är Zin Zon och Jenny ett måste, om ni har vägar förbi Göteborg eller om ni bor där.

Tryck bort smärta och depp!

/Maria

SHOPPING FAVORITER

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024