Fixa en hållbar adventsljusstake - jul diy

Fixa en hållbar adventsljusstake – JUL DIY

Innehållsförteckning

(Innehåller annonslänkar)

Trött på samma gamla adventsljusstake? Då ska ni kolla in detta inlägg med Jul DIY hur ni enkelt kan fixa en annorlunda och hållbar adventsljusstake.  Det är en sådan mysig tradition eller hur och om en vecka är 1a ljuset tänt. Att tända de fyra ljusen ett efter ett i väntan på julen är ju även rätt spännande, speciellt för barnen. Om inte jul och advent med alla ljusen fanns då skulle mörkret i December nästa bli outhärdligt att vistas i varje dag. Nej vi Nordbor står stenhårt fast vid våra gamla advent traditioner, vilket är extra viktigt med en allt mer försvinnande Svensk historia.

LÄS MER – Gammaldags julpynt – fixa en hållbar JUl

Man behöver dock inte fastna i gamla hjulspår när det kommer till att pynta sina adventsljusstakar. Här får ni därför lite annorlunda adventsljusstake inspiration med både kreativ och mer modern framtoning. Här får ni några sköna JUL DIY tips hur ni kan fixa en hållbar adventsljusstake!

Jul DIY – Hållbar adventsljusstake

adventsljusstakar

Så naturligt enkelt men ändå så vackert!

adventsljus-vita

Foto: www.skilladflorals.com

Naturliga ljusstakar!

Att använda naturliga material för att pynta med på advent är poppis. Här ovan ser vi två praktexempel på hur fint det kan bli med lite natur och ljus ihop. Grönt är dessutom populärt just nu och vi ser mycket grön Jul istället för röd.

advent-tips

advent-pynt

Burkar, glas och krukor med ljus!

Låt fantasin gå loss och återanänd gamla krukor och glas till en fin adventsljusstake.

svart-advent

Modern advent!

Här är några coola stilrena förslag hur ni fixar en modern adventspyntning med stake i :)

Bara för att vi följer traditionen med advent så behöver vi inte pynta traditionellt!

adven-inspiration

Sockersött med siffror & rosa!

Hur häftig är inte andra idéen med att förvandla en bakform till adventsstake? Använd bara inte samma bakform som mamma ska göra julkakan i :)

rod-advent

Antik advent!

Gå loss med gamla loppisfynd och antika askar och DIY pimpa dem till gammaldags adventssljusstakar. Den gamla röda retro lådan ovan är ju bara underbar, pyntad med juläpplen, gran och vita ljus. Något Ernst Kirchsteiger skulle gå igång på hur lätt som helst.

adventsljusstake-online

Slutsumma – Jul DIY adventsljusstake

Många fina adventsljusstakar att kopiera och beundra eller hur! Jag var alltid så kreativ runt jul när jag bodde på landet som barn. Jag känner inte riktigt samma kreativa gnista i stan, men jag jobbar på det.

Man tar vad man har säger ju talspråket och faktum är att det går att göra en fin adventsljusstake av det mesta därhemma. Ett både roligt och miljövänligt DIY advent pyntande helt enkelt.

När första ljuset äro tänt då är det advent!

  1. Fint, länka till hemsidan med namnet Skillad Floral Design. Tack!

  2. Hej! Du får gärna använda min bild men då måste du länka till mig eller tala om vem bilden kommer ifrån. Det är jag som har gjort den andra ljusstaken. Med vänlig hälsning, Nika

  3. Vilken härlig och bra blogg!! Vilken inspo :) Nu fick jag ideer på billigare och mer personliga alternativ.
    kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024