6 bästa billiga hemförsäkring alternativ

6 bästa BILLIGA hemförsäkring alternativ

Letar ni en bra men ändå bullig hemförsäkring? Då ska ni kolla in detta inlägg där vi tipsar bra budgetvänliga hemförsäkringar. Hemförsäkringar kan många gånger vara svåra att jämföra. Dom innehåller olika saker, har olika självrisker och faktureras månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Hur ska man välja rätt? Här får du den hjälp du behöver för att navigera i den snåriga djungeln av hemförsäkringar!

LÄS MER: Så tjänar du pengar på att renovera huset

En hemförsäkring är bra att ha även om du bor i en hyresrätt. Men framförallt om du bor i en bostadsrätt eller en villa, då är hemförsäkring ett måste. Rent generellt kan man säga att en hemförsäkring täcker skador som uppstår på byggnaden och i vissa fall på inredningen av bostaden.

Billig hemförsäkring

Här är dom bästa billiga hemförsäkringar

Nu ska vi lista dom bästa alternativen när det kommer till hemförsäkringar så att vi får en bra överblick över vilka det handlar om:

 • Länsförsäkringar
 • Trygg-Hansa
 • IF
 • Folksam
 • Moderna Försäkringar
 • Dina Försäkringar

Du känner säkert igen de flesta av dessa. Det finns mängder av försäkringsbolag i Sverige, men det är inte alla som erbjuder hemförsäkringar.

Varför ska man välja Länsförsäkringar?

Länsförsäkringar har funnits i Sverige i många år och etablerat sig som en rutinerad aktör inom hemförsäkringar. Fördelen med att välja just detta bolag är att det finns en bra kundtjänst som snabbt kan hantera ditt ärende om väl olyckan är framme. När det kommer till priser så konkurrerar Länsförsäkringar ganska bra mot sina närmaste konkurrenter och du kan själv välja mellan olika nivåer på självrisken för att på så sätt kontrollera din månadsavgift.

Är Trygg-Hansa ett bra alternativ?

Tittar man på omdömessidor som Trustpilot, kan man ganska snabbt komma fram till att Trygg-Hansa är ett bra alternativ. Bolaget har fått bra betyg jämfört med sina konkurrenter och har funnits på marknaden länge. Även här får man konkurrenskraftiga priser och möjligheten att skräddarsy sin försäkring.

Hur står sig IF i konkurrensen inom hemförsäkringar?

IF grundades 1999 och har sedan dess tagit marknadsandelar inom hemförsäkringar från flera av de etablerade aktörerna. Det har man gjort genom att erbjuda bra priser. Man ligger långt fram gällande service och kundtjänst,  så om olyckan inte är framme, kan man mycket väl vara en nöjd kund. IF kommer för övrigt från ordet “if” på engelska, som betyder om, alltså om olyckan är framme.

Folksam – bra försäkringar till OK priser

Folksam är ytterligare ett av de klassiska försäkringsbolagen i Sverige och som funnits med länge. Folksam jobbar mycket med pensioner och vill gärna försöka vara en helhetsleverantör för sina kunder, där man kan försäkra allt man äger och även sig själv. Man slåss inte med priserna på samma sätt som många andra och försöker vara absolut billigast på hemförsäkringar, men däremot har man konkurrenskraftiga priser om man som kund kan tänka sig att flytta alla sina försäkringar till Folksam.

Moderna Försäkringar – ett gammalt bolag med nya ägare

Moderna Försäkringar har funnit ända sedan 1916, alltså i över 100 år. Men från början fokuserade man på bil- och båtförsäkringar. Det var inte förrän 1999 som man började arbeta med fler typer av försäkringar. Så sent som 2022 slog man sig samman med Trygg-Hansa. Här får du bra försäkringar till ett helt OK pris, men inte billigast på marknaden.

Dina Försäkringar – gamlingen i gamet

Dina Försäkringar är kanske inte det mest välkända varumärket, men det kanske inte är så konstigt. Det här är nämligen ett 100% kundägt försäkringsbolag, vilket för att man kanske inte vill lägga så mycket pengar på att bygga varumärke och göra reklam för sig. Men faktum är att detta bolag har rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1768. Så om du gillar idéen med att du som kund är med och äger ditt försäkringsbolag, bör du titta på Dina Försäkringar.

FAQ – Vanliga frågor om billiga hemförsäkringar

Frågorna kring valet av hemförsäkring är många och svaren likaså. Här listar vi några av de vanligast förekommande frågorna.

Vilken är den bästa hemförsäkringen?

If är det försäkringsbolag som fått bäst omdömen om man tittar på olika sajter som rankar försäkringsbolag. Vilket försäkringsbolag som är bäst just för dig, beror dock på dina behov och preferenser.

Vad kostar hemförsäkring per år?

Priset på en hemförsäkring beror på flera faktorer, såsom värdet på ditt hem och dina lösören, samt vilket område du bor i och hur mycket du vill betala i självrisk om olyckan är framme. Normalt pris för en villaförsäkring är cirka 6000 kronor per år.

Vad ingår i en hemförsäkring?

En hemförsäkring täcker skador som uppstår på själva byggnaden av ditt hus. Om du har bostadsrätt eller lägenhet så försäkrar fastighetsägaren själva byggnaden. Försäkringen täcker också lösören, det vill säga dina möbler, vitvaror, etc.

Summering – Bästa billig hemförsäkring

I den här artikeln har vi tittat på 6 olika hemförsäkringar och jämfört dessa. Vilken som är bäst är upp till dig som kund, men om man tittar på omdömen på exempelvis Trustpilot, så ser man att If uppenbarligen har nöjda kunder. Rent prismässigt ligger detta bolag också bra till. Men även Trygg-Hansa och Folksam är bra alternativ och bolag som funnits länge på marknaden men många trogna kunder.

 

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024