Top 5 Bästa Viking Line båtar

Sugen på en Viking line tripp? De flesta har nog rest med en Viking Line båt nån gång! En kryssning på Östersjön är en härlig upplevelse, som ger både avkoppling och nöje. Många uppskattar att få befinna sig i den bubbla som det innebär att vara på ett kryssningsfartyg. Dessutom får man ju se vackra Helsingfors som också har mycket att bjuda på.

Viking Line har 5 olika båtar i sin flotta och alla dessa trafikerar rutter över Östersjön. Men vilket skepp passar bäst just för dig? För att reda ut detta har vi här gjort en topplista 1-5 över alla skepp hos Viking Line. Som du snart kommer se finns det ett skepp för alla smaker! Med Viking Line reser såväl barnfamiljer som kompisgäng som ska på svensexa.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2024 – 10 största trender

För att undvika att dessa två sällskap hamnar på samma båt, kan det vara bra att läsa vårt genomgång noga. Här är top 5 bästa Viking Line båtar!

I detta inlägg går vi igenom:

  • Olika Viking line båtar vad de erbjuder
  • Vilka tullregler som gäller
  • Frågor och svar gällande Viking båtar
  • Vilken färga anses den bästa

Viking Line båtar – 5 bästa

#1 Viking Cinderella

Viking Cinderella är Viking Lines flaggskepp och enligt dom själva Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Oftast trafikerar Cinderella Stockholm – Mariehamn och då erbjuder man så kallade dygnskryssningar, där man lämnar Stockholm klockan 17:00 och sedan shoppar man, äter gott och festar hela natten för att sedan vara tillbaka i Stockholm dagen efter klockan 14:00. Taxfreen är så klart halva nöjet på en sådan här kryssning. Här kan du handla till uppåt 40% lägre pris. Framförallt är det alkohol och tobak som blir billigare. Varför inte bunkra upp med några stockar snus?

Här finns ett härligt spa, massa roliga spel, shopping och ett bra urval av restauranger att tillgå.

Viking Line erbjuder på Cinderella speciella temadagar. Schemat ändras inför varje säsong, men det innebär att man på måndagar får dansbandstema, torsdagar schlagertema, osv. Partyfredag är ett annat populärt koncept där man helt enkelt tar AW till en ny nivå.

Många väljer också att ha möhippa och svensexa på Cinderella. Här finns ett speciellt paket för detta som man kan köpa där man betalar ett fast pris per person och får lite extra VIP-behandling. Det ingår till exempel spa, brunch och en god buffé.

Tullregler för Viking Line (obs detta kan ändras med tiden)

  1. Tullfri försäljning ombord: Viking Line erbjuder möjligheten att handla i deras taxfreebutiker ombord. Där kan du köpa alkohol, tobaksvaror, parfymer och kosmetika utan att behöva betala tull eller moms. Det finns dock gränser för hur mycket du får köpa, och det kan vara olika beroende på vilket land du reser tillbaka till. Kontrollera de specifika reglerna för ditt resmål innan du handlar.
  2. Tullregler för eget infört gods: Om du tar med dig egna varor som du har köpt eller fått som gåvor utomlands, kan det finnas tullavgifter och moms som du måste betala när du kommer tillbaka till ditt hemland. Dessa regler varierar beroende på land och det kan finnas undantag för vissa typer av varor eller en viss mängd. Kontrollera din hemlands regler innan du reser för att undvika överraskningar vid tullen.
  3. Tullregler för förbjudna föremål: Det finns också regler för vilka föremål du inte får ta med ombord på en Viking Line-färja, på grund av sitt farliga eller olagliga innehåll. Exempel på förbjudna föremål inkluderar vapen, explosiva ämnen, narkotika och illegala varor. Var noga med att följa dessa regler för att undvika eventuella rättsliga konsekvenser eller böter.

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

#2 Viking Glory

Viking Glory är Viking Lines mest moderna fartyg och här ligger fokus på lyx, men med en omtanke om miljön. För dig som vill göra ett klimatsmart val är Viking Glory det bästa alternativet.

Här finns spa, restauranger, shopping och många olika kryssningar att välja mellan: Viking Glory är också bra för barnfamiljer, då det inte är lika vilda fester här som på Cinderella.

Man erbjuder bland annat middagskryssningar på Viking Glory där fokus ligger på maten och att ha en trevlig kväll tillsammans. Här finns också den kända Bingokryssningen där det finns hela 6.000 EUR i vinstpotten!

För barnen finns ett stort lekrum med bollhav och annat kul! Detta lekrum påminner lite om ett lekland, där föräldrarna kan sitta i cafét och ha full uppsikt över sina barn. Perfekt avkoppling!

#3 Viking Grace

Viking Line beställde 2010 ännu ett modernt kryssningsfartyg och från 2013 går Viking Grace i trafik på Östersjön. Det som utmärker Viking Grace är den stora solterrassen som erbjuder magiska dagar om solen skiner, med god dricka och Stockholms skärgård vars utsikt sträcker sig under flera timmar.

Viking Grace har satsat mycket på restaurangerna och här går det att äta och dricka gott. Det går även att göra dagskryssningar med Viking Grace, genom att i Mariehamn byta båt till Viking Glory.

Viking Grace har ett stort spa, ett lekrum för barnen och mängder av barer att välja mellan.

#4 Gabriella

M/S Gabriella är Viking Lines flytande hotell för den som vill kryssa 41-timmarskryssning till Helsingfors och hinna göra många spännande och roliga aktiviteter i Finland.

Båten är utrustad med alla bekvämligheter du kan tänka dig, såsom fina restauranger, ett härligt spa, massa shopping och barer. Det går att köpa färdiga paket där du till exempel kan besöka Borgparken, ett populärt tivoli mitt i centrala Helsingfors.

Under julen erbjuder Viking Line också en mycket populär julbordskryssning med ett fullspäckat julbord uppdukat för alla gäster. Här kan du får riktig julfeeling och spendera en heldag med julshopping i Helsingfors.

5 Viking XPRS

Viking Line har en expressfärja som går från Helsingfors till Tallinn på bara två och en halv timme. Viking XPRS har flera avgångar per dag och är perfekt för den som snabbt och smidigt vill ta sig över Finska viken.

Ombord hittar du bra restauranger för alla smaklökar och många bra menyer för barnen. Du kan shoppa ordentligt i taxfreen och köpa med dig billiga varor hem från resan.

Även om restiden är kort så finns det aktiviteter och underhållning ombord på båten. Du hittar också ett stort lekrum för barnen.

FAQ – Viking Line båtar

Viking Line har kört kryssningar till Finland i många år. Här svarar vi på några av de vanligast förekommande frågorna.

Vad kostar snus på Viking Line?

Snus ombord på Viking Line är billigt, men inte mycket billigare än snus i handeln. Det går ofta att hitta matchande priser om man beställer snus online. Däremot är sortimentet bra och det finns bra fynd att göra om man vill köpa snus på stock.

Hur mycket taxfree alkohol får man ta med på Vikingline?

Man få ta med sig max 1 liter starksprit på över 22% eller 2 liter om alkoholhalten understiger 22%. Man får ta med sig 4 liter vin, så länge alkoholhalten ligger på under 15%. Gillar man öl så får man ta med sig 16 liter, vilket motsvarar 2 lådor. För tobak gäller 200 cigaretter eller 250 gram om det exempelvis handlar om snus.

Vilken Viking Line Båtar bäst?

För dig som vill ha fest och nattliv, är Viking Cinderella det självklara valet. Här hålls det temakvällar varje dag i veckan och finns mängder med barer att välja på. För dig som är ute efter mer lugn och ro, goda middagar och bra shopping, passar Viking Grace och Viking Glory bättre.

Summering – Viking Line

Vi har tittat på Viking Line och vilka båtar som är dom bästa. Totalt har Viking Line 5 kryssningsfartyg som trafikerar Östersjön. Här finns allt från riktiga partybåtar till snabbfärjor som tar dig snabbt från A till B.

Har ni åkt någon av dessa båtar? Lägg gärna en coment och berätta.

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Johan söndag, oktober 22, 2023 - 11:01

JÄTTEBRA post! bästa inforn jag hittat om Viking Line so far! Ska resa nästa vecka så detta tackar jag för. VH Johan

Svara
Maria Ljungström söndag, oktober 22, 2023 - 11:02

Tack! Härligt att höra Johan. /Maria

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 1,1K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis