Jul trender 2023 – så ska ni pynta i Jul

Vilka jul trender gäller 2023? Det är frågan många frågar sig nu när det närmar sig årets största storhelg. Så vad är trenderna detta året? I detta inlägg kommer vi att gå igenom vad som trendar störst 2023, samt hur ni kan pynta billig och hållbart på samma gång. Många har sämre ställt i dessa kristider, då får man hitta lösningar att få det fint julpyntat billigt. I våra inlägg om grönt Julpynt tex kan ni lära er hur ni enkelt julpyntar med gröna kvistar från naturen. Julens trender 2023 är ombonat, mysigt och färgerna går i klassiker som rött och grönt.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2024 – 10 största trender

Här är jul trender för 2023:

 • Hållbarhet och återbruk är viktigare än någonsin tidigare. Det ser vi bland annat i en ökad efterfrågan på naturliga material, återvunna material och produkter som är tillverkade på ett hållbart sätt.
 • Naturlighet är en annan stark trend. Vi ser en ökad användning av naturliga material, som trä, sten och växter. Detta skapar en lugn och harmonisk atmosfär i hemmet.
 • Lekfullhet är också en trend som vi ser i juldekorationer. Det är okej att vara lite barnslig och ha kul med julpyntet.
 • Tradition är fortfarande viktig för många människor. Vi ser en ökad efterfrågan på traditionella juldekorationer, som julgranen, stjärnan och tomten.

1. Hållbar Julinredning

Här handlar det om att Julpynta medvetet. Återanvänd hellre gammalt julpynt än köp nytt. Vi tipsar om att besöka retro och vintage butiker, där finns massa härligt gammaldags julpynt.

2. Naturlig Jul med trä och natur

Liksom i all övrig inredning är trä och naturmaterial även trendigt under Jul. Pynta trendigt med trä julsaker och trendiga beige färger. Bara Julgranen i sig matchar i trendig naturinredning på Jul, menar den är ett träd från naturen.

Vilka juldekorationer är trendiga 2023?

 • Julgranar i naturliga färger, som grön, vit och brun, är populära.
 • Julkulor i pastellfärger är ett annat trendigt alternativ.
 • Pappersdekorationer, som kransar, girlanger och snögubbar, är också populära.

Naturfärgad stjärna finns HÄR

3. Lekfull Julinredning

Den tredje trenden på vår Jultrend lista är lekfullt julpynt. Detta kan vara extra kul för barnen att vara med på. Tänk starka pastellfärger istället för klassiskt rött på Jul. Inred med kul figurer och belysning i olika kulörer. Pynta med polkagristänger, randiga julkulor, pepparkakshus och skimmer.

Detta passar även perfekt när ni pyntar utsidan av huset, ta i med färgad belysning och mycket bling. Tänk uSA Jul och all galen juldekor de kör med och ni har hittat den lekfulla julstilen.

SHOPPA JUL INREDNING

Ni hittar lekfull Jul hund HÄR

4. Hållbara pappersdekorationer

Som vi alla märkt har papper som material tagit över plasten helt i Sverige. Nu kommer papper stort inom julinredning också. Detta år ser vi mycket julig dekor i papper som tex. julstjärnor, kransar, girlanger och snögubbar.

Idéer till pappersdekorationer till jul:

 • Stjärnor är en klassisk juldekoration. Du kan göra enkla stjärnor av papper genom att klippa ut en stjärnformad mall och sedan vika pappret på mitten. Du kan också göra mer avancerade stjärnor med hjälp av origamitekniker.
 • Kransar är ett annat bra sätt att dekorera ditt hem till jul. Du kan göra en krans av papper genom att klippa ut remsor av papper och sedan vira dem runt en ring. Du kan också dekorera kransen med andra material, till exempel band, pärlor eller glitter.
 • Julgranskulor är ett bra sätt att dekorera din julgran. Du kan köpa julgranskulor av papper eller göra dina egna. Om du gör dina egna kan du använda olika material och tekniker för att skapa unika kulor.
 • Ljusstakar är ett bra sätt att skapa en mysig atmosfär i ditt hem. Du kan göra enkla ljusstakar av papper genom att klippa ut en fyrkantig mall och sedan rulla den till en kon. Du kan också dekorera ljusstaken med andra material, till exempel band, pärlor eller glitter.

5. Halmpynt trendar stort

Ett annat naturmaterial som är trendigt denna julen är halmpynt. Detta kan även kopplas till en gammaldags Jul. Vem minns inte mormors halmänglar och halmstjärnor. Här på bilden ser ni Ikea som pyntat med halmdekor, snyggt, mysigt och gammaldags, vi gillar!

Foto: Ikea

6. Maximal Julinredning

Motsats till minimalistisk Jul är maximalistisk Jul. I det sista fallet tar vi i med julpyntet till vi spricker. Jag minns mamma pyntade definitivt till max uppe på landet när jag va barn. Det va tomtar och troll i varenda hörn, jag tyckte det alltid va för mycket. Men samtidigt blev mamma så glad av alla tomtar, så det var svårt att argumentera mot hennes maximala julinredning.

Slutsummering – Jul trender 2023

Som ni ser är Julen 2023 väldigt blandad. Den är helt enkelt som vi människor, alla är väldigt olika med olika smak. Men när vi alla kommer samman och firar Julen då spelar det ingen roll vilken stil vi pyntar med, alla är som ett. Julen ska inte vara ett tvång att vara si eller så, utan låt Julen bli er egen med en personlig touch.

REA FYND SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

 

Foto längst upp: lux-review.com

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

5 kommentarer

Andrea lördag, januari 2, 2016 - 21:00

This looks so lovely! Happy new year!

Svara
Milla söndag, oktober 22, 2023 - 10:57

ÅHH! Vad vackert! Tack för all underbar inspiration och tips du ger du är bara bäst jag följer ingen annan!! / Milla

Svara
Maria Ljungström söndag, oktober 22, 2023 - 10:58

Tusen tack det värmer i kylan:)

Svara
Mim söndag, oktober 22, 2023 - 22:35

BÄSTA siten i Sverige Älskar allt Kram Mim

Svara
Maria Ljungström måndag, oktober 23, 2023 - 22:26

Tack fina du ) /Maria

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 kommentarer 919 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis