Var ärlig nu, vem kan inte motstå en morotskaka med Philadelphiaost glasyr? :) Här har jag trollat fram ett recept för helt magiska morotskaka muffins som är dessutom glutenfria. De är lekande lätt att laga och smakar helt gudomligt. Morötter är även supernyttiga och innehåller betakaroten som omvandlas till viktigt A-vitamin i kroppen. Morötter gör äve under längre tids användande att huden får en fin solbränd nyans.
Här är ett s.k basrecept på läckra nyttiga morotsmuffins, och ni får gärna experimentera med olika kryddor, russin, annanas osv. Enjoy! :)
Ingredienser
Metod
Ingredienser: glasyr
Metod: glasyr:
Njut!!
Morötter har använts i kakor sedan medeltiden eftersom socker och andra sötningsmedel var dyrt och otillgänglig under den perioden. Morotskakan försvann från historieböckerna fram tills andra världskriget, då den blev populär igen – troligtvis igen pga brist på vanliga sötningsmedel.
I USA var det inte förran 1960-talet att morotskakor serverades i restauranger. Den betraktades då som en udda fenomen. Men nu är morotskaka en favorit i USA, Storbritannien och många andra länder.
Glöm tradig morotskaka gör lätta muffins istället :)
Lycka till med receptet – och ha en bra dag!
Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024
krystal/village says:
that looks so so good!
Lola Finn says:
Fabolous and yummi :D I want it all, please!!!!
Becky @ A Calculated Whisk says:
These look fabulous! I haven’t tried baking with buckwheat flour yet, but after seeing this, I’ll have to pick some up!