fbpx

Inredningstrender 2022 – 10 största nya trender

Det är äntligen dags för Inredningstrender 2022! Mitt inredningstrender inlägg 2021 blev det mest lästa av alla det året. Det har hänt så mycket med trender inom inredning de senaste åren. Färger kommer och går och beigea nyanser består, så kan man nästan sammanställa färgtrenderna. Trä trenden fortsätter även att dominera in i nästa år. Andra material och former som kommer dominera det nya året  är qulitat och vågformer. En färg som kommer att dominera stort 2022 är lila, lila i ett flertal nyanser från ljust lila till mustigt syrenlila. Grön färg trendade stort 2021 och i det nya året kommer grönt blomma ut på riktigt, i ännu fler nyaner.

LÄS MER: HETASTE INREDNINGSNYHETER 2022 & NI VILL HA ALLT

Så mina damer och herrar tack för att ni älskar mina trender inlägg. Och här får ni nu 10 nya och största inredningstrender 2022, Enjoy!

Inredningstrender 2022

Ni hittar quilt överkast ovan HÄR

1 Quiltat i olika former

Quilt kommer dominera textiltrenden 2022! Detta är något jag gillar skarpt, då quiltade överkast är så otroligt lyxiga. Ta vilket trist sovrum som helst, släng på ett quiltat överkast och rummet förvandlas till en lyxig hotellsvit direkt.

2022 kommer vi se quilt i kuddfodral, överkast, sängkappor och även i jackor och mode.

SHOPPING FAVORITER

Ni hittar överkast ovan HÄR HÄR HÄR & HÄR

2. Lila färg trendar stort 2022

Lila möbler ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Lila är en av mina favoritfärger, så det känns extra jul att lila trendar det nya året. 2022 kommer vi få se lila både inom inredning och i modevärlden. Olika lila nyanser kommer som mörkt lila och ljust härlig syrenlila. Vill ni inte gå hela vägen och ha lila möbler, testa inreda med lila textilier som lila kuddar och gardiner.

Lila inom Feng Shui är en andlig färg som ger hemmet positiv energi och öppnar upp för god ekonomi och framgång. All orsak att inreda med lila 2022 med andra ord:)

SHOPPING FAVORITER

3. Speglar i nya former

Ni hittar alla snygga speglar ovan HÄR

Speglar har dominerat i Instagramhemmen de senaste åren! Det är framför allt trendigt att inreda med runda och små speglar, ibland istället för konst. Speglar 2022 kommer ha udda och runda former, samt ge väggarna ett rejält statement.

4. Hållbara möbler

Ni hittar lädersoffan ovan HÄR

Det talas mycket om hållbarhet och hållbara möbler! Men vad är hållbarhet egentligen? jo! Det handlar om att använda möbler och inredning vi redan har, hellre än köpa massa nytt. Att återanvända gamla möbler och fynda gamla möbler på loppis.

Skinn och lädersoffor är ett bra exempel på hållbara möbler. De går praktiskt taget att sälja och återanvända hur många som helst. Nåt annat hållbart är trä material och det kommer vi till i nästa trend!

5. Trämöbler fortsätter trenda

Ni ittar hållbara trämöbler ovan: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

Trämöbler har blivit otroligt poppis de senaste åren. Framförallt för att dessa möbler är hållbara och därmed miljövänligare än billiga möbler av tex. PDF & plast. En trämöbel är som vin den blir bara vackrare med åren. Den kan återanvändas och säljas på bLocket otaliga gånger. Detta är en orsakt varför trämöbler trenden slagit så hårt, en annan är att trämöbler är jäkligt snyggt också :)

Shoppa trendiga trämöbler

6. Miljövänliga material

Hand i hand med hållbarhet går miljövänliga material som tex. textilier. Här tipsar jag 2 textilmaterial ni bör testa att inreda med om ni vill vara mer miljövänliga.

Bambu lampor ovan finns: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Bambu

Bambu är den snabbast växande växten på planeten, och det är det en anledning till att användningen är så viktig för oss alla. Bambu material ger slitstarka och hållbara kläder. Inom inredning ger Bambu materialet tåliga möbler och miljövänlig inredning, som passar perfekt till barnfamiljer.

Tencel

Tencel är en så kallad regenatfiber som framställs av cellulosa från snabbväxande träslag som t. ex. eukalyptus och bok

Tencel råvaran tas från certifierad skog, vilket gör att hela processen är så energi och kemikaliesnål som det för närvarande går. Tencel materialet är ett skyddat varumärke och ägs av det österikiska företaget Lenzing som har en tydlig hållbarhetsprofil. Själva produkten är därtill certifierad med EUs ECO label (tidigare EU-blomman). Tencel materialet används bla. till mattor .

Hållbara tencel mattor

Ni hittar Tencel mattor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Snygga mattor ovan av det mycket milövänliga materialet Tencel! För hållbara golv därhemma.

7. Vintage comeback

Som en spinnoff till hållbarhet, så gör vintage inredning en stor comeback 2022.  Återanvänd eller rusta upp gamla möbler kommer trenda stort det nya året. Mixa gammalt och nytt i hemmet, för en mer levande atmosfär.

Statement möbler ovan hittar ni HÄR HÄR HÄR & HÄR

8. Statement inredning

Med det menas inredning som sticker ut från mängden och ger ett statement i rummet. Det är den inredning som man undrar lite extra om när man hälsar på i nån annans hem. Det kan vara en stol med det där lilla extra eller några schyssta detaljer som sticker ut och glänser.

9. Hemma bar

Vi spenderar allt mer tid hemma och med Corona i hälarna är det inte lika kul att gå ut på krogen som tidigare. Ur pandemins fotspår kom först hemmakontoret deluxe och nu kommer hemmabaren. 2022 vill vi festa i vardagsrummet och vi bygger små barhörnor, med flaskförvaring.

10. 80- tal och färgparad

80-talet är tillbaka! Och som vi alla vet går färger, MASSOR av färger och 80-talet hand i hand. 2022 är vi trötta på bara beige och starka kulörer letar sig in i våra nedtonade Skandi hem. Det nya 80-talet har en mer modern twist och kan vara riktigt läcker i rätt miljö.

Skippa bara beige och våga leka med färg och form!

Kort summering inredningstrender 2022

  • Hållbar och vintage inredning
  • Tyger med struktur
  • Maxa med färger

DÄR var årets trendanalys för det nya året avklarat. Det är alltid lite press att leverera dessa trendinlägg då de alltid blir mer och mer poppis för varje år. Jag hoppas verkligen ni gillat detta mig inredningstrender 2022 inlägg och att ni fått massor av härlig ny trend inspiration, att ta med er in i det nya året.

SHOPPA FAVORITER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis