Låna pengar till att renovera hus - 5 bra tips

Låna pengar till att renovera hus – 5 bra tips

Om du funderar på att låna pengar till att renovera hus och planerar en renovering, då har du kommit till rätt plats. Det finns vissa saker att tänka på för att göra din renovering så lönsam som möjligt. Du bör vara strategisk och undersöka bostadsmarknaden för att få insikter när det gäller prioriteringar. Prioritera renovering av de områden i fastigheten som kommer att ge störst valuta för pengarna. Naturligtvis ska du inte ignorera andra områden helt och i vissa fall är det nödvändigt att till exempel renovera källaren efter en vattenskada.

LÄS MER: 5 ställen att renovera på huset för att höja värdet

I denna artikel går vi igenom allt ni behöver veta innan ni lånar pengar till att renovera huset!

Låna pengar renovera

Några viktiga områden att renovera och uppdatera för att maximera fastighetsvärdet är:

 • Altan och uteplats.
 • Badrum.
 • Kök.
 • Belysning och ventilation.
 • Skapa nya utrymmen genom att lägga till eller ta bort väggar.

Prioritera kvalitet och ha en tydlig plan

Hemligheten bakom lönsamma renoveringar är också att prioritera kvalitet framför kvantitet. Att renovera flera områden på samma gång med begränsade resurser kan leda till ett mediokert resultat. Eftersom du inte har obegränsat med pengar är det också klokt att spendera på områden som du ser dagligen, såsom ytterdörren, köksskåp och badrumsgolv. Dessa områden kommer potentiella köpare att lägga märke till och i bästa fall imponeras av.

LÄS MER: 6 tips att måla tegel som ett proffs

Ta hänsyn till husets övergripande karaktär och utseende

Många gör misstaget att renovera utan att ha en plan för husets övergripande utseende. Det är viktigt att ta hänsyn till husets övergripande karaktär vid renovering och vara försiktig med att renoveringen inte förringar detta. En tumregel är att försök att renovera på ett sätt som förstärker och förbättrar husets övergripande karaktär. Till din hjälp kan du anlita en erfaren arkitekt och se till att byggfirman du anlitar följer arkitektens anvisningar.

Att finansiera en renovering kostar mycket pengar och innan du anlitar en byggfirma bör du läsa recensioner och jämföra offerter. När du har en uppskattning på kostnaden är nästa steg att hitta finansiering till renoveringsprojektet.

Låna pengar online

Det var inte länge sedan som du behövde gå till banken för att låna pengar till en renovering eller ett husköp. Processen med att låna pengar var mer tidskrävande och kunde kräva möten med olika banker innan du fick ett låneerbjudande. I takt med att samhället blivit digitaliserat och uppkopplat har det blivit mycket enklare att låna pengar. I själva verket behöver du oftast inte ens lämna ditt hem för att hitta ett lån som passar – allt kan numera göras online.

Naturligtvis fortsätter det att finnas vissa grundkrav för att bli beviljad ett privatlån, några av dessa är:

 • Ålderskrav på att vara mellan 18 och 22 år.
 • Fast inkomst från arbete eller pension på minst 10 000 kronor per månad.
 • Vanligtvis inte ha några betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Dessa grundkrav är något lägre när det kommer till SMS- och snabblån. Dock kommer du inte kunna låna mer än 50 000 kronor och det är oftast inte tillräckligt för att renovera ditt hus.

Jämför och hitta bästa privatlån

Eftersom det inte är ett billigt projekt att renovera och lätt kan gå över din budget, så är det extra viktigt att jämföra och hitta bästa privatlån. Ett tips är att fokusera på de långivare som sannolikt erbjuder den typ av privatlån du vill ha, det vill säga de som matchar dina behov och ekonomiska situation. Ett andra tips är att överväga ett lite större privatlån om du har andra smålån och betala av dessa, eller åtminstone ha dina andra lån under kontroll. Då blir det lättare att låna ett större belopp och fokusera på själva renoveringen.

Låneförmedlare hittar bästa lånealternativet

Dock finns det många långivare, lånealternativ och villkor på marknaden som kan göra att valet känns förvirrande och utmanande. Denna förvirring gör det svårt att hitta bästa möjliga privatlån som passar dina unika behov och önskemål.

Lyckligtvis finns det enkel lösning och det är att vända dig till en låneförmedlare för privatlån. Precis som namnet antyder är en låneförmedlare en aktör som samarbetar med många banker och långivare. På så sätt behöver du inte manuellt besöka varje långivare och göra en ansökan, utan det räcker med att vända dig till låneförmedlare som gör detta åt dig automatiskt!

Du kan till och med låna till fritidshus. Privatlån listar även ett antal etablerade låneförmedlare på marknaden. Du kan även direkt på webbplatsen se en uträkning av ditt lån genom att ange hur mycket du vill låna, önskad återbetalningstid och om du vill låna med betalningsanmärkning.

Genom uträkningen märker du att din kreditvärdighet påverkar den totala räntekostnaden och månadskostnaden. Skillnaden mellan en mycket bra och mindre bra kreditvärdighet kan betyda en skillnad på hundratusentals kronor i räntekostnader. Det är därför klokt att bygga upp din kreditvärdighet för att minimera den totala kostnaden med privatlånet.

Slutsummering – Låna pengar

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024